چهارشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۳۴
کارآفرین حوزه دانش‌بنیان:

مشکل تأمین برق با بهادادن به نیروگاه‌های خورشیدی حل می‌شود/ تشریفات اداری همچنان بر سر راه شرکت‌های دانش‌بنیان

کارآفرین حوزه دانش‌بنیان گفت: قوانین موجود در ترک تشریفات اداری برای شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی ادارات و سازمان‌های دولتی مورد غفلت قرار گرفته و اجرا نمی‌شود و مانعی در تحقیق و توسعه شرکت‌ها شده است.
مشکل تأمین برق با بهادادن به نیروگاه‌های خورشیدی حل می‌شود/ تشریفات اداری همچنان بر سر راه شرکت‌های دانش‌بنیان
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از فارس، سعید صباغ‌زاده اظهار داشت: از سال 88 در زمینه تولید پنل‌های خورشیدی به کمک شرکت دانش‌بنیان وارد فعالیت شدم و از سال 92 با ثبت شرکت در زمینه اجرای نیروگاه‌های خورشیدی ادامه فعالیت دادم.
وی افزود: فناوری مورد استفاده (نیروگاه‌های خورشیدی) چند سالی است که در دنیا اجرایی شده و تا 50 درصد برق مورد نیاز خود را تأمین می‌کنند که در کشور ما نیز از سال 95 با خرید تضمینی برق تولیدی توسط این نیروگاه‌ها استقبال مردم از این فناوری بیش‌تر شد.
کارآفرین حوزه دانش‌بنیان تصریح کرد: چون جمعیت رو به افزایش است روزانه مصرف برق بیش‌تر می‌شود و با وجود ساعات آفتابی مفید بیش از پنج ساعت در استان‌هایی مانند خراسان‌جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان و اصفهان ظرفیتی مناسبی برای سرمایه‌گذاری در توسعه این فناوری وجود دارد و با توجه به برگشت چهار ساله هزینه اولیه درآمد خوبی هم نصیب مردم شود.
صباغ‌زاده عنوان داشت: افرادی که متقاضی اجرای این طرح باشند می‌توانند با مراجعه به شرکت‌ها و ارائه مدارک لازم پس از بازدید از محل و دریافت مجوز در مدت یک تا دو ماه طرح مورد نظر را اجرایی کنند.
وی در خصوص مکان‌های قابل اجرا شدن این فناوری بیان کرد: هر مکانی که دارای اشتراک برق باشد از جمله صنعتی و خانگی قابلیت اجرای این طرح را دارد که برای صنعتی تا میزان 100 کیلووات برساعت مجوز آن توسط اداره برق استان و بیش از این میزان توسط ساتبا صادر می‌شود.
کارآفرین حوزه دانش‌بنیان افزود: قیمت خرید برق تولیدی از محل اجرای پروژه 100 کیلووات برساعت حدود 700هزار تومان و بیش از 100 کیلووات قیمت خرید به دلیل بهینه شدن هزینه‌های اجرای طرح، پراکندگی نیروگاه‌های بزرگ و افزایش تلفات انتقال انرژی به دنبال آن کاهش می‌یابد.
صباغ‌زاده در بیان مزیت فناوری نیروگاه‌های خورشیدی تبیین کرد: با اجرایی شدن این نوع فناوری تلفات انتقال برق از نیروگاه‌های با سوخت فسیلی کم‌تر و به تبع آن از وارد آمدن خسارت به پست‌های برق و آتش‌سوزی آن‌ها پیشگیری خواهد شد.
وی افزود: با وجود افزایش پیک مصرف برق به خصوص در فصل تابستان به خاطر روشن بودن وسایل سرمایشی با این نیروگاه‌های خورشیدی می‌توان این پیک را کنترل و مدیریت کرد.
کارآفرین برتر در خصوص وجود ظرفیت اشتغال‌زایی در این فناوری، اظهار داشت:  در درجه اول با وجود خرید برق تولیدی از سوی شرکت برق برای مشترکین چون درآمدزایی می‌شود پس می‌تواند به عنوان یک شغل مطرح گردد و در درجه دوم برای افراد شاغل در زمینه طراحی و اجرای این قبیل طرح‌ها کارآفرینی و درآمد مناسبی ایجاد می‌شود.
صباغ‌زاده با اشاره به استقبال مردم از این نوع فناوری تصریح کرد: استقبال مردم زیاد بوده اما با وجود هزینه اولیه بالایی که دارد نیازمند حمایت جدی مسؤولین از اجرایی شدن این طرح است تا بودجه‌هایی که در بخش‌های دیگر برگشت می‌کند برای راه‌اندازی این نوع فناوری مورد استفاده قرار بگیرد.
وی در بیان مشکلات پیش‌رو عنوان داشت: بوروکراسی اداری موجود به خصوص عدم آشنایی شرکت‌های دانش‌بنیان در ارائه طرح تجاری و نبود صندوق حمایت از این طرح‌ها از موانع موجود بر سر راه این شرکت‌ها است.
کارآفرین حوزه دانش‌بنیان ادامه داد: قوانین موجود در ترک تشریفات اداری برای شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی ادارات و سازمان‌های دولتی مورد غفلت قرار گرفته و اجرا نمی‌شود و مانعی در تحقیق و توسعه شرکت‌ها شده است.
صباغ‌زاده درباره موفقیت‌های خود، بیان کرد: طرح آب شیرین‌کن خورشیدی در جشنواره کشوری رتبه دوم را کسب کرد و نمونه‌ای از آن توسط شرکت آب وفاضلاب بیرجند اجرایی شد.
وی افزود: اختراع یک کیت که در حفاظت از نیروگاه‌های خورشیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد، سنسورهای هوشمند در ذخیره انرژی برای ادارات و ساختمان‌ها، پکیج‌هایی برای مناطق عشایری که قابل حمل است و نهایتاً اجرا و نظارت نیروگاه‌های خانگی و صنعتی از طرح‌های موفقی است که اجرا کرده‌ایم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۷۷۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , برق , نیروگاه خورشیدی