شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۵۷
جلسه امروز شورای شهر بیرجند

خراسان‌جنوبی استعداد بالا رفتن قیمت زمین را ندارد/ لزوم تعیین تکلیف ارگ بهارستان

عضو کمیسیون عمران شورای شهر بیرجند به طرح تفصیلی شهر بیرجند اشاره کرد و گفت: طرح تفصیلی باید هر ده سال بازنگری شود که بر این اساس بایدطرح تفصلی شهر بیرجند در سال 94 بازنگری می‌شد که متأسفانه انجام نشد.
خراسان‌جنوبی استعداد بالا رفتن قیمت زمین را ندارد/ لزوم تعیین تکلیف ارگ بهارستان
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، چهل و هشتمین جلسه شورای شهر بیرجند صبح امروز با حضور هفت نفر از اعضای شورا در سالن جلسات برگزار شد.
نخستین موضوع مطرح شده در این جلسه در خصوص فروش پارکینگ‌های مسکونی و تجاری  بود که مقرر گردید املاکی که توان تأمین پارکینگ را دارند ملزم به انجام این مهم هستند.
همچنین مطرح شد فروش پارکینگ مسکونی و تجاری غیرقابل تأمین ممنوع بوده و هیچ مجموعه اداری، حقوقی و حقیقی تا قبل از تعیین تکلیف وضعیت پارکینگ حق صدور پایان کار را ندارد.
پارکینگ از اهرم‌های انتهایی پایان کار است و اگر سلیقه‌ای انجام شود مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد می‌کند.
حاشیه خیابان 15 خرداد استعداد تبدیل شدن به خیابان ناحیه‌ای را دارد
در  طرح تفصیلی شهر بیرجند حاشیه خیابان 15 خرداد به عنوان یک خیابان محله‌ای در نظر گرفته شده است که در اینگونه خیابان‌ها(محله‌ای) شهرداری برابر طرح تفصیلی می‌تواند در نهایت  50 متر تجاری به ساکنان بدهد.
دز این جلسه از درخواست‌های مردمی مبنی بر تبدیل این خیابان به خیابان ناحیه‌ای بحث شد و بیان شد: حاشیه خیابان 15 خرداد استعداد تبدیل شدن به خیابان ناحیه‌ای را دارد و مقرر گردید پیگیری‌های لازم در این خصوص انجام شود.
همچنین اعلام شد: بنیاد تعاون زندانیان این آمادگی را دارد تا خدمات خود را کمتر از نرخ بازار ارایه دهد تا منافع این کار صرف زندانیان و خانواده آن‌ها شود.
زهره موهبتی عضو شورای شهر بیرجند پیرامون راه‌اندازی میز خدمت در ادارات، اظهار داشت: بنا بر دستور اکید رئیس جمهور مبنی بر اینکه مراجعان باید به یک میز مراجعه و سرگردانی مردم در راهروی ادارات  ممنوع است، مقرر گردید میز خدمت در ادارات به صورت الکترونیکی و حضوری فعال شود.
وی اعلام کرد: این موضوع به دستور فرماندار بیرجند به تمام ادارات ابلاغ شده و مقرر گردید تا 15 بهمن‌ماه سال جاری ارجاع داده شود که به نظر می‌رسد تاکنون انجام نشده است.
چرا طرح تفصیلی بیرجند بازنگری نشد؟
میری عضو کمیسیون عمران شورای شهر بیرجند به طرح تفصیلی شهر بیرجند اشاره کرد و گفت: طرح تفصیلی باید هر 10 سال بازنگری شود که بر این اساس باید طرح تفصلی شهر بیرجند در سال 94 بازنگری می‌شد که متأسفانه انجام نشد.
وی با بیان اینکه با بازنگری طرح تفصیلی سرانه‌ها و محدوده‌های جدید براساس نیاز شهر افزوده می‌شود، ادامه داد: در بازنگری طرح تفصیلی آخرین تغییرات ایجاد شده در شهر بر روی طرح اعمال و نیازسنجی‌‌ها انجام می‌شود.
عضو کمیسیون عمران شورای شهر بیرجند راه و شهرسازی را متولی بازنگری طرح تفصیلی دانست و بیان داشت: در این طرح شهرداری نیز مواردی که دارای نقص است را اصلاح می‌کند.
اعلام آمادگی شهرداری و شورای شهر در خصوص بازنگری طرح تفصیلی
میری بر لزوم بازنگری سرانه‌ها در طرح تفصیلی تأکید و با بیان اینکه بروزرسانی سرانه‌ها ضرر و زیان کمتری برای شهروندان به دنبال دارد از اعلام آمادگی شهرداری و شورای شهر در خصوص بازنگری طرح تفصیلی خبر داد.
در این جلسه مقرر گردید؛ هیچکس حق ندارد پنجره خانه خود را به حیات همسایه باز کند و اگر خلافی صورت گرفت از طریق کمیسیون ماده 100 قابل رسیدگی است.
تدابیر اتخاذ شده در خصوص آبیاری درختان پادگان 04
اراضی خشک شده فضای سبز پادگان 04 بیرجند نیز از دیگر موضوعاتی بود که پرونده آن بر روی میز شورا قرار گرفت.
در خصوص درختان خشک شده پادگان 04 بیرجند، مقرر گردید؛ 18 هکتار ضلع شمال شهید قرنی حد فاصل ضلع شرق صیاد شیرازی تحویل شهرداری شده و شهرداری باید آبیاری آنها را انجام دهد.
همچنین 18 هکتار ضلع غرب بلوار ناصری در مالکیت مسکن و شهرسازی است و باید حداکثر ظرف پنج روز به استثنای محدثات نزاجا تا زمان مالکیت قطعی تحویل شهرداری شود تا نسبت به حفظ درختان موجود و آبیاری آنها اقدام شود.
رضا حسنی‌صفت عضو شورای شهر بیرجند با انتقاد از اینکه ارتش اجازه آماربرداری و اندازه‌گیری دور درختان را به شهرداری نمی‌دهد، ادامه داد: همچنن اجازه ورود به سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری داده نشده است.
مقرر گردید با توجه به ممانعت پادگان 04 مبنی بر آماربرداری از درختان قطع شده و خشک شده و لزوم پیگیری این موضوع، مسأله از طریق کمیسیون قطع اشجار پیگیری شود.
رئیس شورای شهر بیرجند از همکاری راه و شهرسازی با شهرداری خبر داد و گفت: مشکل اصلی در این موضوع پادگان 04 است و همکاری‌های لازم را با شهرداری انجام نمی‌دهد.
موضوع دیگر بحث شده در شورای شهر مزایده‌های املاک مستضعفان است که با توجه به آگهی‌های مزایده و مراجعات و تماس‌های شهروندان این موضوع با حضور مدیرکل اموال و املاک بنیاد مستضعفان استان به بحث گذاشته شد.
شبهه‌های موجود در درآمدهای حاصل از فروش املاک مستضعفان تقی‌زاده با اعلام این مطلب که خراسان‌جنوبی از نظر املاک مصادره‌ای در سطح کشور در جایگاه سوم قرار دارد، بیان داشت: در درآمدهای حاصل از فروش این اراضی شبهه‌هایی وجود دارد که اعلام می‌شود این درآمدها در تهران یا سایر مراکز استان‌ها هزینه می‌شود.
وی تصریح کرد: درآمد حاصل از تملک اراضی به گونه‌ای است که تنها چند درصد اندک از تملک اراضی در استان هزینه می‌شود.
وی همچنین در خصوص برخی زمین‌های موجود در سطح شهر که حصارکشی شده است از مدیرکل اموال و املاک بنیاد مستضعفان استان جواب خواست.
حسنی‌صفت با بیان اینکه طی سال‌های اخیر اتفاقات خوبی توسط بنیاد مستضعفان در سطح شهر بیرجند و سایر شهرستان‌ها انجام شده است، اضافه کرد: صدور اسنادی که 30 سال گرفتاری‌های زیادی را برای مردم ایجاد کرده بود از اقدامات خوبی بود که توسط بنیاد مستضعفان انجام شد.
برگزاری مزایده‌ها سبب افزایش زمین و مسکن می‌شود
وی با اشاره به اینکه برگزاری مزایده‌ها سبب افزایش زمین و مسکن می‌شود، تبیین کرد: باید ببینیم پول فروش زمین‌ها به کجا می‌رود و تدابیری اتخاذ گردد تا هر آنچه که از محل فروش زمین‌ها عاید می‌شود در شهر بیرجند خرج شود.
عضو شورای شهر بیرجند متذکر شد: باید املاک فروخته شده در شهرستان در خود شهرستان صرف شود.
عضو کمیسیون عمران شورای شهر بیرجند با اعلام این مطلب که طی چند سالی که مزایده‌های بنیاد مستضعفان برگزار نمی‌شد بازار مسکن در رکود بسر می‌برد، بیان داشت: با به مزایده گذاشتن املاک بنیاد مستضعفان قیمت زمین و مسکن رشد کرده است.
خراسان‌جنوبی استعداد بالا رفتن قیمت زمین را ندارد/ مگر استان زرخیر هستیم؟
میری تأکید کرد: خراسان‌جنوبی استعداد این همه بالا رفتن قیمت زمین را ندارد به جای اینکه مردم را تشویق کنیم به ماندن با گذاشتن قیمت‌های نجومی مانع از این کار می‌شویم مگر خراسان‌جنوبی استانی زرخیز است؟
وی از ورود دلالان به بازار مسکن خبر داد و گفت: دلالان با برنامه‌ریزی‌های قبلی وارد میدان می‌شوند و قیمت‌ها را به گونه‌ای تعیین می‌کنند که مردم متضرر شوند.
عضو کمیسیون عمران شورای شهر بیرجند با پیشنهادی مبنی بر اینکه اگر بنیاد مستضعفان به جای فروش زمین خانه تحویل مردم دهد اثر روانی کمتری به شهروندان وارد می‌شود، ادامه داد: بازار مسکن مدتی خوابیده بود و اینکه یک دفعه قیمت‌ها نجومی شود نگران‌کننده است.
بریدن و دوختن برخی دستگاه‌ها و سردرگمی مردم
مدیرکل اموال و املاک بنیاد مستضعفان خراسان‌جنوبی با اعلام این مطلب که برخی دستگاه‌ها می‌برند و می‌دوزند و این سبب سردرگمی مردم می‌شود، بیان داشت: بنیاد مستضعفان نهادی عمومی و طبق ضوابط، آئین‌نامه‌ها و مقررات خاص خود اقدام می‌کند.
حسن خسروی با بیان اینکه اساسنامه بنیاد مستضعفان توسط شورای فرهنگی مدون شده و بنیاد براساس همان اساسنامه گام برمی‌دارد، تصریح کرد: ضوابط بنیاد مشخص و اموال و املاک بنیاد براساس آراء دادگاه انقلاب است.
وی اعلام کرد: اوایل انقلاب اسلامی زمانی که احکام صادر می‌شد افرادی که به آنها ظلم شده بود به بنیاد مراجعه و ادعاهای خود را مطرح می‌کردند که پس از بررسی‌های لازم حق مردم پرداخت می‌شد.
مدیرکل اموال و املاک بنیاد مستضعفان خراسان‌جنوبی متذکر شد: در خراسان‌جنوبی هیچ شخص، گروه و یا خانواده‌ای نیست که ملکی از آنها به زور گرفته شده و حقی ناحق شده باشد و هر فردی که حقی داشته به وی برگرداندیم.
در اموال کنونی بنیاد مستضعفان استان ادعای شخصی پذیرفته نیست
خسروی با اشاره به اینکه در اموال کنونی بنیاد مستضعفان خراسان‌جنوبی ادعای شخصی پذیرفته نیست، ادامه داد: اموال موجود در استان مربوط به اسد الله علم بوده و اموال ملی است و بنا بر ضوابط بنیاد این اموال به شهر، قشر و محل خاصی اختصاص نمی‌یابد.
وی با اشاره به اینکه طراز خراسان‌جنوبی در خصوص املاک مصادر شده با سایر استان‌ها قابل قیاس نیست، توضیح داد: خراسان‌جنوبی از نظر میزان اراضی مصادره‌ای در جایگاه سیزدهم قرار دارد.
تمام درآمدهای حاصل از فروش زمین‌های به خزانه وارد می‌شود
مدیرکل اموال و املاک بنیاد مستضعفان خراسان‌جنوبی با اعلام این مطلب که مزایده تنها روشی است که سبب ایجاد فساد نمی‌شود، تبیین کرد: درآمدهای حاصل از فروش زمین‌های بنیاد ملی است و تماما به خزانه وارد می‌شود.
خسروی با بیان اینکه بنیاد مستضعفان اختیار اموال و املاک خود را دارد و هیچ کس حق ورود ندارد، بیان داشت: اموال بنیاد مستضعفان برابر سیاست و شرایط ابلاغی هزینه می‌شود.
وی به درخواست‌های مردمی اشاره کرد و گفت: ادعای مردم ادعا است و باید به مسؤولان امر منتقل شود گرچه تاکنون نیز این درخواست‌ها منتقل شده است.
مدیرکل اموال و املاک بنیاد مستضعفان خراسان‌جنوبی در خصوص واگذاری ارگ بهارستان بیرجند، اعلام کرد: سال گذشته با شهردار وقت مقرر گردید که ارگ بهارستان به شهرداری واگذار شود و تا مرحله انعقاد قرارداد نیز پیش رفت که متأسفانه شهرداری نتوانست کار را ادامه دهد و این موضوع بر زمین ماند.
خسروی برگزاری مزایده ارگ بهارستان در سال جاری اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه بخش خصوصی متقاضی ورود به این موضوع است این مهم مطرح شد ولی بنا به درخواست‌ها و دغدغه‌های مردمی موضوع را به تهران منعکس کرده و جلوی فروش این مجموعه را گرفتیم.
تعیین تکلیف ارگ بهارستان/ پیروز میدان؛ شهرداری یا میراث فرهنگی؟
وی با بیان اینکه هم اکنون میراث فرهنگی خواستار ورود به این مجموعه است، خواستار تشکیل جلسه‌ای در شورای شهر با حضور میراث فرهنگی و شهرداری شد تا هر کدام از این دستگاه‌ها که می‌توانند این مجموعه را خریداری کنند.
مدیرکل اموال و املاک بنیاد مستضعفان خراسان‌جنوبی عدم وجود بستر مناسب جهت سرمایه‌گذاری و سیاست‌های غلط مدیریت شهری را دلیل افزایش قیمت زمین و مسکن در خراسان‌جنوبی دانست و گفت: همچنین زمین مناسب در شهر وجود ندارد و راه و شهرسازی نیز زمینی در اختیار ندارد و با مردم تعامل نمی‌کند.
خسروی به سخن یکی از اعضای شورای مبنی بر احداث مسکن به جای تحویل زمین، اظهار داشت: مردم نیازی به مسکن ندارند چراکه 30 درصد ساختمان‌های ساخته شده در شهر خالی هستند.
عدم استقبال و مشارکت مردم در ساخت پروژه‌های مسکونی
وی از عدم استقبال و مشارکت مردم در ساخت پروژه‌های مسکونی خبر داد و افزود: بنیاد مستضعفان در زمینه تأمین مسکن دو پروژه 115 واحدی و 120 واحدی را در نظر گرفته و آماده مشارکت است که متأسفانه هیچ مشارکت و استقبالی از این پروژه‌ها نمی‌شود.
مدیرکل اموال و املاک بنیاد مستضعفان خراسان‌جنوبی به دیوارکشی اراضی سطح شهر اشاره کرد و بیان داشت: دیوارکشی اراضی را در راستای زیباسازی شهر انجام می‌دهیم.
خسروی به وجود ملکی در حاشیه فلکه سوم مدرس اشاره کرد و اظهار داشت: ملک موجود از اول فلکه سوم تا پایان پارک توحید بوده است.
احداث مجتمع تجاری بزرگ در فلکه سوم مدرس به صورت مشارکتی
وی اعلام کرد: در خصوص این زمین طرحی مبنی بر احداث یک مجتمع تجاری بزرگ تهیه کردیم که تاکنون 3 میلیارد تومان بابت این طرح هزینه شده است و این آمادگی را داریم که اگر سرمایه‌گذار و یا شریکی بیاید به صورت اشتراکی طرح را بسازیم.
مدیرکل اموال و املاک بنیاد مستضعفان خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: ارزش این ملک بالغ بر 120 میلیارد تومان است که اگر تفکیک شود به ضرر شهر است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۲۵۴۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , شهرداری , میراث فرهنگی