يکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۳

«خوسف» همچنان چشم‌انتظار آغاز یک پروژه/ معطوف شدن نگاه‌ها به روند تکمیل بیمارستان!

با وجود اینکه از کهن‌ترین شهرهای خراسان‌جنوبی است اما مردمانش از حداقل‌های درمانی مانند بیمارستان و یا مرکز بهداشت و درمان مجهز محروم‌اند و مجبورند جهت مداوای خود و خانواده مسیر 36 کیلومتری خوسف تا بیرجند را طی و به مرکز استان مراجعه کنند.
«خوسف» همچنان چشم‌انتظار آغاز یک پروژه/ معطوف شدن نگاه‌ها به روند تکمیل بیمارستان!
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، 36 کیلومتر با مرکز استان فاصله دارد. به دیار گل‌های نرگس مشهور است، اواسط پاییز که می‌شود عطر نرگس در نرگس‌زارهایش مشام هر رهگذری را مست و مدهوش می‌کند.
با وجود اینکه از کهن‌ترین شهرهای خراسان‌جنوبی است اما مردمانش از حداقل‌های درمانی مانند بیمارستان و یا مرکز بهداشت و درمان مجهز محروم‌ هستند و نبود امکانات پزشکی و پزشک متخصص باعث شده مردمانش جهت مداوای خود و خانواده مسیر 36 کیلومتری خوسف تا بیرجند را طی و به مرکز استان مراجعه کنند.
احداث بیمارستان 32 تختخوابی خوسف از مصوبات سفر دوم هیئت دولت نهم به خراسان‌جنوبی است. سال 92 بود که کلنگ احداث بیمارستان خوسف بر زمین زده و مقرر گردید این بیمارستان جهت رفاه حال شهروندان این شهرستان و آبادی‌های دور و نزدیک احداث شود.
اعتبار پیش‌بینی شده برای این پروژه بیش از 50 میلیارد ریال بود که مقرر گردید این بیمارستان در دو طبقه احداث شود، در سال‌های 92 و 93 پیش‌‌بینی بودجه آن 85 میلیارد ریال و پس از آن هیچ اعتباری نداشت.
از زمان کلنگ‌زنی احداث پروژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونان وزیر، مسؤولان کشوری و استانی هر کدام در بازدید از این پروژه قول‌هایی دادند که هیچ کدام به نتیجه نرسید طوری که برای آن 18 میلیارد ریال هزینه شده و تنها30 درصد پیشرفت فیزیکی داشت.
زخم کمبود امکانات بر پیکر بهداشت و درمان خوسف
حسنی از شهروندان خوسف در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: این شهرستان از جمله شهرستان‌های قدیمی خراسان‌جنوبی است که متأسفانه نه پزشک متخصصی دارد و نه مرکز درمانی مجهز!
وی با اشاره به مسیر 36 کیلومتری خوسف تا بیرجند، بیان داشت: مردم شهرستان هر روز برای نیازهای درمانی خود به مرکز استان مراجعه می‌کنند که این مهم علاوه بر تحمیل کردن هزینه‌های زیاد بر مردم موجب نگرانی آن‌ها نیز شده است.
این شهروند خوسفی از بی‌مهری مسؤولان به شهرستان خوسف گلایه کرد و بیان داشت: متأسفانه این شهرستان در بخش بهداشتی و درمانی مورد بی‌توجهی قرار گرفته و از مسؤولان خواستاریم تا نگاه ویژه‌ای به این شهرستان داشته باشند.
رضایی از دیگر شهروندان خوسفی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه مرکز بهداشت و درمان شهرستان تا چه حد به امکانات پزشکی مجهز است، سکوت معناداری می‌کند و می‌گوید: تقریبا هیچ! همانند یک مرکز بهداشت روستایی است!
زخمی بر تن بیماران و همراهان
وی ادامه می‌دهد: کمبود پزشک متخصص در این مرکز به‌خوبی احساس می‌شود، روزانه بیماران زیادی به این مرکز مراجعه می‌کنند اما نبود تجهیزات و پزشک متخصص سبب می‌شود مراجعه بیماران به مرکز استان علاوه بر تحمیل هزینه‌های زیاد، موجب به خطر افتادن جان زنان باردار و جنین آنان در رفت‌وآمدها و همچنین سختی‌ها و مشقت‌هایی زیادی برای همراهان بیماران شود.
این شهروند بیان داشت: رهبر انقلاب اسلامی در سخنان خود به مسؤولان تأکید داشتند که «بیماران به جز درمان نباید دغدغه دیگری داشته باشند»؛ متأسفانه مسؤولان به این امر بی‌توجه بوده و اعلام می‌کنند فاصله خوسف تا مرکز استان زیاد نیست! این مسؤلان یا نسبت به مشکلات مردم بی‌اطلاع‌ هستند یا نمی‌خواهند اقدامی انجام دهند!
حکایت مردمی که از حداقل‌های درمانی محروم‌اند
سهیلی‌زاده یکی از بانوان خوسفی با اشاره به مشکلات درمانی در این شهرستان، گفت: تنها مرکز درمانی این شهرستان از کمبود پزشک رنج می‌برد و نمی‌تواند همه نیازهای درمانی شهروندان را تأمین کند و برای درمان خود همیشه با مشکل مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه علی‌رغم اینکه بارها مسائل و مشکلات بهداشتی و درمانی شهرستان در جراید منعکس شده اما مسؤولان توجه و اهتمام چندانی برای حل این مشکلات ندارند، اضافه کرد: در حالی که تمام شهرستان‌های استان دارای یک بیمارستان هستند اما در این شهرستان حتی یک بیمارستان وجود ندارد.
این شهروند با اشاره به صحبت‌های مسؤولان در خصوص آغاز روند ساخت بیمارستان، مطرح کرد: مسؤولان بارها قول پیگیری و تکمیل این پروژه را داده‌اند اما تنها در حد یک حرف باقی مانده است.
آنچه تاکنون پیگیری شد
اسفندماه 96 بود که با پیگیری نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی، بیمارستان ٣٢ تختخوابی خوسف در بودجه 97 ردیف اعتباری مستقل و پایدار گرفت به طوری که 30 میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه مصوب شد.
مروج‌الشریعه استاندار پیشین خراسان‌جنوبی آخرین مسؤولی بود که در 29 بهمن‌ماه 96 در بازدید از این پروژه ناتمام با بیان اینکه تکمیل این بیمارستان در خوسف توجیه ندارد از مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خواست تا این بیمارستان ۳۲ تختخوابی را که به میراث فرهنگی پیوسته است در اسرع وقت به یک مجموعه پلی‌کلینیک تخصصی تبدیل کنند.
در ادامه پیگیری تکمیل این پروژه از سوی مردم و نماینده مجلس در دیدارهای مردمی و دهگردشی اخیر در اسفندماه 96  این موضوع مطرح شد و حجت‌الاسلام عبادی نماینده مردم خوسف در مجلس در جمع مردم خوسف قول پیگیری مجدد داد.
19 آبان‌ماه امسال بود که نماینده مردم خوسف در مجلس با بیان اینکه شهرستان خوسف تنها مرکز شهرستانی است که از وجود بیمارستان محروم است، گفت: امسال با وجود پیگیری‌های متعدد توانستیم برای آن ردیف اجرایی بگیریم و بودجه‌ای بالغ بر ۷ میلیارد نیز به آن اختصاص دهیم.
عبادی افزود: شهرستان خوسف آینده بسیار خوبی دارد و روز به‌روز بر جمعیت آن افزوده می‌شود بنابراین باید زیرساخت‌های آن را فراهم کنیم.
معطوف شدن نگاه‌ها به روند تکمیل بیمارستان!
دی‌ماه امسال بود که رسانه‌های استان اعلام کردند؛ براساس گفته امور قراردادهای دانشگاه علوم پزشکی پاکت‌های مناقصه طرح اتمام بیمارستان خوسف 22 دی‌ماه بازگشایی و پیمانکار آن مشخص می‌شود.
جمیله احمدی رئیس شبکه بهداشت و درمان خوسف در گفت‌وگو با ما با اشاره به پیشرفت فیزیکی 30 درصدی بیمارستان خوسف، گفت: اعتبار ساخت دانشگاه از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه و واحدهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تأمین شده است.
وی به برگزاری مناقصه بیمارستان خوسف اشاره کرد و توضیح داد: پاکت‌های مناقصه به پیمانکاران تأیید شده دانشگاه علوم پزشکی داده و بعد از یک ماه نظرات خود را اعمال و در کمیته‌ای که در دانشگاه برگزار شد مناقصه‌ها بازگشایی شد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان خوسف اضافه کرد: زمانی که پاکت مناقصه باز شد، شرایط پیمانکار نیاز به بررسی در کمیته‌های تخصصی داشت و روند اداری امور قرارداد هم کمی زمان‌بر بود بنابراین اعتبار ساخت پروژه را دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تأمین  و انعقاد قرارداد نیز با دانشگاه است.
احمدی ادامه داد: پیمانکار و نماینده وی در این مدت در محل پروژه حاضر شده و امکانات مورد نیاز برای ادامه ساخت بیمارستان را بررسی کرده و بر اساس قرارداد منعقد شده، پیمانکار از زمان امضای قرارداد برای اتمام پروژه دو سال مهلت دارد در موعد مقرر این پروژه را تحویل دهد.
اشاره فرماندار به پیگیری‌های نماینده
با فرماندار خوسف تماس می‌گیریم تا درباره معضلات درمانی این شهرستان صحبت کند که در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: در سفر هیئت دولت نهم و دهم به خراسان‌جنوبی بحث احداث بیمارستان در سه شهرستان استان مطرح شد که دو بیمارستان تحویل داده شد اما بیمارستان خوسف در حد اسکلت باقی می‌ماند.
محمد شفیعی با بیان اینکه با شروع احداث بیمارستان از اعتبارات مرکز بهداشت شهرستان و از هر مکانی که توانستند اعتبار گرفته و 30 درصد کار بیمارستان پیش رفت، تبیین کرد: همچنین با تلاش نماینده مردم خوسف در مجلس در ردیف بودجه سال 97 برای بیمارستان خوسف بودجه ملی پیش‌بینی شد.
وی ساخت و اتمام بیمارستان خوسف را از مطالبه‌های مردم این شهرستان دانست و اضافه کرد: امیدواریم با وجود داشتن اعتبار و مشخص شدن پیمانکار عملیات ساخت ادامه این پروژه آغاز شود تا مشکلات شهروندان در این زمینه مرتفع شود.
طبق گفته وجدان معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ساخت بیمارستان 32 تختخوابی خوسف از مصوبات سفر دولت نهم به خراسان‌جنوبی است که برای آن 3 میلیارد تومان هزینه شده و قرار است عملیات اجرایی آن از روز شنبه 11 اسفندماه آغاز و در صورت تأمین اعتبار سال 99 به بهره‌برداری برسد.
و اما...
افزایش مراکز درمانی که می‌تواند نیاز بسیاری از انسان‌ها را برآورده کند مدت‌هاست داغ بی‌بهره بودن از چنین امکاناتی بر دل برخی‌ها مانده است. داغ رنج کشیدن عزیزان یا حتی از دست رفتنشان که اگر چنین امکاناتی در دسترس بود اکنون در کنارشان زندگی می‌کردند.
احداث مراکز درمانی و بیمارستانی در ابعاد تعریف شده می‌تواند باعث رونق فرهنگ سلامت‌محوری و توسعه بهداشت فردی و اجتماعی هم بشود، اگر در مناطق محروم برای چند ماهی زندگی کرده باشیم این موضوع را بهتر می‌فهمیم زیرا نبود امکانات بهداشتی با نداشتن احساس نیاز به آن‌ها متفاوت است. با احداث مراکز درمانی احساس نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی نهادینه می‌شود و این گام مهمی در جهت تعیمق فرآیندهای توسعه انسانی خواهد بود. بنابراین هر چه این اقدامات گسترش پیدا کند اثرات اجتماعی و فرهنگی آن در مناطق مورد نظر پدیدار خواهد شد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۱۳۰۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خوسف , دانشگاه علوم پزشکی بیرجند