جمعه ۳ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۲۱:۰۳
مسؤول سازمان فضای مجازی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان‌جنوبی:

فضای مجازی در خراسان‌جنوبی رها شده است/ لزوم تشکیل شورای عالی فضای مجازی به ریاست استاندار

مسؤول سازمان فضای مجازی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان‌جنوبی گفت: باید با وجود این همه مشکلاتی که در فضای مجازی وجود و همچنین فرصت‌هایی که در این حوزه وجود دارد، یک جلسه عالی در این خصوص در استان به ریاست استاندار تشکیل شود.
فضای مجازی در خراسان‌جنوبی رها شده است/ لزوم تشکیل شورای عالی فضای مجازی به ریاست استاندار
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، سجاد رضایی ظهر امروز پیش از خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه بیرجند با اشاره به اهمیت و تهدیدها فضای مجازی اظهارداشت: مقام معظم رهبری بسترسازی خوبی برای حضور و نقش‌آفرینی جوانان انجام داده‌اند به طوری که در بیانیه گام دوم انقلاب بخش مهمی از آن خطاب به جوانان است.
وی با بیان اینکه با توجه به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص بحث فضای مجازی این موضوع اهمیت ویژه‌ای یافته است، تصریح کرد: در سال 1370 قبل از اینکه اینترنت به صورت رسمی وارد ایران گردد مقام معظم رهبری به مرکز فیزیک نظری و فعالیت اینترنت در خارج از ایران دستور بررسی دادند و در همین سال فرمودند تکنولوژی اینترنت، فناوری مهمی بوده و باید سرمایه‌گذاری خوبی برای آن صورت گیرد و نباید مانند سایر تکنولوژی‌ها اول  آسیب‌های آن وارد و بعد به فکر بیافتیم.
مسؤول بسیج رسانه خراسان‌جنوبی ادامه داد: مقام معظم رهبری در خصوص فضای مجازی، اهمیت آن، نوع نگاه ابزاری به فضای مجازی، آسیب‌زا بودن و در عین حال فرصت آفرین بودن این فضا تأکیدات مهمی داشته‌اند.
رضایی به اهمیت فضای مجازی در پیشبرد اهداف نظام اسلامی اشاره نمود و افزود: مقام معظم رهبری اهمیت فضای مجازی را در محدوده اهمیت انقلاب می‌دانند، یعنی اینکه انقلاب و آینده آن به فضای مجازی گره خورده است.
وی با بیان اینکه در داخل کشورعلمی ایران در 1396 طبق آمار رسمی بیش‌از 70 درصد مردم از اینترنت خوب و پرسرعت استفاده می‌کرده که این نشان‌دهنده گستردگی فضای مجازی است، یادآور شد: همچنین طبق آماری که وزیر ارتباطات ارائه داده در سال 1395 نزدیک به 100 میلیون دستگاه گوشی هوشمند در کشور خریداری و از آن استفاده شده که بیش از جمعیت کشور است.
مسؤول سازمان فضای مجازی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان‌جنوبی اضافه کرد: این آمارها نشان‌دهنده گستردگی عرصه فضای مجازی بوده که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رضایی با اشاره به اینکه امروزه شبکه‌های اجتماعی بخش مهمی از فضای ارتباطات کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: تلگرام یکی از این شبکه‌های اجتماعی فعال در کشور بوده که طبق آماری که دو ماه گذشته ارائه شده حدود 35 میلیون نفر ایرانی از آن استفاده می‌کنند.
وی با بیان اینکه شبکه اجتماعی تلگرام توسط یک فرد خارجی مدیریت و سرمایه‌گذار آن یک یهودی روسی‌تبار است، تصریح کرد: تلگرام، شبکه اجتماعی پیچیده‌ای بوده که تنها در سه کشور مورد استفاده بوده و بیشتر در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد به طوری که نقطه اثر اصلی تلگرام، ایران است.
مسؤول سازمان فضای مجازی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان‌جنوبی متذکر شد: اینستاگرام شبکه اجتماعی دیگری بوده که طبق آمار ارائه شده حدود 24 میلیون نفر ایرانی فعالیت اصلی در این شبکه اجتماعی دارند.
رضایی ادامه داد: این شبکه نیز وابسته به شرکت آمریکایی و رئیس جدید آن فردی صهیونیست‌تبار است.
وی با بیان اینکه  آمارها نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی مختلف خارجی در ایران بسیاری از افراد را درگیر کرده است، اضافه کرد: در شبکه اجتماعی اینستاگرام که فیلترینگ هم بر آن غالب نشده بسیاری از محتواهای نادرست، غیراخلاقی و غیردینی به شدت در آن یافت می‌گردد.
مسؤول بسیج رسانه خراسان‌جنوبی عنوان کرد: براساس آمار نظرسنجی جهاد دانشگاهی وابسته به دولت از سال 96 تا 97 در عرض یک سال محتوای بسیار مستهجن با کلید واژه رقص از 9 درصد به 24 درصد در اینستاگرام و تلگرام افزایش یافته است.
رضایی با بیان اینکه متأسفانه این دو شبکه در فضای مجازی، در حال جابجایی مؤلفه‌های فرهنگی جامعه هستند، تصریح کرد: توسط این شبکه‌های اجتماعی مرجعیت فرهنگی که بر اساس مدل نظام اسلامی و بومی تعریف شده در حال تغییر بوده که این موضوع  نکته بسیار تأمل بر انگیز و مهمی است.
وی با اشاره به تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر جامعه گفت: این شبکه‌ها هم در عرصه‌های کلان کشور و هم در عرصه‌های فردی و خانوادگی اثرات بسیار زیادی می‌گذارد.
مسؤول سازمان فضای مجازی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان‌جنوبی با اشاره به مصداق‌هایی از اثرات سوء فضای مجازی در عرصه‌های اقتصادی و امنیتی کشور افزود: بسیاری از مشکلات اجتماعی که امروز افراد جامعه درگیر آن بوده به شبکه‌های اجتماعی مربوط بوده به طوری که در حدود 56 درصد پرونده‌های طلاق در ایران پا شبکه‌های اجتماعی در وسط است.
رضایی با بیان اینکه متأسفانه آمارها نشان‌دهنده آن بوده که مدیریت کافی بر فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی که باید باشد وجود ندارد، اضافه کرد: کاهش ارتباطات انسانی، انزوای اجتماعی، احساس تنهایی، افزایش استرس، ناخوشایندی از خود، اعتیاد اینترنتی، اتلاف وقت و کاهش بهره‌وری جوانان، مشکلات خانوادگی و ارتباطات زن و شوهر، گسترش فرهنگ غربی، افزایش ارتباطات نادرست و غیر اخلاقی، آسیب‌های مالی و حیثیتی، رشد جرائم در بستر فضای مجازی، کلاهبرداری‌های اینترنتی، افزایش شبهات علیه دین، نظام و حتی خداوند و بسیاری از آسیب‌های امنیتی و فردی از اثرات استفاده نادرست از شبکه‌های اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه فعالیت اتاق فکر و برنامه‌ریزی دشمن در بستر فضای مجازی و رسانه به شدت دنبال می‌شود، گفت: برنامه‌ریزی که دشمن در این اتاق فکر لحظه به لحظه انجام می‌دهد در داخل ذهن ایرانیان پیاده می‌گردد.
مسؤول سازمان فضای مجازی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان‌جنوبی با بیان اینکه امروز عرصه و خاکریز جدی جنگ نرم و فضای مجازی داخل منازل و حتی اتاق فرزندان و جوانان وارد شده که باید این موضوعات را جدی بگیریم، یادآور شد: دشمن در دو حوزه شبکه‌سازی و جریان‌سازی به شکل جدی وارد شده و کار می‌کند.
رضایی با بیان اینکه دشمن در حوزه شبکه‌سازی با فعالیت بسیاری از گروه‌های ضد انقلاب به صورت رسمی و علنی به صورت مستقیم در داخل شبکه اینستاگرام که فیلتر هم نیست برنامه‌ریزی نموده است، اضافه کرد: همچنین دشمن در حوزه جریان سازی بر اساس شبکه‌سازی که انجام می‌دهد سوژه‌سازی می‌کند تا نظام جمهوری اسلامی را زیرسؤال برده و از کاهی کوه می‌سازند.
وی ادامه داد: همچنین دشمن در ادامه با استمرارسازی می‌خواهد نارضایتی عمومی را افزایش دهد و آن را بسیار بزرگ جلوه نماید.
مسؤول سازمان فضای مجازی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان‌جنوبی اضافه کرد: در بستر فضای مجازی در سال جاری و حدود دو سال گذشته در سازمان فضای مجازی بسیج برنامه‌ریزی‌های جدی آغاز شده و گام نخست آن روشنگری و آگاه‌سازی عمومی بوده تا مردم بتوانند سواد رسانه‌ای خود را بالا ببرند.
رضایی ادامه داد: باید با شبکه سازی و بهره‌گیری از طیف جوانان علاقمند به حوزه فضای مجازی با عزم جدی بر علیه کسانی که نسبت به ایران دشمنی فعالیت و برنامه‌ریزی نماییم.
وی با بیان اینکه متأسفانه در عرصه فضای مجازی به صورت مدیریتی در خراسان‌جنوبی کاری انجام نگرفته است، تصریح کرد: هیچ دستگاه و نهاد مدیریتی، شورای عالی و کارگروه تخصص که به شکل جامع در ابعاد مختلف فعالیت جدی انجام دهد وجود ندارد.
مسؤول بسیج رسانه خراسان‌جنوبی گفت: باید با وجود این همه مشکلاتی که در فضای مجازی وجود و همچنین فرصت‌هایی که در این حوزه وجود دارد، یک جلسه عالی در این خصوص در استان حتی به ریاست استاندار تشکیل و فعالیت آن مانند شورای عالی فضای مجازی که در سطح کشور فعالیت داشته باشد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۱۱۵۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , بسیج , فضای مجازی