سه شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۴۸
مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی:

مرکز جامع اهدای خون در خراسان جنوبی احداث می‌شود

مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی با بیان اینکه مرکز جامع اهدای خون طی امسال در استان احداث می‌شود، اظهار کرد: با ساخت این مرکز تعداد تخت‌های اهدای خون استان به 25 تخت خواهد رسید.
مرکز جامع اهدای خون در خراسان جنوبی احداث می‌شود
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، محمدرضا عاملی گفت: در سال 1353، سازمان انتقال خون ایران تأسیس شد و سازمان منسجمی را برای خون‌گیری به وجود آورد .
وی با بیان اینکه سلامت خون فرد، پیش از خون‌گیری در مصاحبه و معاینه پزشکی تشخیص داده می‌شود، تصریح کرد: بانوان، سه بار در سال و آقایان، چهار بار در سال می‌توانند خون اهدا کنند.  
مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی ادامه داد: اهداکنندگان مستمر خون به دلیل اینکه مدام در حال چک شدن از نظر سلامتی هستند، ذخایر خون سازمان انتقال خون محسوب می‌شوند.  
عاملی اظهار کرد: طرحی که سازمان انتقال خون آن را دنبال می‌کند، کاهش اهداکنندگان بار اول است به این صورت که زمانی که فردی برای اهدای خون مراجعه می‌کند، از فرد آزمایش گرفته می‌شود و سلامت خون او مورد بررسی قرار می‌گیرد و تنها از فرد یک نمونه گرفته می‌شود.
وی بیان کرد: سه ماه بعد از این مراجعه، به فرد فراخوان داده می‌شود و دوباره از فرد آزمایش گرفته می‌شود و در صورت تشخیص سلامتی فرد، به عنوان اهداکننده شناخته می‌شود.
مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی با بیان اینکه این طرح در خراسان جنوبی اجرایی می‌شود، افزود: این طرح باعث افزایش سلامت خون ‌های اهدایی شده چرا که اگر دوره کمون بیماری فرد در دفعه اول آزمایش تشخیص داده نشد، در دفعه دوم مشخص می‌شود.
پیش بینی افزایش 20 درصدی اهدای پلاکت
عاملی به اهدای پلاکت در استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: یکی از مزیت‌های اهدای پلاکت این است که فرد می‌تواند 24 بار در سال اهدای پلاکت داشته باشد و همچنین تداخلی با اهدای خون ندارد.
وی با اشاره به اینکه اهدای پلاکت کار تخصصی است که فقط در مرکز استان انجام می‌شود، اظهار کرد: دو سال است که به طور جدی وارد این موضوع شده‌ایم و پیش بینی می‌کنیم امسال حداقل ۲۰ درصد اهدای پلاکت در استان افزایش یابد.
مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: سازمان انتقال خون، دفتری به نام دفتر جذب، حفظ و نگهداری اهداکنندگان دارد که از جمله وظایف آن، شناسایی و جذب اهداکنندگان خون است.  
عاملی ادامه داد: همچنین از طریق پیامک نیز با واجدین شرایط اهدای خون ارتباط داریم و طی آن، پس از چهار یا شش ماه پس از اهدای خون، دوباره به فرد برای اهدا فراخوان داده می‌شود که این باعث افزایش اهداکنندگان مستمر می‌شود.  
مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی تصریح کرد: در حال حاضر 100 درصد نیاز پلاسما، گلبول قرمز و پلاکت استان را تأمین می‌کنیم و در صورت اعلام نیاز از استان های هم‌جوار، خون مازاد نیاز استان را به استان‌هایی چون سیستان و بلوچستان که استان معین خراسان جنوبی است، ارسال می‌کنیم.
عاملی با بیان اینکه خراسان جنوبی مجوز ارسال پلاسمای خون به ‌اتریش را دارد، افزود: از پلاسمای خون، فرآورده‌هایی نظیر فاکتور هشت، فاکتور 9، آلبومین و ایمونو گلوبولین   تهیه و سپس به کشور برمی‌گردد.

ارسال 4500 واحد پلاسما به اتریش
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال ۴۵۰۰ واحد پلاسما را از استان به کشور اتریش ارسال کردهایم، خاطرنشان کرد: امیدواریم تا پایان سال حدود ۱۶ هزار پلاسما را به کشور اتریش صادر کنیم.
مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی با اشاره به کلنگ زنی مرکز جامع خونگیری استان تا پایان امسال، تصریح کرد: برای ساخت این مرکز، یک میلیارد و پانصد میلیون تومان تامین شده است که امیدواریم در سال 98، افتتاح شود.
عاملی با اشاره به اینکه با ساخت این مرکز تعداد تخت‌های اهدای خون استان به 25 تخت خواهد رسید، افزود: یکی از اتفاقات خوبی که با افتتاح این مرکز جامع رخ خواهد افتاد، اهدای پلاسما خواهد بود.
اهدای سلول‌های بنیادی در خراسان جنوبی
وی با بیان اینکه اهدای سلول بنیادی نیز در استان در چند ماه گذشته آغاز شده است، اظهار کرد: روند اهدای سلول بنیادی نیز به این ترتیب است که فردی که مراجعه می‌کند مورد معاینه قرار گرفته و یک نمونه از او گرفته می‌شود و در لیست داوطلب اهدای سلول‌های بنیادی قرار می‌گیرد.
مدیرکل انتقال خون خراسان‌جنوبی ادامه داد: نمونه‌های گرفته شده به تهران فرستاده می‌شود و اگر برای پیوند سلول‌های بنیادی، این نمونه همخوانی داشته باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد.
کاهش 7 درصدی اهدای خون از ابتدای امسال
عاملی با اشاره به اینکه طی چهار ماهه نخست امسال، 6696 نفر در خراسان جنوبی خون اهدا کردند، افزود: این آمار کاهش هفت درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است که بخشی از آن به علت اجرای طرح غربالگری اهدا کنندگان بار اول در استان است.
وی ادامه داد: طی چهار ماهه نخست امسال 8443 نفر به مراکز اهدای خون استان مراجعه داشته‌اند که از این تعداد   50 نفر برای اهدای پلاکت مراجعه کرده‌اند.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه از 50 نفر، 49 نفر موفق به اهدای پلاکت شدند، تصریح کرد: از کل مراجعات 8393 نفر برای اهدای خون به مراکز اهدای خون مراجعه داشته‌اند که از این تعداد، 6696 نفر توانستند خون اهدا کنند.
عاملی با بیان اینکه از این تعداد، 537 نفر بانو و 6159 نفر آقا بوده‌اند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو مرکز اهدای خون در شهرستان بیرجند،    یک مرکز در طبس، یک مرکز در قاین و یک مرکز اهدای خون در فردوس پذیرای اهداکنندگان خون است.
 

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۶۹۱۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , پلاکت , اهدای خون