دوشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۵
طی سال گذشته؛

جان باختن 5 نفر بر اثر گاز مونوکسیدکربن در خراسان‌جنوبی

مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در سال گذشته در استان، پنج نفر بر اثر گاز مونوکسیدکربن جان باختند.
جان باختن 5 نفر بر اثر گاز مونوکسیدکربن در خراسان‌جنوبی
 
 به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، علی دلخروشان، امروز(29 آبان‌ماه)، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طبق آمار اورژانس خراسان‌جنوبی سال گذشته طی ۸۱ حادثه مسمومیت با مونوکسیدکربن، 117 نفر در استان دچار مسمومیت شده و پنج نفر نیز جان باختند.
وی افزود: از لحاظ تعداد حادثه شهرستان نهبندان با ۱۷ حادثه، از لحاظ تعداد مسمومین شهرستان قاینات با ۴۳ مسموم و از لحاظ تعداد فوتی شهرستان‌های بیرجند و قاینات هر کدام با دو فوتی بیشترین آمار مسمومیت با مونوکسیدکربن در استان را به خود اختصاص دادند.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: بیشترین علل مسمومیت با مونوکسیدکربن در استان، استفاده از زغال، چوپ و روشن کردن وسایل گاز سوز غیراستاندارد در محیط بسته جهت گرمایش است.
دلخروشان ادامه داد: از سایر علل نیز می‌توان به خوابیدن در کنار چاه موتورهای گازوئیلی، روشن بودن خودرو در پارکینگ و محیط سر بسته، استفاده از پیک‌نیک برای گرمایش در داخل خودرو  و نشت گاز از لوله‌های دودکش بخاری، آبگرمکن و پکیچ نام برد.
وی اظهار کرد: مسمومیت با مونوکسیدکربن اغلب در پاييز و زمستان گزارش می‌شود و تغيير ناگهاني هوا و استفاده بيشتر از مواد سوختي برای گرمایش مي‌تواند باعث مسموميت با مونوكسيدكربن در زمستان شود.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند  بیان کرد: مونوكسیدكربن را قاتل بی‌صدا یا خاموش می‌نامند چرا که انسان نمی‌تواند متوجه حضور آن در بدن خود شده و یا آن را استشمام كند.
دلخروشان ادامه داد: گاز مونوكسیدكربن، یك گاز بی‌رنگ و بدون بو است اما افراد با دانستن علایم آن می‌توانند از مسمومیت با این گاز پیشگیری كرده و جان خود و خانواده خود را نجات دهند.
وی با بیان اینکه علائم مسمومیت مختصر با گاز منوكسیدكربن غیر اختصاصی هستند، تصریح کرد: این مسمومیت مانند علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا و یا سایر مسمومیت‌ها مانند؛ سردرد، تهوع، شكم درد، احساس ناخوشی، احساس زخم در گلو و سرفه خشك است.
 مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در مسمومیت با مونوكسیدكربن برخلاف سرماخوردگی، تب نداریم، افزود: نوزادان ، زنان حامله، سالمندان، افراد مبتلا به بيماري‌هاي خوني، بیماران با بيماري‌های قلبی يا ريوی گروه‌هایی هستند که بیشتر در معرض عوارض ناشی مسمومیت با مونوکسیدکربن هستند.
دلخروشان ادامه داد: نخستین و مهم‌ترین اقدام برای نجات فردی که دچار مسمومیت با مونوکسیدکربن  رساندن اکسیژن و هوای تازه به فرد است.
وی اظهار کرد: به همین دلیل به محض مشاهده فردی که دچار مسمومیت با co شده، باید پنجره‌ها را باز کرد تا هوای تازه سریعاً وارد اتاق شود و در صورت امکان، فرد مسموم را از محل خارج کرد.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: سپس منبع نشت گاز را باید شناسایی و قطع کرد و سریعاً با اورژانس 115 تماس گرفته شود و تا رسیدن اورژانس هیچ خوراکی یا نوشیدنی به فرد گاز گرفته داده نشود چرا که به دلیل حالت تهوع احتمال خفگی بیشتر می‌شود.
دلخروشان بیان کرد: استفاده از از وسایل گرمایشی استاندارد، اطمینان از مکش کامل و مناسب لوله‌های بخاری، بازبینی صحت کار وسایل گرمایشی و باز بودن مسیر دودکش ضروری است.
وی با بیان اینکه همچنین از وسایل گازسوز و گرمایشی بدون دودکش نباید استفاده کرد، اظهار کرد: دودکش‌ بخاری هر‌چه کوتاهتر و مستقیم باشد، بهتر است و دودکش‌های‌ بالای پشت‌بام باید دارای کلاهک مخصوص باشند و حداقل 75 سانتی‌متر از سطح پشت بام بالاتر باشند.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: باید در فصل سرما تمام روزنه‌های جریان هوا ‌را در منزل یا محیط کار مسدود و از نصب آبگرمکن در حمام خودداری کرد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۴۹۵
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , مونوکسید کربن , گازگرفتگی