در گفت‌وگوی تفصیلی با خراسان‌تایم مطرح شد

علی دوستی فرمانده گردان الغدیر عملیات مرصاد

5 مرداد 1396 ساعت 15:13

علی دوستی: اراده خداوند در این عملیات بر این بود منافقینی که هر کدام در نقطه‌ا‌‌ی از جهان و ایران بودند و به دام انداختن آنها کار بسیار سختی بود در این عملیات همگی یکجا جمع شوند و به دام افتادند.


به گزارش سرویس سیاسی خراسان‌تایم، پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل از سوی ایران و اعلام آتش‌بس با عراق، گروهک منافقین که در طول جنگ نقش ستون پنجم و اهرم فشار بر جمهوری اسلامی را ایفا کرده بودند در نقش ارتش خصوصی صدام و با خیال اینکه نیروهای مردمی از جنگ خسته‌اند، شعار از مهران تا تهران در ۳ روز را سر دادند و به سمت ایران حمله کردند.. 
عملیات مرصاد در روز 5/5/1367 با رمز «یا صاحب الزمان (عج) ادرکنی» برای مقابله با حرکت منافقین و بازپس‌گیری مناطق اشغال شده انجام گرفت.
در این عملیات که با فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب‌اسلامی و با پشتیبانی هوانیروزارتش اجرا شد، رزمندگان از سه محور چهارزبر، جاده قلاجه و جاده اسلام آباد- پل دختر وارد عمل شدند و نیروهای ضدانقلاب را تا پشت نوار مرزی عقب راندند.
درعملیات مرصاد، بیش از 120 دستگاه تانک، 400 دستگاه نفربر،240  قبضه خمپاره انداز 60 و 80 میلیمتری و 30 عراده توپ 106 میلیمتری دشمن منهدم شدند و همچنین بیش از 20 تیپ مشترک منافقین و ارتش عراق متلاشی شد و تعداد کشته و زخمی‌های دشمن از مرز 4800 تن گذشت. در این عملیات، نزدیک به 1000 قبضه آر. پی. جی 7، 700 قبضه تیربار کلاشینکوف، ده‌ها دستگاه خودرو، ده‌ها دستگاه تانک و نفربر، تعدادی تجهیزات پیشرفته الکترونیکی و مخابراتی و مقادیری اسناد درون گروهی منافقین به دست رزمندگان ایران افتاد.
علی دوستی از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل و فرمانده گردان الغدیر در عملیات مرصاد در گفتگو تفصیلی با سرویس سیاسی خراسان‌تایم از عملیات مرصاد و اتفاقات آن می گوید.

خراسان‌تایم: لطفا ابتدا به طور اجمالی خودتان را معرفی كنيد.
علی دوستی: علی دوستی هستم و خداوند توفیق را به من عنایت کرده که در جبهه‌های 8 سال دفاع مقدس حضور داشته و فرمانده گردان الغدیردر عملیات مرصاد نیز بوده‌ام.

خراسان‌تایم:نظر خودتان را پیرامون دفاع مقدس و پذیرش قطعنامه 598 بیان کنید.
علی دوستی: زمانی که صدام با تمام قوا به ایران حمله کرد، حضرت امام خمینی(ره) به مردم فرمان دادند که به جبهه‌ بیایند و مقابل صدامی که شرق و غرب از او حمایت میکرد و سر تا پا قدرتمند و مجهز بود، بایستند و صدام توسط ملت غیورایران بیرون انداخته و تا پشت میله‌های مرزی عقب رانده شد.
جمهوری اسلامی ایران ۲۷ تیرماه قطعنامه ۵۹۸ را بر اساس صلح پذیرفت و امام راحل بارها گوشزد کردند که اعتمادی به دشمن نیست وآن‌ها می‌خواهند خودشان را بازسازی کنند و مجددا به ما حمله کنند.

خراسان‌تایم: برنامه حمله منمافقین به ایران چه بود؟
علی دوستی: مسعود و مریم رجوی از سراسر دنیا نیروهای خودشان را آورده و در پادگان اشرف سازماندهی کردند.
برنامه‌ی زمان‌بندی و مسیر حرکت گروهک منافقین به این شکل بود:

تاریخ 3/5/1367
بیدارباش، ساعت ۴ بامداد
عبور از مرز بین‌المللی خسروی، ساعت 8
عبوراز شهر سرپل ذهاب، ساعت 16
ورود به شهر کرند وعبور از آن، ساعت 18
ورود و عبور از اسلام آباد غرب ساعت 20:30
ورود وعبور از کرمانشاه ساعت ۱۲ شب

تاریخ 4/5/1367
ورود به همدان و عبور از آن ساعت ۴
ورود و عبور از شهر قزوین ساعت ۱۰
ورود به تهران و میدان آزادی ساعت 16

خراسان‌تایم: پیرامون حضور خودتان در عملیات مرصاد بگویید.
علی دوستی: برنامه ما در آن زمان این بود که به سمت جنوب برویم، ولی زمانی که منافقین آمدند مسیر ما عوض شد به سمت کرمانشاه و اسلام آباد رفتیم و وقتی به جاده اسلام آباد وارد شدیم به سردار غلامرضا احدی رسیدیم ایشان گفتند که نیروهای ما در این نقطه هستند و شما به سمت شرق جاده بروید و ما رفتیم در منطقه مستقرشدیم.
چندی بعد سردارمنصوری و سردار صیادشیرازی و سردارشوشتری نیز به منطقه رسیدند و ما جهت تقسیم مسئولیت‌ها خدمت آنها رسیدیم.

خراسان‌تایم: چه گردان‌هایی از خراسان جنوبی در این عملیات حضور داشتند؟
علی دوستی: از خراسان جنوبی ۲ گردان در منطقه حضور داشت، یکی گردان امام علی (ع) به فرماندهی محمدرضا نقره‌ای و جانشین ایشان سردار شهیدصفرعلی رضایی بودند و
و گردان دیگر، گردان الغدیر بود که من فرمانده این گردان را بر عهده داشتم.

خراسان‌تایم: درمورد شب عملیات مرصاد و شکست منافقین توضیح دهید.
علی دوستی: عملیات قبل از نیمه شب شروع شد و منافقین در اطراف جاده مستقر شده بودند و جنگ سختی با اینها درگرفت وصبح نیروهای هوانیروز به ما پیوست و به کمک آنها توانستیم منافین را شکست داده و حدود ساعت‌های 8الی9 عملیات به پایان رسید.

خراسان‌تایم: مهم ترین ویژگی این عملیات را چه میدانید؟
علی دوستی: اراده خداوند در این عملیات بر این بود منافقینی که هر کدام در نقطه‌ا‌‌ی از جهان و یا ایران بودند و به دام انداختن آنها کار بسیار سختی بود در این عملیات همگی یکجا جمع شدند و به دام افتادند.

خراسان‌تایم: چرا منافقین نام این عملیات را فروق جاویدان گذاشتند؟
علی دوستی: نام عملیات را فروغ جاویدان گذاشتند زیرا خودشان را جاویدان می‌دانستند و یک درهزارهم فکر نمی‌کردند که شکست بخورند و این ذهنیت را داشتند که ساعت 16 روز بعد از آغازعملیات به تهران خواهند رسید.

خراسان‌تایم: چه افرادی نیروهای آن ها را تشکیل میدادند؟
علی دوستی: نیروهایی که سازماندهی کرده بودند سه دسته بودند.
1-تعدادی نیروی دوره دیده و با تجربه بودند که توانایی نظامی داشتند.
2- تعدادی ازاین نیروهایشان هواداران آنها بودند که آنها را از نقاط مختلف جمع‌آوری کرده بودند.
3- تعداد کمی هم از نیروهایشان که ۵۰۰ الی ۶۰۰ نفر بیشتر نبودند، اسرایی بودند که در اختیار داشتند و آنها را تهدید و مجبور کرده بودند بیایند.

خراسان‌تایم: پیام عملیات مرصاد به مردم ایران و جهان چه بود؟
علی دوستی: عملیات مرصاد صداقت و درستی ایران و دروغگویی استکبار را به دنیا ثابت کرد و خود ایرانیان و مردم ایران باید متوجه شوند که دشمن، دشمن است و دیدیم که بعد از پذیرش قطعنامه توسط ایران دشمن مجدادا به ما حمله کرد که نهایتا شکست مفتضحانه‌ای از جمهوری اسلامی ایران خورد.
 
خراسان‌تایم: پیام شما به عنوان یک رزمنده به مردم ایران و نسل جوان چیست؟
علی دوستی: همانطور که در زمان انقلاب و جنگ، مردم امام خمینی (ره) را الگوی زندگی خود قرار دادند و گوش به فرمان ایشان بودند ما نیز گوش به فرمان رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) باشیم، زیرا تمام ارزش‌هایی که امام خمینی (ره) داشتند ایشان نیز دارند و اینکه بدانند دشمن قابل اعتماد نیست و ما باید هر لحظه خودمان را برای دفاع آماده داشته باشیم .
 
 


کد مطلب: 7156

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/interview/7156/علی-دوستی-فرمانده-گردان-الغدیر-عملیات-مرصاد

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir