سه شنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۱۵
در کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند تأکید شد؛

رونق گردشگری از رهگذر ترویج بازی های بومی و محلی

نقش بازی های بومی و محلی در رونق گردشگری در جلسه کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند مطرح و اعضا پیرامون آن گفت و گو کردند.
رونق گردشگری از رهگذر ترویج بازی های بومی و محلی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از مهر، محمدرضا مجیدی صبح دوشنبه در کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاوری بیرجند اظهار کرد: استمرار فعالیت های ورزشی و هنری نیازمند یک عقبه مالی است و از این جهت اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش از اهمیت خاصی برخوردار است.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بیرجند بیان کرد:  سؤال اصلی این است که آیا از رهگذر بازی های بومی و محلی و موارد مشابه می توان به اقتصادی جوامع محلی کمک کرد؟
گردشگری میراث پایه است
مجیدی با اشاره به اینکه گردشگری میراث پایه است،  ادامه داد: در شرایطی که به دلیل خشکسالی و کم آبی زنگ خطر تخلیه مرزها از مرزنشینان به صدا درآمده است ورود گردشگر به روستاهای مرزی می تواند موجب تقویت بنیه اقتصادی روستائیان آن مناطق و زمینه ساز ماندگاری آنان شود.
وی با اشاره به ظرفیت بزرگ کویر در خراسان جنوبی برای رونق گردشگری، افزود: در این راستا تشکیل هیأت کویر نوردی و شتر سواری بسیار حائز اهمیت است و از طرف دیگر برای معرفی این ظرفیت همایش کویر را در بهار سال آینده برگزار خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: انجمن ایرانی همکاری با یونسکو در تلاش است با همکاری سازمان ها و نهادهای استان در مسیر معرفی توانمندی های فرهنگی و میراثی خراسان جنوبی و رونق گردشگری برنامه های مناسب تعریف کند.
افزایش نشاط اجتماع از رهگذر رونق بخشی به بازی های بومی و محلی
همچنین در این جلسه شفیعی رئیس هیأت ورزش های روستای و بازی های بومی و محلی گفت: باید با رونق بخشیدن به بازی هایی که ریشه در سنت های مردمان خراسان جنوبی دارند به افزایش نشاط اجتماعی کمک کنیم.
رئیس هیأت ورزش های روستایی و بازی های بومی و محلی خراسان جنوبی  با اشاره به شناسایی حدود ۱۰۲ رشته در حوزه بازی های بومی و محلی اظهار کرد: موفقیت جوانان خراسان جنوبی در مسابقات مختلف نشان می دهد که استعدادهای فوق العادی در زمینه بازی های بومی و محلی در استان وجود دارد.
وی یادآور شد: اگر در کنار برگزاری جشنواره هایی چون جشنواره عناب بازی های بومی و محلی را نیز داشته باشیم به رونق گردشگری کمک خواهد کرد.
ضرورت ثبت و مستند سازی بازی های بومی و محلی
فاطمه احراری مسئول کمیته آموزش و پژوهش هیأت ورزش های روستایی و بازی های بومی و محلی خراسان جنوبی نیز در این جلسه بیان کرد: بسیاری از کسانی که در حوزه بازی های بومی و محلی کار و فعالیت می کنند تنها به واسطه علاقه قلبی به این موضوع رو آورده اند.
وی با اشاره به ضرورت مستند سازی و ثبت معنوی بازهای بومی و محلی خراسان جنوبی، ادامه داد:  ثبت بازی های بومی و محلی مؤلفه های خاصی دارد و از این جهت با همکاری میراث فرهنگی خراسان جنوبی باید نسبت این مهم اقدام کنیم.
مسئول کمیته آموزش و پژوهش هیأت ورزش های روستایی و بازی های بومی و محلی یادآور شد: پس از شناسایی دقیق و جمع آوری ویژگی های بازی های بومی و محلی خراسان جنوبی می‌توانیم آن را به صورت یک کتابچه داشته باشیم.
بازی های بومی و محلی با سبک زندگی امروز همخوانی داشته باشد
سید احمد برآبادی، مسئول حوزه پژوهش و مطالعات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی نیز در کمیته گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به اهمیت بازی های بومی و محلی در دنیای رونق دیجیتال و فضای مجازی اظهار کرد: باید تلاش کنیم این بازها را به شکل جدیدی ارائه دهیم.
وی بیان کرد: بازی های بومی و محلی باید با شیوه و سبک زندگی امروز همخوانی داشته باشد تا بتوانند همچنان در زندگی مردم جامعه استمرار یابد.
مسئول حوزه پژوهش و مطالعات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ادامه داد:گردشگرانی که از نقاط مختلف به خراسان جنوبی می آیند تمایل دارند بازهای محلی را در فضای های بومی و بکر چون روستاها مشاهده کنند.
برآبادی با اشاره به ضورت هویت بخشی به بازهای بومی و محلی افزود: باید بازی های بومی و محلی را به میان طبقات بالای شهری نیز بیاوریم و تنها به ترویج و رونق بخشیدن آن در مناطق خاص و روستاها اکتفاء نکنیم.

وی با بیان اینکه برخی از بازی های بومی و محلی قابلیت اینکه جنبه ورزشی و مسابقه ای پیدا کنند ندارند، یادآور شد: برای ثبت یک بازی بومی و محلی این بازی باید در میان مردم زنده و رونق داشته باشد.
بازی های بومی و محلی علاوه بر جنبه سرگرمی ابعاد تربیتی هم دارد
حسین زنگویی مدرس دانشگاه فرهنگیان و فعال فرهنگی نیز در در کمیته گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: هر آنچه در حوزه فرهنگ مردم انجام داده ام براساس ذوق و سلیقه فردی بوده است.
وی با اشاره به برخی از تألیفات خود بیان کرد: امثال حکم خراسان، شاعران قهستان، تمثیل و مثل های بیرجندی  از جمله اقدامات فرهنگی است که در حوزه فرهنگ عامه مردم صورت گرفته است.
این فعال فرهنگی یادآور شد:  تألیف و چاپ کتاب افسانه های خراسان جنوبی، تعزیه های خراسان و کتابی مرتبط با بازهای بومی و محلی را نیز در دست اقدام داریم که در کتاب بازی های بومی و محلی نوع بازی و آثار تربیتی آن نیز بیان شده است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۸۰۱۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , میراث فرهنگی , گردشگری