دوشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۳۳

دودستگي در دولت ترامپ درباره اثربخشي راهبرد فشار بر ايران

يک رسانه آمريکايي گزارش داده تبليغات ضد ايراني بعضي از مقام‌هاي دولت «دونالد ترامپ»، رئيس‌جمهور آمريکا در فضاي مجازي حيرت ديپلمات‌هاي اين کشور را به همراه داشته است.
دودستگي در دولت ترامپ درباره اثربخشي راهبرد فشار بر ايران
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم به نقل از رسالت، يک رسانه آمريکايي گزارش داده تبليغات ضد ايراني بعضي از مقام‌هاي دولت «دونالد ترامپ»، رئيس‌جمهور آمريکا در فضاي مجازي حيرت ديپلمات‌هاي اين کشور را به همراه داشته است.
سي‌ان‌ان نوشته است: «نوامبر گذشته، هنگامي که دونالد ترامپ با توئيت پوستري مشابه "بازي تاج و تخت" به ايران هشدار داد که "تحريم‌ها در راهند"، دهان خيلي‌ها در وزارت خارجه آمريکا باز ماند.»
اين توئيت -طبق گزارش سي‌ان‌ان- پيشنهاد عده‌اي از گماشتگان سياسي ترامپ در وزارت خارجه آمريکا بوده، اما همزمان عده‌ ديگري از ديپلمات‌هاي کهنه‌کار در اين وزارتخانه را هراسان و ناخرسند کرده است.
در اين گزارش آمده است: «همزمان با شدت گرفتن لفاظي‌ها عليه تهران، در وزارت خارجه آمريکا ميان گماشتگاني که مي‌خواهند به فشارها ادامه بدهند و ديپلمات‌هاي کهنه‌کاري که اين راهبرد را بي‌فايده و  زيان‌مند مي‌دانند، دودستگي وجود دارد.»
استفاده از ابزارهاي ديجيتال براي انتشار پيام‌هاي ايران‌هراسانه، به يکي از وجوه مهم سياست‌هاي دولت ترامپ در قبال ايران تبديل شده است.  اقدام ترامپ در توئيت پوستر «تحريم‌ها در راهند» که با اقتباس از مجموعه تلويزيوني «بازي تاج و تخت» انجام گرفت، واکنش‌هاي گسترده‌اي به همراه داشت و تا مدت‌ها نقل محافل رسانه‌اي و کارشناسي بود. اين پوستر آنقدر براي ترامپ جذابيت داشت که در نخستين جلسه کابينه در سال جديد ميلادي هم روي ميز جلو او قرار داشت.اما گماشتگان سياسي ترامپ در وزارت خارجه، پوستر مذکور را به کاخ سفيد فرستادند. باور آنها اين بود که اگر وزارت خارجه از آن استفاده نکند، شخص رئيس‌جمهور مايل به استفاده از آن خواهد بود.
يکي از اين گماشتگان سياسي، درباره دليل انتخاب اين پوستر گفت: «اگر کسي به حرفمان گوش نکند، فايده‌اي ندارد. ما نياز به چيزي داريم که به برخي تلنگر بزند و آنها را از خوش‌خيالي بيرون بياورد. اگر نتوانيم توجه مردم را جلب کنيم، موفق نشده‌ايم سياست‌مان را انتقال دهيم.»
از طرف ديگر، ديپلمات‌هاي باسابقه مي‌گويند رويکرد دولت ترامپ که بر اساس وارد کردن شوک در فضاي مجازي عمل مي‌کند در واقع کمکي به سياست‌هاي دولت در قبال ايران نمي‌کند. به باور آنها، اين روش، جديت اين سياست را تضعيف مي‌کند. يک مقام وزارت خارجه آمريکا گفت: «من متوجه نمي‌شوم اين [سياست] چه فايده‌اي دارد. نگراني من اين است که در نهايت باعث غافل ماندنمان از سياستي شود که گفته‌ايم در پيش مي‌گيريم؛ ما گفته‌ايم مي‌خواهيم فشارها را روي رژيم ايران افزايش دهيم تا به توافقي جامع برسيم.»
وي اضافه کرد: «اين ايده‌ها ظاهراً بيشتر براي مخاطبان داخلي هستند و تغييري در محاسبات ايران در خصوص همکاري با ما براي رسيدن به توافقي جديد ايجاد نخواهند کرد.»
يک سخنگوي وزارت خارجه آمريکا انتقادها را رد کرد‌ و گفت: «راهبرد رسانه‌اي وزارت خارجه آمريکا در قبال ايران در راستاي سياست کلي دولت ترامپ است که عبارت است از اعمال فشار حداکثري با هدف تغيير در رفتارهاي مخرب تهران و حمايت از مردم اين کشور.»
راهبرد دولت ترامپ البته تازگي چنداني هم ندارد و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي بارها به اشکال مختلف در دستور کار دولتمردان آمريکايي قرار گرفته است. به عنوان مثال، «سيمور هرش»، روزنامه‌نگار تحقيقي آمريکايي سال ۲۰۰۶ فاش کرد دولت «جورج دبليو بوش»، رئيس‌جمهور آمريکا ۴۰۰ ميليون دلار بودجه براي حمايت از آشوب‌آفريني در مرزهاي ايران هزينه کرده است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۱۱۹۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , ترامپ , دولت