مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی:

ساخت و سازها بیشترین قربانی را از کارگران می‌گیرد

5 دی 1396 ساعت 10:09

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی گفت: نوع فعالیت حادثه‌دیدگان ناشی از کار ۷.۹ در کشاورزی، ۱۲.۵ در معدن، ۱۴.۵ در صنعت، ۴۱.۴ در ساختمان و ۲۳.۷ در سایر خدمات می‌باشد.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمد سنجری در همایش بزرگ HSE پیمانکاران شرکت گاز استان (عبرت‌آموزی از حوادث پیمانکاری) بر رسالت مشترک صیانت از نیروی کار تاکید کرد و این مهم را وظیفه‌ای انسانی، اخلاقی و قانونی دانست.
وی یادآور شد: در چند سال اخیر نام‌گذاری سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری رویکرد اقتصادی دارد که رکن اصلی تولید و اشتغال توجه به رویکردهای اقتصاد مقاومتی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی پیشرفت اقتصادی را به عنوان مهم‌ترین و اساسی‌ترین راهبرد کشورها برای رسیدن به توسعه تلقی کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های ارزشمند در مسیر رشد و پیشرفت کشور نیروی انسانی است.
سنجری بر نقش چشمگیر کارگران به عنوان نمونه بارز اقتصاد مقاومتی در بعد انسانی اشاره کرد و موثرترین اقشار در توسعه اقتصادی کشور را کارگران معرفی کرد.
وی بر رعایت ایمنی تاکید کرد و گفت: هیچ توسعه‌ای بدون رعایت ایمنی و سلامت محیط کار امکان‌پذیر نیست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی ادامه داد: مشکلات و تهدیدهای گوناگون محیطی و طبیعی باعث شده تا همه ساله تعدادی از کارگران جان خود را از دست بدهند یا دچار معلولیت و بیماری شغلی شوند، این امر سبب از بین رفتن سرمایه‌ها و تنزل اقتصادی کشور می‌گردد و هزینه‌هایی از ابعاد انسانی، اجتماعی و اقتصادی به کشور تحمیل می‌کند به طوری که چهار  درصد از تولید ناخالص داخلی کشور صرف جبران خسارات ناشی از کار می‌شود.
سنجری بر لزوم مدیریت منابع انسانی در واحدهای تولیدی تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت صیانت از نیروی کار به عنوان سرمایه ملی، یکی از وظایف مدیر منابع انسانی در بنگاه اقتصادی صیانت از نیروی کار و ایمن‌سازی محیط کار است.
وی بر تاثیر مستقیم ایمنی در افزایش بهره‌وری نیروی کار و بازده اقتصادی واحدهای صنعتی تاکید کرد و افزود: ارتقاء و اعمال مدیریت ایمنی باعث بهبود شرایط کار، ترویج فرهنگ ایمنی، بهبود شاخص‌های بهره‌وری نیروی کار می‌گردد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی از تکلیف قانونی که در فصل چهارم قانون کار مواد 85 تا 106 به آن پرداخته شده خبر داد و افزود: ماده 91 قانون کار کارفرما را مسؤول تامین حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران در محیط کار وسایل و امکانات لازم دانسته و آموزش، نظارت و الزام کارگران به استفاده را تاکید می‌کند.
سنجری خاطرنشان کرد: تنها به شعار اول ایمنی بعد کار اکتفا نکنیم و صیانت‌محوری را سرلوحه کارمان قرار دهیم و بدانیم اختصاص درصدی از هزینه‌ها در حوزه ایمنی، سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.
وی نتایج تحلیل جرم‌شناختی جرائم منتج از حوادث ناشی از کار طی سال‌های 91 تا 93 با نمونه آماری 152 کارگری که دچار حادثه شدند را چنین اعلام کرد: میزان 98.7 درصد حادثه‌دیدگان مرد بودند، 77درصد متاهل بودند، 83درصد زیر 40 سال سن داشته‌اند، 65.8 بی‌سواد تا سیکل بودند، 27.6 دبیرستان تا دیپلم، 6.6 درصد فوق‌دیپلم و بالاتر بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: نتایج حوادث بدست آمده از این پژوهش اطلاعاتی شامل: 5.9 درصد حوادث منجر به فوت، 8.6 قطع عضو، 2.6 نقص عضو، 2.6 سوختگی، 80.3 جراحت و شکستگی، 82.9 حوادث در نوبت صبح اتفاق افتاده بوده است.
 سنجری یادآور شد: نوع فعالیت حادثه‌دیدگان جامعه آماری این پژوهش را 7.9 کشاورزی، 12.5 معدن، 14.5صنعت، 41.4 ساختمان و 23.7 سایر خدمات می‌باشد.
وی ادامه داد: بر پایه این تحلیل عامل دخیل در وقوع حوادث 33.6 بر اثر سقوط از ارتفاع، 19.7 گیر کردن داخل یا بین اشیاء و 16.4 سقوط اشیاء بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی عوامل موثر در وقوع حادثه به دو بخش انجام اعمال ناایمن و شرایط ناایمن تقسیم و از 99.2 حوادث بر اثر سهل‌انگاری و بی‌احتیاطی کارگر خبر داد که همان اعمال ناایمن محسوب می‌شود.
سنجری ادامه داد: میزان 17.9 درصد عدم در اختیار قراردادن وسایل حفاظتی و 16.9 بکار بردن وسایل بدون حفاظ منجر به وقوع حوادث شده که همان شرایط ناایمن کار می‌باشد. وی افزود: میزان 45.5 درصد حوادث نتیجه عدم نظارت کافی بر کار کارگر منتج شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی گفت: تشکیل کارگروه تخصصی راهبری ارتقاء ایمنی در استان، تدوین شاخص‌های کار شایسته و تبیین نقش ایمنی در ارتقاء بهره‌وری نیروی کار، الزام شرکت‌های بیمه به تخصیص پنج درصد از وجوه دریافتی بیمه مسؤولیت به آموزش و ترویج فرهنگ ایمنی، اجباری نمودن اجرای الزامات سیستم مدیریت HSE در کلیه واحدهای تولیدی و صنعتی، برگزاری دوره‌های آموزشی ایمنی برای ارتقاء اطلاعات، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها برای آگاه‌سازی، الزام قانونی کلیه دستگاه‌ها به استفاده از پیمانکاران واجد شرایط و توسعه مدل خودبارزسی درون‌کارگاهی مهم‌ترین روش در بهبود وضعیت ایمنی در بنگاه‌ها و کاهش حوادث ناشی از کار است.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 11143

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/11143/ساخت-سازها-بیشترین-قربانی-کارگران-می-گیرد

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir