چهارشنبه ۸ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۳۱
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی مطرح کرد

دیجیتال شدن ۲۷ هزار نسخه خطی کتابخانه مجلس شورای اسلامی/ عدم رویکرد بین‌المللی برای معرفی آثار ارزشمند خراسان‌جنوبی

دبیرکل مجمع مجالس آسیایی گفت: در راستای دسترسی جهانی به میراث مکتوب ۲۷ هزار نسخه خطی کتابخانه مجلس شورای اسلامی دیجیتال شده است.
دیجیتال شدن ۲۷ هزار نسخه خطی کتابخانه مجلس شورای اسلامی/ عدم رویکرد بین‌المللی برای معرفی آثار ارزشمند خراسان‌جنوبی
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمدرضا مجیدی صبح امروز در نشست تخصصی میراث مکتوب ایران اسلامی، حافظه جهانی اظهار داشت: کمیته ملی حافظه جهانی در کشور تشکیل و در ذیل آن در برخی از استان‌ها نیز شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه با توجه به اهمیت اسناد مکتوب و تاریخی باید یک شورای هماهنگی میراث مکتوب مستقر بود تا می‌توانست هماهنگی‌های لازم را با نهادهای حاکمیتی و سیاست‌گذاری داشته باشد، تصریح کرد: منابع ملی محدود بوده بنابراین برای این امر باید طریق سنت وقف و ظرفیت بخش خصوص استفاده کنیم.
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی به مجمع خیرین حافظین میراث مکتوب اشاره کرد و افزود: آمادگی داریم در نشست‌های عام‌تری موضوع کمک به میراث مکتوب را بست و گسترش دهیم.
مجیدی ادامه داد: بسیاری از اسناد و میراث مکتوب کشور در صندوقچه‌ها هستند و با توجه به اینکه عمر کاغذ محدود بوده باید قبل از بین رفتن آنها کاری کنیم.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد که وارث نسخ خطی و اسناد مکتوب هستند حاضر نیستند این اسناد را به مکان‌های دور از خود برای نگهدای بسپارند، اضافه کرد: بنابراین اگر موزه‌هایی به این عنوان در استان‌ها شکل بگیرد تا این صاحبان اثر بتوانند هر مدت به آنها دسترسی داشته باشند می‌تواند در نگهداری این آثار ارزشمند اثربخش باشد.
رئیس سابق کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کمیته ملی حافظه جهانی متشکل از چند دستگاه بوده که شامل صدا و سیما، میراث فرهنگی، کتابخانه‌های بزرگ کشور و کمیسیون ملی یونسکو می‌شود، یادآور شد: قرار شده این کمیته شعب استانی داشته باشد و علی‌رغم اینکه خراسان‌جنوبی در حوزه میراث مکتوب غنی بوده ولی ناشناخته است.
مجیدی افزود: باید شرایطی ایجاد شود که تمامی مردم نسبت به میراث مکتوب کشور دغدغه‌مند باشند.
وی با اشاره به اینکه باید بانک اطلاعات میراث مستند را دانشگاه‌ها برعهده بگیرند، اضافه کرد: احیای نسخ خطی مدیون یک کار دانشگاهی است.
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی با بیان اینکه نقش اصلی کمیته ملی حافظه جهانی آگاه‌کنندگی و ترویج‌کنندگی این میراث مکتوب را دارد، یادآور شد: میراث مستند باید دارای پنج ویژگی شامل قابل تحرک، دارای علائم، قابل نگهداری، قابل تکثیر و قابل ارائه بودن را داشته باشد.
مجیدی به اهداف برنامه حافظه جهانی اشاره کرد و گفت: تسهیل محافظت از میراث مستند، امکان دسترسی جهانی به میراث مکتوب، افزایش آگاهی جهانی نسبت به میراث مکتوب و نگهداشت آن و گسترش برنامه‌های حافظه جهانی از جمله این اهداف است.
وی ادامه داد: در راستای دسترسی جهانی به میراث مکتوب 27 هزار نسخه خطی کتابخانه مجلس شورای اسلامی دیجیتال شده و همه افراد می‌توانند به راحتی به آن دسترسی داشته باشند.
رئیس سابق کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: شناسایی میراث مستند و بالا بردن آگاهی‌های جهانی برای نگهداری، حفاظت، دسترسی و ساختار ارتباطات از جمله تدابیر کمیته ملی حافظه جهانی است.
مجیدی میراث مکتوب خراسان‌جنوبی را بسیار غنی دانست و یادآور شد: متأسفانه رویکرد بین‌المللی برای معرفی این آثار ارزشمند در استان وجود ندارد بنابراین باید ستاد معرفی ظرفیت‌های خراسان‌جنوبی در عرصه بین‌المللی تشکیل شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۷۵۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , مستند , مجلس شورای اسلامی