يکشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۰
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:

موردی از بیماری تب کریمه کنگو در خراسان جنوبی گزارش نشده است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: از ابتدای امسال تا کنون مورد مشکوک و محتمل به تب خونریزی دهده کریمه کنگو در استان مشاهده نشده است.
موردی از بیماری تب کریمه کنگو در خراسان جنوبی گزارش نشده است
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری مهر؛ کامبیز مهدیزاده با بیان اینکه این بیماری در  طی سالیان اخیر در استان های مختلف کشور و همچنین در استان خراسان جنوبی نیز مشاهده شده و البته بیشترین موارد مربوط به سیستان و بلوچستان است، گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیماری حاد و ویروسی خونریزی دهنده قابل انتقال از حیوان به انسان است.

 وی عنوان کرد: این بیماری به صورت ناگهانی شروع شده و در صورت عدم تشخیص و عدم درمان موجب مرگ حدود ۱۰تا۴۰ درصد از بیماران می‌شود.

 مهدیزاده با اظهار اینکه بیماری در دام‌ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام می‌ماند، اضافه کرد: راههای انتقال بیماری شامل تماس با دام های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه ودام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون، ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده است.

وی با اعلام اینکه بیماری ۴ مرحله دارد، این مراحل را اینگونه بیان کرد: دوره کمون بیماری پس از گزش کنه از ۱ تا ۳ روز حداکثر ۹ روز است که پس از تماس با خون و ترشحات و بافت حیوان و انسان مبتلا پنج تا ۷ روز و حداکثر ۲ هفته است. وی با اشاره به مرحله قبل از خونریزی بیان کرد: در این مرحله بیمار بطور ناگهانی دچار تب، سردرد و درد عضلانی می‌شود و ممکن است درد پشت چشم، دل درد، اسهال و استفراغ نیز ایجاد شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند علائم در مرحله خونریزیاشاره کرد و افزود: معمولاً پس از ۴ روز بیمار دچار پتشی، پور پورا (خونریزی های زیر پوستی) در بدن و مخاط می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این ممکن است استفراغ خونی و ملنا (مدفوع سیاه) که نشان دهنده خونریزی گوارشی است و خلط خونی، خونریزی از لثه، خون در ادرار، خونریزی گوارشی رخ دهد.

مهدیزاده بیان داشت: در دوره نقاهت نیز چنانچه بیمار فوت نکند معمولا پس از ۱۰ روز بتدریج با کمرنگ شدن ضایعات پوستی علائم بیماری بر طرف شده و بیمار بهبود می‌یابد.

رئیس مرکز بهداشت خراسان جنوبی ذبح دام در کشتارگاه های مجاز، استفاده از وسایل ایمنی شامل کلاه، عینک، ماسک، روپوش، پیش بند پلاستیکی دستکش و چکمه در هنگام ذبح دام، حفاظت فردی جهت جلوگیری از گزش کنه، تعویض لباس، چکمه و دستکش پس از تماس با دام و شستشوی آنها، استفاده از وسایل ایمنی در هنگام تماس با موارد مشکوک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بخصوص اگر بیمار دچار خونریزی شده باشد را روش‌های پیشگیری از ابتلاء به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اعلام کرد.

مهدیزاده با بیان اینکه از ابتدای امسال تا کنون مورد مشکوک و محتمل به تب خونریزی دهده کریمه کنگو در استان مشاهده نشده است، گفت: با توجه به فصل تکثیر کنه‌ها که معمولا در بهار و تابستان است،احتمال بروز موارد بیماری دور از انتظار نخواهد بود.

 وی تصریح کرد: در سال قبل ۱۰ مورد بیمار مشکوک و محتمل به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان مورد بررسی قرار گرفتند که پس از ارسال نمونه آزمایشگاهی کلیه موارد از نظر ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو منفی بود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۲۸۲
کلمات کليدی: خونریزی ،تابستان ،بهار ،آزمایشگاهی ،استان ،کریمه کنگو ،دانشگاه علوم پزشکی بیرجند