سه شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۱۴
در گفت‌و گو با کارآفرین بیرجندی مطرح شد

نبود کشتارگاه شترمرغ در استان؛ مشکل اصلی مزرعه‎داران/اقتصاد مقاومتی بهترین راه حل مشکلات

کارآفرین بیرجندی نبود کشتارگاه شترمرغ در استان را مشکل اصلی فعالان این عرصه عنوان کرد و گفت: بایستی برای کشتار ، شترمرغ‎ها را به استان‌های تهران، قزوین، اصفهان، یزد و کرمان بفرستیم.
نبود کشتارگاه شترمرغ در استان؛ مشکل اصلی مزرعه‎داران/اقتصاد مقاومتی بهترین راه حل مشکلات
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، کاظم خسروی‌نیا اظهار داشت: چهار سال است که در زمینه پرورش شترمرغ فعالیت خود را آغاز کرده‌ام.
وی با اشاره به اینکه دوران سربازی خود را در بسیج سازندگی گذراندم و از آنجا با یکی از همکاران فعال در این عرصه آشنا شدم، گفت: با هدف ایجاد یک حرفه برای خود از همان دوران سربازی آغاز به کار کردم.
این کارآفرین بیرجندی تصریح کرد: به تنهایی و با سرمایه اولیه 60 میلیون تومان که البته 20 میلیون تومان آن تسهیلات بسیج سازندگی بود کار را شروع کردم.
اشتغالزایی مستقیم برای سه نفر
خسروی‌نیا با بیان اینکه اکنون سه مزرعه در شمش‌آباد، چاه‌زینی و منطقه چاه‌رستمی فعال است و 200 قطعه شترمرغ اکنون در این مزارع وجود دارد، افزود: برای سه نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: در صورت نبود برخی از مشکلات سوددهی و بحث مالی این حرفه خوب است و خوشبختانه سوددهی در این کار زمان‌بر نیست.
نبود کشتارگاه شترمرغ در استان؛ مشکل اصلی مزرعه‎داران
این کارآفرین بیرجندی نبود کشتارگاه شترمرغ در استان را مشکل اصلی فعالان این عرصه عنوان کرد و گفت: بایستی برای کشتار، شترمرغ‎ها را به استان‌های تهران، قزوین، اصفهان، یزد و کرمان بفرستیم.
خسروی‌نیا که از سهامداران شرکت شمیم شترمرغداران نیز است، افزود: خراسان‌جنوبی قطب شترمرغ کشور اعلام شده اما در بیرجند کشتار کلی وجود ندارد و باید شترمرغ خود را برای کشتار به شهرهای دیگر بفرستیم و سود آن برای سایر استان‌ها باشد.
وی با اشاره به اینکه جهادکشاورزی و همچنین دامپزشکی در بحث فروش همکاری خوبی داشته‌اند، گفت: سال گذشته برای فروش مشکلاتی داشتیم و دامپزشکی خوسف همکاری خوبی با ما داشت و مسئله حل شد.
کارآفرین بیرجندی یادآور شد: در بیرجند بازار فروش این محصول خوب نیست و اکثر مزرعه‌داران محصول خود را به شهرهای دیگر می‌فرستند.
خسروی‌نیا بیان کرد: جهاد کشاورزی و شبکه دامپزشکی به دلیل سرمایه زیاد ایجاد کشتارگاه که بیش از دو میلیارد تومان است، دست به راه‌اندازی کشتارگاه نمی‌زنند و منتظر اقدام بخش خصوصی هستند.
وی به دیگر مشکلات خود اشاره کرد و گفت: روزهای اول فعالیت می‌خواستم یک مزرعه کوچک با دیوارکشی آماده کنم اما ضوابط جهاد کشاورزی، امورعشایر و دامپزشکی اجازه نداد و گفتند که حتما باید جواز صنعتی داشته باشید و مقدار زمین 16 هزار متر و یک ساعت آب باشد و این یک سنگ‌اندازی بزرگ برای من بود و نمی‌توانستم این اقدامات را انجام دهم.
قوانین باید متناسب با هر منطقه باشد
کارآفرین بیرجندی افزود: اعلام می‌کنند که ایجاد چهاردیواری و باغ‌سازی ممنوع است در حالی که این قوانین بیشتر برای شمال کشور و یا تهران است اما در بیرجند شرایط متفاوت است و اگر بگذارند افراد برای مزرعه خود چهار دیواری داشته باشند برخی از مشکلات افراد حل می‌شود.
خسروی‌نیا ادامه داد: به ما می‌گویند که مزرعه خود را فنس‌کشی کنید در حالی که فنس مشکلاتی دارد و اگر همکاری از بابت سازه و چهاردیواری وجود داشت این مشکل حل می‌شد.
استفاده از تجربه دیگران در کار حرف اول را می‌زند
وی داشتن تجربه در موفقیت را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: به نظرم تجربه حرف اول را می‌زند و اگر به یک‌باره و بدون استفاده از تجربه دیگران وارد اینگونه فعالیت‌ها شد احتمال زمین خوردن وجود دارد.
این کارآفرین خاطرنشان کرد: موانع مالی باید حل شود و افراد برای گرفتن تسهیلات مشکلی نداشته باشند.
گلایه از عدم ثبات قیمت‌ها
خسروی‌نیا با گلایه از عدم ثبات قیمت‌ها، گفت: گرانی‌ها در امور کار، گاهی کمرشکن است و برای مثال طی 20 روز قبل ذرت از کیلویی 700 تومان به هزار و 300 تومان رسید و این افزایش قیمت‌های ناگهانی برای تولیدکننده مشکلات زیادی به همراه دارد و باعث می‌شود که کار صرفه اقتصادی نداشته باشد.
 وی به اهمیت اقتصاد مقاومتی در حل مشکلات اشاره کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی برای حل مشکلات یک راه حل بسیارعالی است اما تحقق اقتصاد مقاومتی در صورتی است که سنگ‌اندازی و یا افزایش قیمت‌ها به صورت ناگهانی وجود نداشته باشد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۱۶۷۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , بسیج , اقتصاد مقاومتی