پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۱
حسین بذرگری:

برنج نمایشگاهی

حسین بذرگری: مسئولان استانی بهتر است جیب پر خودشان را با جیب خالی کارگران و کشاورزان استان مقایسه نکنند.
برنج نمایشگاهی
 
دیروز فیلمی از نمایشگاه مثلا بهاره بیرجند در خروجی برخی از خبرگزاری‌های استان دیدم که واقعا جای تامل داشت مانده بودم بخندم یا گریه کنم به این وضع، البته این اولین سری نبود که همچین صحنه‌ای را دیدم زیرا قبلا هم سر سبد کالا همچین صحنه‌هایی رو دیده بودم اما دیدن آن فیلم از نمایشگاه مثلا بهاره بیرجند که حتی بعدش دوستانم هم چند فیلم دیگر برام فرستادند واقعا آزار دهنده بود و از این وضعیت حیرت زده شدم.
اما اصل مطلب چیز دیگری است مثلا اسم نمایشگاه را گذاشته‌ایم نمایشگاه بهاره ،حالا درسته که زمستان امسال بیرجند برف نبارید، باران هم کم داشت ،درسته که هوای بیرجند در حال حاضر بهار رو رد کرده و مایل به تابستان شده اما رسما اگر نگاهی به تقویم بیندازیم هنوز نیمه‌های ماه اسفند هست و دو هفته دیگه تا پایان زمستان مانده است و همه اینها دلیل نمیشود که نمایشگاهی که دو هفته قبل از بهار تمام می‌شود نام آن را بگذاریم نمایشگاه بهاره بهتر بود نام آن را می‌گذاشتند نمایشگاه بدرقه زمستان.
البته سخن من فقط این نیست که نمایشگاه را فقط و فقط در بهار برگزار کنیم، حرف من اینست که حداقل تدبیری باشد که نمایشگاه 15 روزمانده به عید بسته نشود یا نمایشگاه را یک ماه قبل از عید بازگشایی کنید و تا 15 فروردین هم باز نگه دارید تا بشود حداقل اسم آن را نمایشگاه بهاره گذاشت و مردم نیز برای خرید‌های خود مشکلی نداشته باشند.
از این حرف ها که بگذریم یکی از معایب بسیار بد هرساله این نمایشگاه به خصوص نمایشگاه امسال شیوه عرضه کردن برنج یا شکر با قیمت پایین‌تر است.
وقتی قیمت یک کیسه برنج 10 کیلویی خوب به بیش از 70000تومان می‌رسد و مردم نیز مشکلات معیشتی و اقتصادی زیادی دارند مجبورند برنج هندی که ظاهرا کیسه‌ی 10 کیلویی آن 25000تومان هست و یا برنج تایلند با قیمت کیلویی 3800تومان بخرند، برنجی که واقعا باید زیاد گیر باشند تا آن را برای مهمان بپزند .
اصلا از همه اینها که بگذریم فرض کنیم این برنج‌های تایلندی و هندی بهترین برنج هستند آیا واقعا باید به این صورت میان مردم توزیع شود تا مردم به آن شکل عجیب در لحظه باز شدن درب نمایشگاه برای اینکه برنج بگیرن هجوم بیاورند و این سوژه خنده مردم دیگر استان‌ها شود، و یا عده‌ای سوء استفاده کننده از آن بهره سیاسی ببرند، یعنی ته ته تدبیر مسئولین عزیز ما این است، کلا یک غرفه برای عرضه برنج، نمی‌شود همان را در چندین غرفه و با وضعیت بهتری دست مردم داد؟
شاید بعضی از این مسئولان عزیزدردانه بگویند که باید فرهنگ سازی بشود تا مردم در این شرایط درست رفتار کنند، بله حرف شما صحیح این موضوع نیاز به فرهنگ سازی هم دارد اما اصل مساله تغییری نمیکند زیرا آن شخص روستایی و یا کارگری که واقعا کمترین میزان درآمد را دارد و قادر به خرید کیسه برنج بالای 70000تومان را ندارد به امید قیمت ارزان این برنج آمده و منتظر ایستاده لذا تمام تلاشش را می‌کند تا این برنج را بخرد تا دست خالی به منزل برنگردد، بهتر است جیب پر خودتان را با جیب خالی این عزیزان مقایسه نکنید.
به هر حال امسال این نمایشگاه با تمام کاستی‌هایش تمام شد اما بهتر است مسئولان فکری به حال دیگر نمایشگاه‌های اینگونه بکنند.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۲۸۶۴