چهارشنبه ۲۷ تير ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۱۶

"خشکسالی" عامل فروش پیش از موعد دام عشایر خراسان جنوبی

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه خشکسالی و فقر مراتع سبب شد عشایر استان زودتر از موعد همیشگی دام خود را به فروش برساند گفت: با اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز پیش‌بینی می‌شود ۴۰۰ تن گوشت قرمز در استان تولید شود.
"خشکسالی" عامل فروش پیش از موعد دام عشایر خراسان جنوبی
 

به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، غلامرضا قوسی در بازدید از مناطق عشایری استان خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از شاخصه‌های مهم عشایر بودن دامداری است و  دام و دامداری پایه و اساس زندگی عشایری است.
وی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی با دارا بودن جمعیت دامی قابل ملاحظه‌ای که به نسبت سایر جوامع در اختیار دارند نقش بسیار مؤثر و بی‌بدیلی در تأمین مایحتاج پروتئینی کشور از جمله گوشت قرمز دارند افزود: جامعه عشایری استان خراسان جنوبی سالانه به طور میانگین بیش از 6 هزار تن گوشت قرمز تولید و به بازار عرضه می‌کنند.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: متأسفانه به دلیل خشکسالی‌های بی وقفه و طولانی مدت و به دنبال آن فقر شدید مراتع که به هیچ عنوان پاسخگوی نیاز دام عشایر نیست اداره کل امور عشایر از سال 94 با اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز اهداف را دنبال می‌کند.
قوسی با اشاره به اهداف این طرح افزود: ایجاد اشتغال و ماندگاری عشایر در مناطق و تولید گوشت قرمز در کنار آن، برنامه‌ریزی برای به‌نژادی و اصلاح نژاد دام عشایر و در کنار آن آموزش و ترویج استفاده از کنسانتره و جلوگیری از مصرف جو و سایر نهاده‌‌های دامی به صورت خام، ترویج و فرهنگ سازی در راستای واکسیناسیون و بیمه و سایر موارد ضروری در دامپروری است. 
وی تغییر روش دامداری سنتی به دامپروری و تغذیه دستی دام و جلوگیری از ورود دام به مراتع با توجه به فقر شدید مراتع را از دیگر اهداف طرح زنجیره گوشت قرمز دانست و اظهار داشت: خشکسالی‌ها و فقر مراتع در سالیان اخیر باعث شده که جامعه عشایری به دلیل عدم توانایی مالی و مشکلات برای تهیه خوراک و نهاده‌های دامی مورد نیاز دام مجبور به فروش دام‌های خود در خارج از فصل مناسب برای کشتار شوند که این مهم دو پیامد ناگوار برای جامعه عشایری و از طرفی کشور جمهوری اسلامی به دنبال خواهد داشت. 
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی افزود: فروش دام نارس (غیر قابل کشتار) اولاً باعث می‌شود که تنها منافع حاصل از دامداری عشایر نصیب دلالان و واسطه شود و از طرفی هم گوشت بی‌کیفیت و نامناسبی وارد بازار مصرف شود که این دو مستقیم و غیر مستقیم متوجه جامعه عشایری است و از طرفی زمانی که عشایر دام خود را به فروش برساند عملاً یک فرد بیکار محسوب میشود که برای ادامه زندگی و امرار معاش مجبور به حاشیه نشینی شهرها و روستاها خواهد شد و این یعنی تخلیه مناطق عشایری، ناامنی و سایر مسائل و مشکلات اجتماعی است.
وی اظهار داشت: سازمان امور عشایر با اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز با همکاری دولت و مجلس، تأمین منابع مالی مورد نیاز برای اجرای این طرح را از محل منابع ورودی صندوق توسعه ملی در دستور کار قرار داد و در سال 96 مبلغ 215 میلیارد ریال تسهیلات 10 درصدی یکساله طی 4 مرحله به استان خراسان جنوبی اختصاص یافته که تا پایان خرداد ماه تعداد 974 خانوار عشایری موفق به جذب 189 میلیارد ریال این تسهیلات شده‌اند.
قوسی افزود: پیش بینی می‌شود با این مبلغ تسهیلات بیش از 40 هزار رأس دام سبک و سنگین در سطح استان پروار و حدود 400 تن گوشت قرمز تولید شود.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه  در حال حاضر شناسایی عشایر واجد شرایط برای جذب باقی مانده تسهیلات و اجرای کامل این طرح در استان وجود دارد افزود: با توجه به اینکه خشکسالی در سنوات اخیر خسارات جبران ناپذیری را به  جامعه عشایری وارد آورده، سال گذشته علاوه بر تسهیلات طرح زنجیره تولید گوشت قرمز مبلغ 72 میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه 5 ساله نیز به استان اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: این تسهیلات در دو قالب سهم تشکل‌های عشایری و افراد توزیع شده و تا پایان سال 96 تعداد 10 شرکت تعاونی و تشکل عشایری موفق به جذب مبلغ 40 میلیارد ریال از این تسهیلات برای اجرای طرح‌های پرواربندی، تأمین و توزیع نهاده‌های دامی مورد نیاز عشایر به صورت مدت دار شدند.
قوسی افزود: 447 خانوار عشایری واجد شرایط نیز مبلغ 32 میلیارد ریال از این تسهیلات را جذب کردند و در سال جاری نیز پرداخت این تسهیلات در دستور کار قرار داد که تاکنون مبلغ 93 میلیارد ریال تسهیات قرض‌الحسنه به استان ابلاغ شده که با اولویت صندوق‌های اعتبارات خرد زنان عشایری و افراد برای اجرای طرح‌های پرواربندی، صنایع دستی، جمع‌آوری و فرآوری گیاهان دارویی پرداخت می‌شود.


انتهای پیام /4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۵۲۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , تسهیلات , عشایر