چهارشنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۴۵
مسئول فنی مرکز اتیسم توانا در استان خراسان جنوبی گفت:

نمایشگاه اوتیسم در نگارخانه ابوذر برپا شد

مسئول فنی مرکز اتیسم توانا در استان خراسان جنوبی گفت: به مناسبت هفته اتیسم نمایشگاهی از آثار هنری و دستاوردهای هنر درمانی کودکان اتیسم در نگارخانه ابوذر بیرجند برپا شد.
نمایشگاه اوتیسم در نگارخانه ابوذر برپا شد
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از تسنیم، نجمه دبیری‌نیا در حاشیه بازدید از نمایشگاه آثار هنری و دستاوردهای هنردرمانی کودکان اتیسم استان خراسان جنوبی اظهار داشت: این نمایشگاه به مدت 3 روز از بیستم تا بیست و سوم فروردین از ساعت 4 تا 8 شب برگزار می‌شود.  
مسئول فنی مرکز اتیسم توانا در استان خراسان جنوبی گفت: در این نمایشگاه آثار هنری 31 نفر از مبتلایان در معرض دید عموم قرار گرفته است.
دبیری‌نیا افزود: 30 تابلو نقاشی، کارهای هنری، نمدی و نقطه کوبی از جمله آثاری است که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه بیماران اتیسم نسبت به دیگر معلولان کمتر شناخته شده‌اند افزود: ممکن است این کودکان به علت رفتارهای خاص مورد تمسخر قرار بگیرند و خانواده از حضور آنها در جامعه خجالت بکشند.
مسئول فنی مرکز اتیسم توانا در استان خراسان جنوبی ادامه داد: کودکان اتیسم وابستگی خاص به یک وسیله یا شئی خاص مثل یک عروسک دارند که آنها را آرام می‌کند.
دبیری‌نیا تاکید کرد: رفتارهای خاص مثل بالا و پایین پریدن به خاطر آستانه تحمل پایین به علت عدم احساس امنیت در آن محیط بروز می‌کند.
وی گفت: در این نمایشگاه مشاوره‌های فردی توسط تیم انجمن کار درمانی برای خانواده‌های دارای بیمار داده می‌شود و علاوه بر آن کارشناسان متخصص هم توضیحاتی درباره این بیماری و اختلالات آن ارائه می‌دهند.

مرکز جامع برای نگهداری و بستری شدن  بیماران اتیسم در بیرجند راه‌اندازی شود
رئیس انجمن اتیسم ایران نمایندگی خراسان جنوبی نیز در این مراسم عنوان کرد: خوشبخانه سال گذشته موفق شدیم نمایندگی انجمن اتیسم ایران در استان خراسان جنوبی را راه‌اندازی کنیم.
سیدمحمد موسوی‌نژاد با اشاره به کارهای انجام شده انجمن و جلسات دورهمی خانواده‌های اتیسمی ادامه داد: تعامل و همکاری بین خانواده و مسئولان موجب شد کارهای خوبی انجام شود.
وی با بیان اینکه کودکان بالای 3 سال می‌توانند آموزش ببینند افزود: کارگروه‌هایی با همکاری استانداری و خانواده‌ها داشتیم که امیدواریم در زمینه اشتغال و رفع مشکلات قدم‌های موثری برداریم.
رئیس نمایندگی انجمن اتیسم ایران در استان خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: نیازمند یک قطعه زمین حتی اگر شده در حومه شهر برای ایجاد یک مرکز خوب و با تجهیزات برای این کودکان هستیم.
موسوی‌نژاد با اشاره به اینکه کودکان اتیسمی در بیمارستان‌های  بیرجند به علت اینکه نیاز به یک همراه دارند و در نبود تجهیزات کافی دچار مشکل می‌شوند بیان کرد: در برنامه‌های آتی مرکز جامع برای نگهداری و بستری شدن این بیماران در بیرجند در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه فقط خانواده یک اتیسمی مشکلات را درک می‌کند ادامه داد: هزینه یک خانواده اتیسمی بسیار بالاست و نیازمند حمایت ویژه مسئولان است.
خدمات حرفه‌ای، کارگاهی و اشتغال برای خانواده‌های اتیسمی در استان خراسان جنوبی انجام می‌شود
جمیله رضازاده پیش از ظهر امروز در همایش هفته جهانی اتیسم در استان خراسان جنوبی اظهار داشت: آمار دقیقی از مبتلایان به اتیسم در خراسان جنوبی وجود ندارد و این  یک بیماری پیش‌رونده در سطح جهانی است.
وی افزود: خدمات حرفه‌ای، آموزش و کارگاهی، اشتغال و تسهیلات برای خانواده‌های اتیسمی در نظر گرفته شده است. 
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی عوامل موثر بر بیماری اتیسم را ژنتیک، محیط و عوامل ناشناخته دانست و گفت: یک مرکز اتیسم در استان داریم و پیگیر یک مرکز اقامتی برای والدین این بچه‌ها هستیم.
رضازاده تاکید کرد: سبک و نوع زندگی فرد و حتی مکان پرورش یافتن والدین نیز در شکل گیری و بروز این بیماری تاثیرگذار است.
وی یادآور شد: برای بیماران اتیسمی ماهانه 460 هزار تومان یارانه، برای ایاب و ذهاب 20 هزارتومان و تغدیه آنها 20 هزار تومان تخصیص داده شده است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: یک خانواده اتیسمی ماهانه بین یک تا 3 میلیون هزینه دارد و مجموعه بهزیستی سعی دارد تا امسال تلاش بیشتری در توانمندی و مقتدرسازی افراد دارای اختلال اتیسم و خانواده‌های آنان به کار بندد.
رضازاده با بیان اینکه در این استان برنامه غربالگری رایگان اختلالات طیف اتیسم از آذر 95 توسط کارشناسان آموزش دیده مرکز توان‌افزا در محل مرکز پایگاه اجرای طرح اجرا شده است افزود: 30 نفر برای انجام مصاحبه پیگیری ارجاع شدند و از این تعداد 15 مورد تحت آزمون تشخیصی قرار گرفته و  3 نفر تشخیص قطعی اتیسم دریافت کردند.  
وی با اشاره به اینکه والدین کودکان مبتلا به اتیسم نگرانی‌های زیادی دارند و به دلیل ناشناخته بودن این بیماری با چالش‌های بسیاری در سطح  جامعه مواجه می‌شوند ادامه داد: والدین باید بدانند که این اختلال به کمک افراد آگاه و مشاوره قابل کنترل است و به راحتی می‌توان مهارت‌های ارزشمندی را به این کودکان آموخت.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی تاکید کرد: والدین نباید ناامید شوند و باید برای کودک خود برنامه‌ریزی کنند چراکه کودکان مبتلا به این اختلال از داشتن یک برنامه منظم غذایی، تفریحی، استراحت و آموزش لذت می‌برند چون ذهن آنان کاملاً سازماندهی شده است.
رضازاده تاکید کرد: سعی می‌کنیم امسال تلاش بیشتری در توانمندی و مقتدرسازی افراد دارای اختلال اتیسم و خانواده‌های آنان به کار بندیم و امیدواریم خدمات ارائه شده از سوی مرکز با همکاری سازمان‌های دولتی همکار و سازمان‌های مردم نهاد شاهد رشد و ارتقاء کیفیت و کمیت  خدمات باشیم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۳۷۹۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اوتیسم , نمایشگاه