پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۰۵
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور اعلام کرد

توقف ایجاد مراکز جدید علمی کاربردی در کشور/ نرخ تورم؛ ملاک میزان شهریه سال آینده دانشجویان علمی-کاربردی

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با بیان اینکه شهریه دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی نسبت به سایر مؤسسات عالی کمتر است، گفت: میزان شهریه‌های سال آینده مطابق با نرخ تورم خواهد بود که پیش‌بینی می‌شود حداکثر تا ۱۰ درصد افزایش یابد.
توقف ایجاد مراکز جدید علمی کاربردی در کشور/ نرخ تورم؛ ملاک میزان شهریه سال آینده دانشجویان علمی-کاربردی
 
به گزارش گروه اجماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمدحسین امید ظهر امروز در نشست خبری، اظهار داشت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در ارتباط با شعار سال جاری برای دانشگاه جامع علمی کاربردی تکالیفی ایحاد شده تا در زمینه اشتغال نقش‌آفرینی کنیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی دانشگاهی است که باید در محیط واقعی کار شکل بگیرد، بیان داشت: میزان آموزش‌های مهارتی و اشتغال پذیری فارغ‌التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی از سایر مؤسسات آموزش عالی بیشتر است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور اعلام کرد: در کلان کشور بر اساس آمار اعلام شده نرخ بیکاری در بین دانش‌آموختگان سایر مؤسسات عالی ۴۰ درصد ولی در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی ۲۰ تا ۲۵ درصد است که بخشی از این وضعیت به اشتغال‌پذیری بالای رشته‌ها و برخی به اشتغال دانشجویان برمی‌گردد.
امید اعلام کرد: رشته‌های دانشگاه علمی کاربردی از لحاظ اشتغال نسبت به مابقی مؤوسسات عالی در وضعیت بهتری قرار دارند.
*آمادگی دانشگاه علمی کاربردی کشور جهت کمک به تأمین نیروهای مهارتی در خراسان‌جنوبی
وی به سفرهای استانی و انجام مذاکرات در استان‌ها اشاره کرد و گفت: در خراسان‌جنوبی نیز آمادگی خود را جهت کمک به تأمین نیروهای مهارتی اعلام می‌کنیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور تصریح کرد: با توجه به اینکه طرح آمایش سرزمینی خراسان‌جنوبی تهیه شده است لذا بر اساس این طرح ظرفیت‌های توسعه‌ای استان مشخص و اولویت‌های استان در بخش‌های صنعت، معدن، کشاورزی و سایر حوزه‌ها مشخص می‌شود که بر اساس این طرح نیاز استان به نیروهای مهارتی در هر بخش مشخص می‌شود.
*وظیفه دانشگاه علمی کاربردی تولید کار نیست
امید با اعلام این مطلب که نیروهای مورد نیاز خراسان‌جنوبی را در بخش‌های مهارتی مهیا می‌کنیم، تصریح کرد: دانشگاه علمی کاربردی قرار نیست تولید کار کند بلکه وظیفه این دانشگاه تربیت دانشجویانی است که کارآفرین باشند.
وی از اهداف پیش روی دانشگاه جامع علمی کاربردی طی سال‌های جاری را بیشتر و پررنگ‌تر کردن کارآفرینی دانشجویان ذکر کرد و یادآور شد: در جهت مأموریت‌گرایی‌کردن مراکز علمی کاربردی تلاش می‌کنیم که تاکنون در این زمینه تلاش‌های زیادی صورت گرفته است.
*احداث تنها ۵۰ مرکز رشد در سطح کشور
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور به ایجاد مراکز رشد در کنار دانشگاه‌های علمی کاربردی اشاره و مطرح کرد: از حدود ۹۰۰ مرکز علمی کاربردی در سطح کشور تنها ۵۰ مرکز رشد احداث شده است.
امید با یادآوری این مطلب که نباید در مراکز علمی کاربردی صرفاً به آموزش بپردازند بلکه تبدیل دانش به محصول و ثروت از اصولی است که باید به آن توجه ویژه‌ای صورت پذیرد، تصریح کرد: به دانشجویانی که در کنار مراکز رشد شرکت تأسیس کنند جهت آغاز کار تسهیلاتی ارائه می‌شود.
*بین‌المللی کردن دانشگاه از مأموریت‌های دانشگاه علمی کاربردی است
وی از دیگر مأموریت‌های دانشگاه علمی‌کاربردی را بین‌المللی کردن دانشگاه دانست و اظهار داشت: طی آئین‌نامه مهمی که در سال گذشته به تصویب رسید پذیرش دانشجویان خارجی و ایجاد مرکز علمی کاربردی در خارج از کشور بود.
*هم‌مرز بودن خراسان‌جنوبی ظرفیتی برای پذیرش دانشجو از افغانستان
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور هم‌مرز بودن خراسان‌جنوبی با کشور افغانستان را ظرفیت خوبی جهت پذیرش دانشجو از کشور افغانستان اعلام کرد و یادآور شد: شهرهای نزدیک مرز می‌توانند برای پذیرش دانشجو اقدام و در این زمینه بازاریابی کنند.
امید با اعلام این مطلب که ظرفیت پذیرش دانشجو در بازارچه‌های مرزی خراسان‌جنوبی نیز وجود دارد، تصریح کرد: همچنین ایجاد مراکز علمی کاربردی در مناطقی از افغانستان میسر است و اگر در این زمینه سرمایه‌گذاری‌ها صورت پذیرد این مهم محقق می‌شود.
وی به دیدار خود با استاندار خراسان‌جنوبی اشاره کرد و بیان داشت: در این دیدار توافق‌نامه‌ای با استاندار منعقد گردید که طبق آن دانشگاه جامع اعلام کاربردی آمادگی خود را جهت تربیت نیرو برای استان اعلام کرد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با تأکید بر این مطلب که مراکز علمی کاربردی باید در مسیر مأموریت خود و در چارچوب نیازهای طرح آمایش سرزمینی گام بردارند، مطرح کرد: مراکز علمی کاربردی باید در مسیر تخصص و نیاز منطقه کار کنند.
*مغفول ماندن رشته‌های مورد نیاز خراسان‌جنوبی
امید به مغفول ماندن رشته‌های مورد نیاز خراسان‌جنوبی اشاره کرد و افزود: متأسفانه رشته‌های مورد نیاز استان به دلیل عدم شناخت مردم مورد استقبال دانشجویان قرار نمی‌گیرد و مردم استان نمی‌دانند که زمینه توسعه این منطقه در گرو چیست.
 وی از اعلام آمادگی مرکز جامع علمی کاربردی جهت احیای رشته‌های مزیت‌دار در مناطق مختلف استان خبر داد و عنوان کرد: محقق شدن این مهم مشروط به وجود دانشجو است و اگر دانشجویان از این اقدام استقبال کنند اجرا می‌شود.
*نرخ تورم؛ تعیین کننده میزان شهریه سال آینده دانشجویان علمی‌کاربردی 
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با بیان اینکه شهریه دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی نسبت به سایر مؤسسات عالی کمتر است، توضیح داد: میزان شهریه‌های سال آینده مطابق با نرخ تورم خواهد بود که پیش‌بینی می‌شود حداکثر تا ۱۰ درصد افزایش یابد.
 امید به راه‌اندازی رشته‌های کارشناسی ارشد در دانشگاه علمی کاربردی اشاره و تبیین کرد: امکان راه‌اندازی رشته‌های کارشناسی ارشد به‌صورت محدود از سال ۹۸ در مراکز پیشرفته در جوار صنعت آغاز می‌شود.
 وی ارائه آموزش‌های مهارتی به سربازان را از دیگر برنامه‌های دانشگاه علمی کاربردی ذکر کرد و گفت: طبق تفاهم‌نامه منعقدشده بین دانشگاه و ستاد نیروهای مسلح، قرارگاه آموزش‌های مهارتی در ستاد نیروهای مسلح راه‌اندازی شد و تمام سربازان دارای مدرک دیپلم به بالا می‌توانند همزمان با خدمت دوره‌های پودمانی را بگذرانند.
*بی‌اطلاعی از مرتبط بودن شغل دانشجویان با مدرک!/ مشغول به تحصیل بودن ۴۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور اعلام کرد: بین ۷۵ تا ۸۰ درصد دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی شاغل هستند ولی اینکه آیا در شغل مرتبط با تحصیل در حال فعالیت هستند را اطلاعی ندارم.
امید با اشاره به اینکه ۴۰ درصد دانشجویان  علمی کاربردی شاغل و ۶۰ درصد غیرشاغل هستند، تصریح کرد: در مجموع ۴۵۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی مشغول به تحصیل هستند که ۲۰ درصد این تعداد در بهمن‌ماه امسال فارغ‌التحصیل می‌شوند.
 وی به امتیازات در نظر گرفته شده برای خراسان‌جنوبی اشاره کرد و گفت: علی‌رغم اینکه ایجاد مراکز جدید علمی کاربردی را در سطح کشور متوقف کردیم اما برای چند استان کشور از جمله خراسان‌جنوبی برای دستگاه‌های متقاضی که محیط واقعی کار دارند مجوز می‌دهیم.
صف‌های طویل برای اخذ مجوز جهت تأسیس مراکز علمی کاربردی
 رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور به صف‌های طویل در راستای اخذ مجوز جهت تأسیس مراکز علمی کاربردی در سطح کشور خبر داد و بیان داشت: مراکز علمی کاربردی دولتی بنا بر مصوبه شورای اداری دولت دانشجوی مقطع‌دار نمی‌گیرند.
 امید تصریح کرد: ایجاد مراکز علمی کاربردی جدید فقط برای مراکز غیردولتی است و مراکز دولتی نمی‌توانند مجوز تأسیس مرکز جدید را اخذ کنند.
*تخفیف ۱۵ درصدی شهریه برای دانشجویان نهبندان 
وی از تخفیف ۱۵ درصدی شهریه برای دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی نهبندان خبر داد و مطرح کرد: همچنین برای ۵ درصد از دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه‌های سطح استان بنا به تشخیص رئیس دانشگاه شهریه‌ها تا ۱۵ درصد تخفیف می‌یابد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با بیان اینکه در سال ۹۴ در دانشگاه علمی کاربردی نزدیک به ۱۶۶هزار کد رشته محل وجود داشت، تصریح کرد: این تعداد را برای بهمن‌ماه امسال به شش هزار و ۲۰۰ کد رشته رساندیم.
*دانشگاه علمی کاربردی در بازار رقابت مدرک دادن شرکت نمی‌کند/ آموزش‌های مهارتی؛ نسخه معضل بیکاری
امید کاهش ۱۰ هزاری کد رشته را به معنای ارتقاء کیفیت و مأموریت‌گرایی دانست و اظهار داشت: دانشگاه علمی کاربردی در بازار رقابت مدرک دادن شرکت نمی‌کند.
 وی با یادآوری این مطلب که در دانشگاه علمی کاربردی مأموریتی برای آموزش‌های نظری و رسیدن به مرز دانش نداریم، توضیح داد: نمی‌توانیم بگوییم به آموزش‌‌های نظری احتیاج نداریم اما کشور به دانشجویان مهارتی بیشتر از دانشجویان نظری نیاز دارد.
رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی کشور عنوان کرد: طی سه سال اخیر علی‌رغم کاهش کد رشته‌ها شاهد رشد ۱۰۰ درصدی دانشجویان بودیم که اگر مطابق قانون عمل شود باید ظرف سه سال آینده این تعداد دانشجو دو برابر شود.
 امید آموزش‌های مهارتی را نسخه معضل بیکاری دانست و با انتقاد از اینکه آموزش‌های مهارتی در کشور جای خود را باز نکرده است، خاطرنشان کرد: گسترش آموزش‌های مهارتی نیازمند عزم ملی است و باید توجه به مدرک‌گرایی را کمرنگ و مهارت‌های آموزشی را افزایش دهیم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۱۹۲۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دانشجویان , دانشگاه جامع علمی کاربردی