شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۳۷

عدم توزیع صحیح و به موقع دارو، مشکل ریشه‌ای صنعت داروسازی کشور

یک داروساز در خراسان جنوبی با بیان اینکه گاهی دارویی در انبار شرکت‌ها وجود دارد اما توزیع به موقع آن صورت نمی‌گیرد، اظهار کرد: عدم توزیع صحیح و به موقع داروها یکی از عوامل زمینه ساز مشکلات صنعت دارو است.
عدم توزیع صحیح و به موقع دارو، مشکل ریشه‌ای صنعت داروسازی کشور
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، سیدمحمدرضا اسلامی گفت: نقش داروساز در مربع درمانی که شامل؛ پزشک، پرستار، داروساز و بیمار است، بسیار مهم و تعیین کننده است.
وی ادامه داد: داروساز در واقع همواره مراقب پیشرفت صحیح روند درمان، نظارت بر ارائه داروی صحیح، به مقدار صحیح، با دوز صحیح، در زمان صحیح و به شخص صحیح است.
این داروساز بیان کرد: نبودن ثبات در قوانین مربوط به داروسازان و ایجاد تغییرات همیشگی در میزان حق ویزیت یا حق فنی داروساز، شرایط تاسیس داروخانه، تغییر قیمت داروها، نبود یا کمبود مقطعی داروها، مشکل در ایجاد ارتباط با بیماران با زبان و فرهنگ‌های متفاوت و تربیت بیش از نیاز داروساز از مشکلات رشته داروسازی است.
اسلامی با اشاره به ریشه مشکلات صنعت دارو، افزود: کمبود و افت علمی کشورهای وارد کننده مواد موثره دارویی از کشورهای اروپایی به کشورهایی مثل اروپای شرقی، چین، هندوستان و پاکستان یکی از عوامل زمینه ساز مشکلات دارو است.
وی اظهار کرد: همچنین مشکلات خاص صاحبان صنایع کشور مانند محاسبه برق صنعتی و عدم حمایت دولتی، عدم توزیع صحیح و به موقع داروها و تاسیس کارخانجات در مناطق دور افتاده از دیگر عواملی است که باعث ایجاد مشکل در صنعت دارو می ‌شود.
این داروساز با بیان اینکه گاهی دارویی در انبار شرکت‌ها وجود دارد اما توزیع به موقع صورت نمی‌گیرد، تصریح کرد: واردات داروهای فرموله شده با کیفیت پایین از کشورهایی مانند کوبا و آمریکای لاتین و عدم تامین قطعات و دستگاه‌ها در صنعت دارو از دیگر عوامل مشکلات صنعت دارو است.
اسلامی بیان کرد: علی رغم تلاش مسئولین، کمبود دارو همواره با شدت و ضعف وجود داشته و در هر مقطعی کمبود یک داروی تخصصی یا عمومی در کشور ملموس بوده است.
وی ادامه داد: امیدواریم با دستورات و تمهیدات وزیر بهداشت، برای مقابله با شرایط روبرو و طوفان تحریم ‌ ها، کمیته‌های هم اندیشی و اتاق‌های فکر در این مورد چاره اندیشی کرده و اقدامات پیشگیرانه‌ای را صورت دهند.
این داروساز اظهار کرد: تهیه و توزیع داروهای بیماران خاص در چند سال اخیر با حمایت ‌ های مادی و معنوی معاونت دارو و غذا مشکل خاصی نداشته است و این داروها به صورت رایگان و یا با قیمت مناسب در اختیار این بیماران اعم از بیماران پیوندی، تالاسمی، هموفیلی و سندروم متابولیکی قرار می ‌گیرد.
عوامل زمینه ساز مصرف خودسرانه دارو
اسلامی در مورد مصرف خودسرانه دارو، تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از افراد به مصرف خودسرانه دارو عادت دارند و برخی از داروخانه‌ها نیز با ارائه داروهای درخواستی به این مساله دامن می‌زنند.
وی اظهار کرد:  این مساله در خودپزشک پنداری برای بیماران و توصیه و تجویز داروها برای دیگران و هزینه بالای ویزیت و اخذ ویزیت برخی پزشکان برای خواندن آزمایش و نتیجه عکس  ریشه  دارد.
این داروساز یادآور شد: سهل انگاری و این تفکر که تمام بیماری‌ها با علائم مشابه، مانند یکدیگر هستند و درمان مترک دارند، ترس از درمان‌های پزشکی و سندرم ترس از روپوش سفید از جمله مواردی است که باعث مصرف خودسرانه دارو می ‌شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۸۲۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , صنعت , داروسازی