سه شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۰:۲۶
رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی:

توسعه صنعت سنگ خراسان جنوبی نیازمند حمایت است

رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: برای توسعه صنعت نوپای سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی استان نیازمند حمایت های مشترک دستگاه های اجرایی مربوط هستیم.
توسعه صنعت سنگ خراسان جنوبی نیازمند حمایت است
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از ایرنا، نادر سلیمانی روز دوشنبه افزود: تاکنون اندیس ها و ذخایر خوب و منحصر بفردی از انواع کانی های نیمه قیمتی در خراسان جنوبی شناسایی شده که بسیاری از آنها در کشور و حتی خاورمیانه دارای جایگاه و عنوان تجاری هستند.
وی ادامه داد: تاکنون سنگ های نیمه قیمتی نظیر انواع عقیق شجر، عقیق سرخ، عقیق آبی و سوسنی، عقیق باباقوری، عقیق سلیمانی و سایر موارد در استان شناسایی شده است.
رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار داشت: با توجه به شناسایی انواع سنگ های قیمتی در کشورهای همسایه و نیمه قیمتی در استان می توان از آن در زمینه تجارت به ویژه فرآوری پیشرفته به عنوان یک مزیت استفاده کرد.
سلیمانی گفت: وظایف حاکمیتی سازمان صنعت استان صرفا در خصوص ذخایر متمرکز معدنی بوده و البته تا مرحله بهره برداری قابل تعریف است.
وی اضافه کرد: بدیهی است احداث کارگاه های سنتی و خانگی به صورت عمومی بیشتر در وظایف سازمان گردشگری و صنایع دستی قرار گرفته همچنین سازمان فنی و حرفه ای نیز می تواند کمک شایانی در زمینه آموزش تراش کانی های قیمتی و نیمه قیمتی و صدور مجوز های کسب در این زمینه کند.
رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: خراسان جنوبی منطبق بر سه ایالت ساختاری مهم زمین شناسی سیستان، بلوک لوت و طبس بوده و از ساختار زمین شناسی پیچیده ای برخوردار است.

** شناسایی بیش از 50 نوع ماده معدنی در خراسان جنوبی
وی ادامه داد: به همین دلیل بیش از 50 نوع ماده معدنی در خراسان جنوبی تاکنون شناسایی شده و در استان چهار زمینه زغالسنگ، منیزیت، خاک های صنعتی و سنگ های تزئینی در کشور در رده های نخست قرار دارد.
سلیمانی با بیان اینکه ذخایر قطعی کشف شده در استان 2 هزار و 600 میلیون تن است اظهار داشت: اکنون خراسان جنوبی رتبه نخست در صدور پروانه بهره برداری و رتبه چهارم تعداد معادن کشور را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: همچنین رتبه چهارم اشتغال در حوزه معادن، رتبه پنجم صدور گواهی کشف، رتبه ششم صدور پروانه اکتشاف و رتبه هفتم ذخیره قطعی مواد معدنی کشور متعلق به خراسان جنوبی است.
رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی یادآور شد: سنگ های قیمتی یا گوهرها تاکنون به صورت قابل توجه در استان شناسایی نشده اند و از لحاظ زمین شناسی نیز تقریبا جایگاه مناسبی در این استان ندارند.
وی افزود: در کشورهای همسایه نظیر افغانستان و پاکستان پتانسیل های قابل توجهی از این گوهرها نظیر لعل بدخشان، لاجورد و زمرد دره پنجشیر افغانستان، زمرد و یاقوت سرخ و کبود پاکستان شناسایی شده و در حال بهره برداری است که می توان از این ظرفیت استفاده کرد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۳۱۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , سنگ , صنعت