دوشنبه ۷ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۹
معاون فرهنگی ‌و ‌اجتماعی دانشگاه صنعتی بیرجند:

تنگ‌‌نظری‌ و غرض‌ورزی‌؛ مانع برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی/ باید نسبت به تهدیدات مجازی هشدار داد

معاون فرهنگی‌ و ‌اجتماعی دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: علی‌رغم دید وسیع و سعه‌صدری که در نگاه مقام معظم رهبری وجود دارد یکی از آفت‌هایی که مانع برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در محیط دانشگاه‌ها می‌شود تنگ‌نظری و بعضاً غرض‌ورزی‌هایی است که صورت می‌گیرد.
تنگ‌‌نظری‌ و غرض‌ورزی‌؛ مانع برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی/ باید نسبت به تهدیدات مجازی هشدار داد
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از فارس، مهدی وفایی‌فرد اظهار داشت: برنامه‌های فرهنگی دانشگاه طبق اسناد بالادستی و در چهار زیربخش کانون‌ها، انجمن‌های علمی، تشکل‌های اسلامی و نشریات پیگیری و اجرا می‌شود.
راه‌اندازی سامانه جامع برنامه‌های فرهنگی
وی افزود: برای مدیریت بهتر برنامه‌ها، منظم کردن امور فرهنگی و اجتماعی و حذف بروکراسی مانع بر سر اجرای آن‌ها تصمیماتی مبنی بر راه‌اندازی سامانه‌ای جامع که فرآیند کامل برنامه‌های فرهنگی در آن ثبت شود اتخاذ شده است که در آینده با حضور مسؤولین کشوری افتتاح خواهد شد.
معاون فرهنگی ‌و ‌اجتماعی دانشگاه صنعتی بیرجند تصریح کرد: هرکدام از کانون‌ها و تشکل‌ها برای اجرای برنامه موردنظر خود بایستی با شناسه مختص به خود وارد سامانه شده و برنامه مدنظر را پیشنهاد دهد تا پس از مطرح شدن در شورای فرهنگی دانشگاه مجوز لازم برای اجرا را دریافت کند و این سامانه در مستندسازی اجرای برنامه‌ها و ارائه گزارش عملکرد مفید خواهد بود.
وفایی‌فرد ادامه داد: با توجه به هشدارهایی که مقام معظم رهبری و مسؤولین نظام مبنی بر وجود تهدیدات فرهنگی داده‌اند لازم است تا برنامه‌هایی برای مقابله با اقدامات دشمن ارائه عملیاتی گردد.
لزوم پرهیز از انجام برنامه‌های تکراری و موازی‌کاری
وی گفت: برای اینکه برنامه مناسب و جامعی اجرا شود باید در نخست باید نیاز‌سنجی لازم انجام گیرد و از انجام برنامه‌های تکراری و موازی‌کاری با دیگر نهادها جلوگیری شود.
معاون فرهنگی ‌و ‌اجتماعی دانشگاه صنعتی بیرجند در خصوص مهم‌ترین معضلات فرهنگی موجود در جامعه و به‌خصوص در محیط دانشگاه عنوان داشت: فضای‌ مجازی یکی از محیط‌هایی است که علیرغم فرصت‌هایی که برای افراد مهیا کرده تهدیداتی را نیز در پی دارد و وظیفه داریم تا فرصت‌ها را پررنگ کرده و نسبت به تهدیدات هشدار دهیم.
وفایی‌فرد ادامه داد: یکی از قالب‌هایی که می‌توان در بستر آن نسبت به خطرات موجود در فضای مجازی هشدار داد همین کرسی‌های آزاداندیشی است.
انتقال اخبار نادرست از خطرات فضای مجازی است
وی افزود: نمونه خطری که در فضای مجازی وجود دارد وجود اخبار بسیار زیاد و نادرستی است که توسط افراد و به‌خصوص جوانان انتقال می‌یابد.
معاون فرهنگی‌ و ‌اجتماعی دانشگاه صنعتی بیرجند عنوان کرد: حتی برخی موارد در فضای مجازی به دلیل تولید همین اخبار نادرست و شایعه‌پراکنی پیرامون آن باعث تحقیر ملی شده که خواسته و یا ناخواسته توسط بعضی افراد در داخل به آن دامن زده شده است.
وفایی‌فرد افزود: راه‌حل مقابله با جنگ روانی دشمن در فضای مجازی بستن این محیط نخواهد بود و باید با کار فرهنگی آگاه‌کننده جلوی وقوع مشکلات این فضا را گرفت.
تنگ‌‌نظری‌ و غرض‌ورزی‌؛ مانع برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی
وی در آسیب‌شناسی عدم تحقق خواسته رهبر انقلاب مبنی بر برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها تبیین کرد: علی‌رغم دید وسیع و سعه‌صدری که در نگاه مقام معظم رهبری وجود دارد یکی از آفت‌هایی که مانع برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در محیط دانشگاه‌ها می‌شود تنگ‌نظری و بعضاً غرض‌ورزی‌هایی است که صورت می‌گیرد.
معاون فرهنگی‌ و ‌اجتماعی دانشگاه صنعتی بیرجند در بیان مهم‌ترین مشکلات اجتماعی در بدنه دانشجویی تصریح کرد: نمونه‌های مختلفی همچون بدحجابی، مصرف‌ مواد مخدر، بزهکاری که کمتر در جامعه دانشگاهی مشاهده می‌شود و لاابالی‌گری فرهنگی از مهم‌ترین مواردی هستند که این جامعه را بیشتر در خطر قرار داده‌اند.
وفایی‌فرد افزود: برای حل این مشکلات نیاز است تا کار فرهنگی لازم با شناخت ویژگی‌های جوان همچون پرانرژی بودن و روحیه مطالبه‌گری بالا و در چهارچوب قانون و با توجه به ارزش‌های دینی و الهی انجام شود.
معضلات اجتماعی نتیجه ضعف فعالیت‌های فرهنگی است
وی دربیان راه‌حلی برای پیشگیری از معضلات اجتماعی گفت: بنده معتقدم که معضلات اجتماعی نتیجه ضعف فعالیت‌های فرهنگی و حاکم شدن فضای تک‌قطبی است و با ارائه برنامه‌ای مبتنی بر نیازسنجی صحیح، با توجه به علاقه افراد در جهت کار بر روی اوقات فراغت دانشجویان و حمایت از تکثر آرا در چهارچوب‌های لازم می‌توان از بروز آسیب‌های اجتماعی پیشگیری کرد.
معاون فرهنگی ‌و ‌اجتماعی دانشگاه صنعتی بیرجند در بیان برنامه‌ها برای مدیریت معضل بالا رفتن سن ازدواج در بین جوانان عنوان داشت: قصد داریم تا در طول ترم جاری کارگاهی با موضوع ازدواج آسان در دانشگاه برگزار شود.
آسیب‌شناسی افزایش سن ازدواج جوانان
وفایی‌فرد در آسیب‌شناسی افزایش سن ازدواج جوانان تبیین کرد: واقعیت‌هایی همچون تأمین مایحتاج زندگی و مباحث اقتصادی با توجه به وضعیت کنونی جامعه ما غیرقابل انکار است که باعث ناامیدی در جوانان شده است.
وی افزود: البته بخش قابل توجهی از این معضل مربوط به بحث فرهنگی موجود و به‌خصوص بالا رفتن سطح توقعات و تغییر الگوهای فکری و رفتاری است.
معاون فرهنگی‌ و ‌اجتماعی دانشگاه صنعتی بیرجند ادامه داد: باید توجه داشت که در پدید آمدن این موانع موجود برخی فضاهای خانوادگی، ترس از آینده که ریشه در ضعف ایمان دارد، چشم و هم‌چشمی‌ها و حتی رسانه‌ها مؤثر هستند.
وفایی‌فرد عنوان کرد: اما با وجود همین مشکلات و مطرح شدن الگوهای ناهنجار در این موضوع یکی از راه‌حل‌های ما ارائه و تبیین الگوهای درست و هنجارهای صحیحی است که می‌تواند در مقابل الگوهای غلط قرار بگیرد البته فعالیت‌هایی خوبی در این چندساله در زمینه ترویج ازدواج آسان انجام شده اما کافی نیست و باید تشدید شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۹۰۲۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دانشگاه صنعتی بیرجند , تشکل