شنبه ۱۵ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۸
مسعود احمدی

جشنواره مطبوعات نیازمند آسیب‌شناسی

در شرایط فعلی ضرورت ایجاب می‌کند که متولیان امر بازنگری جدی در اهداف جشنواره مطبوعات و همچنین آسیب‌شناسی آن داشته باشند تا نه‌تنها شاهد گلایه‌های کمتر بعد از برگزاری آن باشیم بلکه برگزاری آن زمینه ارتقای فعالیت رسانه‌ای خبرنگاران را فراهم کند.
جشنواره مطبوعات نیازمند آسیب‌شناسی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، مسعود احمدی در یادداشتی نوشت:
خبرنگاران از حاضران همه رویدادهای خبری در هر نقطه‌ای به حساب می‌آیند طوری که باید از آن‌ها به‌عنوان پای ثابت جلسه‌ها، محافل، رویدادها و وقایع مختلف نام برد.
پنج‌شنبه‌شب گذشته رویدادی برای فعالان رسانه به‌ویژه آن‌هایی که دستی بر قلم دارند و از کم و کاستی‌ها، امیدواری‌ها، قول‌ها، خوش‌خبری‌ها، بدقولی‌ها، دردها، رنج‌ها و غیره مردم و مسؤولان می‌نویسند برگزار شد.
پنجمین جشنواره مطبوعات خراسان‌جنوبی در حالی به کار خود پایان داد که 407 اثر به جشنواره ارسال و از این تعداد 360 اثر پذیرفته شد و داوران به قضاوت در مورد آن نشستند و در پایان هم صاحبان 18 اثر برتر معرفی و تجلیل شدند.
درست است که موافقان و منتقدان زیادی آثار منتخب را بعد از هر جشنواره در پیشخوان قضاوت قرار می‌دهند اما جای سؤال است که چرا بعد از پنج دوره برگزاری جشنواره مطبوعات استان در هیچ سالی آثار منتخب، نظر خبرنگاران را جلب نمی‌کند و گلایه آن‌ها را در پی دارد.
بر این اساس همواره این سؤال مطرح است که چرا بعد از برگزاری دوره‌های مختلف جشنواره، آسیب‌شناسی لازم با حضور افراد فن، به‌ویژه آن‌هایی که در عرصه این کار حضور دارند برگزار نمی‌شود تا سال بعد گلایه‌ها کمتر و رضایت‌مندی بیشتر باشد.
به نظر برخی گلایه‌مندان و منتقدان آنچه از شرایط فعلی برگزاری جشنواره برمی‌آید این است که متولیان امر به‌جای اینکه تلاش کنند تا فضای رقابتی به وجود آورند تا در فرصت زمانی که خبرنگاران و روزنامه‌نگاران برای جشنواره بعدی دارند برای تولید آثاری باکیفیت و رقابت جشنواره‌ای تلاش کنند فقط به رفع تکلیف در این زمینه اکتفا می‌کنند.
این در حالی است وقتی آثاری باکیفیت کم منتخب جشنواره می‌شوند دیگر هیچ انگیزه‌ای برای آن‌ها که حرفه‌ای کار می‌کنند باقی نمی‌ماند تا در جشنواره‌های بعدی حضور یابند.
موضوع مهم‌تر اینکه باید اهداف متولیان امر برای برگزاری جشنواره مشخص باشد چراکه وقتی فقط برگزاری جشنواره، هدف باشد نه‌تنها به اهداف موردنظر دست نمی‌یابد بلکه افراد بسیاری را دلسرد و به کنار کشیدن ازاین‌گونه جشنواره‌ها در سال‌های بعد مصمم می‌کند.
در شرایط فعلی ضرورت ایجاب می‌کند که متولیان امر بازنگری جدی در اهداف جشنواره و همچنین آسیب‌شناسی آن داشته باشند تا نه‌تنها شاهد گلایه‌های کمتر بعد از برگزاری آن باشیم بلکه برگزاری آن زمینه ارتقای فعالیت رسانه‌ای خبرنگاران را فراهم کند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۵۱۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , روز خبرنگار , جشنواره مطبوعات