سه شنبه ۵ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۱۸
در مراسم تجلیل از برترین‌های بخش کشاورزی خراسان‌جنوبی مطرح شد

سهم ۳۰ درصدی کشاورزی در ارزش افزوده اقتصادی خراسان‌جنوبی/ تجلیل از ۴۷ تولیدکننده برتر استانی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: بخش کشاورزی در خراسان‌جنوبی ۳۰ درصد سهم ارزش افزوده فعالیت‌های اقتصادی را به خود اختصاص داده است.
سهم ۳۰ درصدی کشاورزی در ارزش افزوده اقتصادی خراسان‌جنوبی/ تجلیل از ۴۷ تولیدکننده برتر استانی
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت و باغبانی، استاندار خراسان‌جنوبی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و جمعی از فعالان برتر بخش کشاورزی استان مراسم تجلیل از برترین‌های بخش کشاورزی خراسان‌جنوبی برگزار شد.
گفتنی است در این مراسم از 10 تولیدکننده برتر ملی سال گذشته و 47 تولیدکننده برتر استانی تجلیل به عمل آمد.
حجت‌الاسلام محمدعلی سجادی مسؤول نمایندگی حوزه ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی در این مراسم با بیان اینکه خراسان‌جنوبی جای معرفی الگوها است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری و قبل از ایشان امام(ره) قبل از انقلاب روی یک نقطه کلیدی دست گذاشته بودند و آن این بود که ما می‌توانیم که در هر عرصه‌ای که ورود یابیم موفق باشیم.
کشوری می‌تواند در شرایط کنونی استقلال داشته باشد که بر داشته‌هایش ایمان داشته باشد
سجادی یادآور شد: دشمن از دیرباز برای ما تبلیغ کرده که نمی‌توانیم در عرصه‌های مختلف موفق باشیم تا با این کار کالاهای خود را به جوامع ما بدهد و مانعی برای تولید ما شوند.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که ما می‌توانیم، افزود: با استفاده از ظرفیت‌های خاک و آب می‌توانیم خودکفا شویم.
مسؤول نمایندگی حوزه ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی اضافه کرد: در این شرایط کشوری می‌تواند روی پای خود بایستد و از سخنان دشمن نلرزد که به داشته‌ها و توانایی‌های خود ایمان داشته باشد.
سجادی نقد را مهم دانست و گفت: اگر نقد منصفانه و مؤثر باشد راهی برای رسیدن به موفقیت است.
30 درصد سهم ارزش افزوده فعالیت‌های اقتصادی در خراسان‌جنوبی سهم بخش کشاورزی است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی در ادامه این جلسه اظهار داشت: بخش کشاورزی نقش بسیار مهمی در حوزه اقتصادی کشور دارد و به ویژه در خراسان‌جنوبی این بخش نقش پررنگی در مقایسه با میانگین استان و کشوری دارد.
وی تصریح کرد: بخش کشاورزی در خراسان‌جنوبی 30 درصد سهم ارزش افزوده فعالیت‌های اقتصادی را به خود اختصاص داده است.
هاشم ولی‌پورمطلق با اشاره به اینکه مهم‌ترین نگرانی‌هایی که در بخش کشاورزی در استان وجود دارد، محدودیت منابع آبی است، یادآور شد: این محدودیت به طور ویژه در مباحث حوزه منابع آب زیرزمینی محسوس بوده که 100 درصد منابع آبی مورد استفاده بخش کشاورزی استان از این طریق تأمین می‌شود و خشکسالی تأثیر بسیاری به این بخش گذاشته است.
بهره‌برداری اقتصادی باید هدف کشاورزان باشد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی اضافه کرد: تنوع بخش‌های مرتبط با فعالیت بخش کشاورزی بسیار با هم مرتبط بوده و شاید در دیگر بخش‌ها به این صورت منسجم نباشد اما بسیاری از بخش‌های کشاورزی حتی قبل از تولید را تحت تأثیر قرار می‌دهند.
ولی‌پورمطلق با بیان اینکه فناوری و تکنولوژی در بازار امروز حائز اهمیت بوده و نمی‌توان آن را نادیده گرفت، اضافه کرد: همچنین مباحث اقتصادی و سیاسی تولیدکنندگان بخش کشاورزی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
وی گفت: کشاورزان خراسان‌جنوبی با تمام این زنجیره در هم‌تنیده و بسیاری از محدودیت‌ها روبرو بوده و همچنان جزو کشاورزان نمونه می‌شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: با همه این مباحث ظرفیت تولید را می‌توان به وجود آورد و بهره‎برداری اقتصادی باید برای کشاورزان هدف باشد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته خراسان‌جنوبی 10 نمونه برتر ملی در بخش‌های مختلف کشاورزی داشته است، خاطرنشان کرد: این امر نشان از تلاش بی‌وقفه کشاورزان استان برای رسیدن به موفقیت است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه عنوان داشت: در کشورهای پیشرفته چارچوب و قالبی تعریف شده که همه در این مسیر و در راستای بالندگی مردم و رفاه مردم حرکت می‌کنند.
در نوع نگاه مدیریتی هم‌افزایی وجود ندارد
محمد حسینی با بیان اینکه مشکل ما این نیست که تلاش نمی‌کنیم بلکه مشکل این بوده که در نوع نگاه مدیریتی هم‌افزایی وجود ندارد که خروجی آن جزیره‌ای‌اندیشیدن، موازی‌کاری و فردگرایی است، افزود: اگر این نوع نگاه وجود نداشته باشد به دلیل بروکراسی‌های اداری حاکم بر کشور که بخش اعظمی را خسته می‌کند به آنچه مورد انتظار  است دست نمی‌یابیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی یادآور شد: در کشوری که همه ظرفیت‌‌ها و امکانات وجود دارد چرا در جایگاه مناسب خود نیستیم که این امر به دلیل نوع نگاه حاکم است و لازم است تا نگاه کلان به موضوع داشته باشیم.
حسینی با اشاره به اینکه نگاه هم‌افزایی مدیریتی می‌تواند کشور را نجات دهد وگرنه در یک روستا، بخش، شهر، استان و حتی کشور همه اقشار فعال در بخش‌های مختلف نابود می‌شوند.
وی با بیان اینکه همه وظیفه داریم با این نگاه وارد موضوع شویم، گفت: کشور ایران، کشوری کم آب بوده و استان از وضعیت وخیم‌تری با وجود 18 سال خشکسالی و موقعیت کویری برخوردار است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی اضافه کرد: کشوری که در حال توسعه است برای همه جایگاه‌های خود الگو تعریف می‌کند.
حسینی ادامه داد: هر بخش و عنصری در جای خود باید محترم شمرده شود که این نگاه، نگاهی بوده که شمولیت دین اسلام در آن می‌گنجد.
ضرورت استفاده از علم روز
وی افزود: از علم روز استفاده کردن، انتقال این علم به دیگران و خوداتکایی و بهره‌گیری از امکانات دیگران می‌تواند ما را در مسیر توسعه کمک کند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی خراسان‌جنوبی اضافه کرد: امید است یک مطالبه عمومی با این رویکرد مدیریتی ایجاد شود.
حسینی خاطرنشان کرد: دشمنان فوق‌العاده تلاش می‌کنند و برنامه دارند و ما برای مقابله با دشمنان باید با برنامه کار کنیم و حرف بزنیم و اگر بنا است این کشور در جایگاه خود محکم بایستد همه باید با هم تلاش کنیم و گفتمان را نیز درست تنظیم نماییم.
گفتنی است اسامی و میزان فعالیت کشاورزان برتر استان بعد از مرحله استانی برای ارزیابی به عنوان نمونه ملی به مرحله کشوری ارسال می‌شود. 


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۵۸۲۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اقتصاد , جهادکشاورزی