چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۱۶
در نشست نشریات دانشجویی اصلاح‌طلب چه گذشت؛

نشریات بهانه‌ای برای اعتبار از دست رفته

ایجاد کمیته دانشگاهی فراکسیون امید شاید سازوکاری نو برای ارتباط گیری اصلاح طلبان با بدنه ای باشد که با شعارهایی چون «دانشگاه پادگان نیست» به لیست امید و حسن روحانی رای داده اند و حال شعار «صدامون رو بریدند با رأی‌مون پز می‌دن» را سر می دهند.
نشریات بهانه‌ای برای اعتبار از دست رفته
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روز گذشته، سه شنبه 21 اسفندماه نشست مطبوعاتی فعالان نشریات دانشجویی اصلاح طلب کشور با مسئولان دولتی و نمایندگان اصلاح طلب مجلس با حضور شخصیت هایی چون محمدرضا عارف، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات، غلامرضا غفاری معاون فرهنگی وزارت علوم، محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران،علی اکبر گرجی، معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی ریاست جمهوری در باغ نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد.

عارف: مشکلاتتان را برای ما ارسال کنید نه کمیسیون!
عارف در این نشست با بیان اینکه در فراکسیون امید کمیته دانشگاهی برای بررسی مشکلات دانشجویی تشکیل شده است از دانشجویان خواست تا به جای پیگیری مطالب خود از طریق کمیسیون آموزش مطالب و مشکلات خود را به این کمیته ارسال کنند، او گفت: در این کمیته اگر معاونت فرهنگی وزارت علوم و یا بهداشت خطی برخورد کنند با آنها برخورد می کنیم؛ با این وجود مشکلات خود را برای این کمیته ارسال کنید نه برای کمیسیون آموزش تا ما آن را پیگیری کنیم.
عارف که به عنوان رئیس کمیسیون آموزش و عضو فراکسیون امید در این نشست حضور داشت و طبعا دانشجویان اصلاح طلب انتظار داشتند حداقل حمایتی لفظی از او بشنوند، پیرامون دانشجویان بازداشتی گفت:  هر کسی که خطا کرده باید بازداشت شود؛ با این وجود اینگونه نیست که هر چه ما بگوییم نهادهای امنیتی بگویند چشم؛ ولی با این حال معتقدم که باید با فعالان دانشجویی و کارگری برخوردها نرم تر باشد.
عارف در پاسخ به این سوال که فراکسیون امید به چه دردی می خورد، تصریح کرد: به هیچ دردی نمی خورد! کاش من وقت بیشتری داشته باشم تا عملکرد این فراکسیون تشریح کنم؛ چون در پنج دقیقه نمی شود این عملکرد را تشریح کرد.
عارف به گونه ای از این کمیته در صحبت های خود استفاده می کند و از دانشجویان می خواهد که به جای طی مسیر قانونی از طریق این کمیته دانشگاهی اقدام به بررسی مشکلات خود نمایند که باید پرسید چرا گروهی که همواره از قانون صحبت می کنند، راه هایی به جز راه های قانونی را به دانشجویان پیشنهاد می دهند.

غفاری: دانشجویان منفعلانه عمل کرده اند
غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی وزارت علوم نیز با حضور در این نشست با بررسی وضعیت نشریات دانشجویی از فعالیت  3200 نشریه دانشجویی گفت والبته در ادامه به بررسی وضعیت مجوز دو اتحادیه دانشجویی اصلاح طلب پرداخت و بخشی از مسئولیت عدم نتیجه گیری برای مجوز را نتیجه منفعل بودن دانشجویان اصلاح طلب خواند و  گفت: پیگیری این مسئله این گونه نیست که فقط از کانال وزارت علوم باشد در هر حال همان طور که دانشجویان معتقدند که وزارت علوم در خصوص صدور مجوز این دو اتحادیه منفعلانه عمل کرده بنده نیز می‌توانم بگویم دانشجویانی در این رابطه منفعلانه عمل کرده اند.

گرجی: شعار اصلی رئیس جمهور در مورد دانشگاه این بود که دانشگاه پادگان نیست
علی اکبر گرجی، معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی ریاست جمهوری با بیان اینکه علی رغم تمام انتقاد‌هایی که ما به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران داریم، اما در اصل ۳۴ قانون اساسی آزادی مطبوعات و رسانه‌ها به رسمیت شناخته شده تصریح کرد: ما در رابطه با ازادی بیان و آزادی نشریات و مطبوعات در قانون اساسی مانع جدی نداریم، اما در عمل با ادارات در این رابطه با مشکل مواجه می‌شویم.
علی اکبر گنجی درحالی از نقدها به قانون اساسی صحبت کرده است که خود مسئولیتی دولتی دارد و موظف به اجرای همین قانون اساسی است و مشخص نیست دقیقا کدام نقدها بر قانون اساسی را به عنوان نقاط منفی بیان می کند، به هر حال او در ادامه ی صحبت های خود پیرامون مرزهای آزادی بیان می گوید: شعار اصلی رئیس جمهور در مورد دانشگاه این بود که دانشگاه پادگان نیست و من این دانشگاه را از فضای پادگانی خارج می‌کنم؛ با این وجود تمام مسئولان وزارت خانه‌های علوم و بهداشت باید در چارچوب همین شعار حرکت کنند و هرگز اجازه مجال و نفوذ به اندیشه‌های اقتدار گرایانه ندهند؛ در غیر این صورت به آرمان‌ها و آرایی که مردم به دولت داده اند، خیانت کرده ایم.
هر چند گنجی از آزادی در دانشگاه ها صحبت کرده است اما اعتراض های مهرماه دانشجویان اصلاح طلب دانشگاه تهران که خود از رای دادن به روحانی ابراز پشیمانی کرده بودند بیانگر چیز دیگری است. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران که خود در زمان انتخابات از روحانی حمایت کرده بود، همزمان با حضور روحانی در دانشگاه تهران دست به اعتراض زد. در این اعتراض پلاکاردهایی با شعارهایی از قبیل «صدامون رو بریدند با رأی‌مون پز می‌دن»، «روحانی بشنو صدای ملت» نیز در دست دانشجویان دیده می شد.
گویا با گذشت از انتخابات 96 که دولت روحانی خود شعار «دانشگاه پادگان نیست» را سر می داد، امروز در میان نیروهای خودی متهم به بریدن صدا شده و جالب تر آنکه گویا هنوز صدای دانشجویان را نشنیده است و گنجی که خود مخاطب شعارهای دانشجویان است به عنوان مدعی العموم دانشجویان از آزادی در دانشگاه صحبت می کند!
فراهانی: مطبوعات کشوری و دانشگاهی فضای خوبی ندارد
محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم که در این نشست حضور داشت مشکلات از جمله در نشریات و عدم مجوز برای دو اتحادیه دانشجویی را به مشکلات خارج از دانشگاه ها ربط داد و گفت: در این پنج سال تلاش شده که نشریات مختلفی منتشر شوند؛ اما مداخلاتی از خارج از دانشگاه وجود داشته و هر گاه ما فکر کردیم اوضاع بهتر شده با مسئولان دانشگاهی برخورد شده است در هر حال ما در یک فضای نامطلوب کار کردیم؛ بنابراین باید مبارزه کنیم تا وضعیت بهتر باشد.
او ادامه داد: بنده در خصوص روند صدور مجوز اتحادیه‌های جدید دانشجویی فقط می‌توانم بگویم شرمنده ام در واقع این یکی از ظلم‌هایی است که به تشکل‌ها و اتحادیه‌های دانشجویی شده است؛ با این وجود همه می‌دانید که فشار‌هایی خارج از دو وزارت خانه علوم و بهداشت وجود دارد.
البته در نهایت فراهانی نیز خواستار تلاش بیشتر دانشجویان اصلاح طلب شد برای اخذ دو مجوز اتحادیه دانشجویی اصلاح طلب شد و گفت: دانشجویان برای صدور مجوز اتحادیه دانشجویی جدید باید انرژی بیشتری صرف کنند، چون با صرف انرژی کم به هدف‌هایی که می‌خواهیم نمی‌رسیم در هر حال باید نیروی بیشتری صرف کرده و از محافظه کاری دست برداریم.
دانشجویان چه گفتند
به گفته خبرگزاری ایسنا، وابسته به جهاد دانشگاهی وزارت علوم، مسائلی از قبیل مشکلات و مسائلی نظیر توقیف نشریات دانشجویی، عدم توجه به نماینده دانشجویان در حزو نشریات دانشجویی در وزارت علوم، عدم حمایت از حقوق دانشجویان، دخالت نهادهای بیرون از دانشگاه برای محدود کردن فعالیت‌های دانشجویی، عدم مجوز صدور اتحادیه تادا، عدم حمایت دولت از دانشجویان برخلاف شعارهای انتخاباتی، بی توجهی به قانون اساسی در برابری قومیت‌ها، عدم الزام دانشگاه‌ها به قوانین در حوزه نشریات و تشکلهای دانشجویی به دلیل تأثیر متعدد از آئین نامه‌ها، برخوردهای امنیتی با نشریات دانشجویی، خط قرمز شدن زنان در نشریات دانشجویی، عدم پیگیری منشور حقوق دانشجویان، ضعف کمیسیون عالی در مسائل دانشگاهی، احضار مسؤولان نشریات دانشجویی به کمیته‌های انضباطی و برخی مسائل دیگر از دیگر موضوعاتی بود که در نشست دیروز فعالان نشریات دانشجویی با مسؤولان مطرح شده است.
البته در کانال خبری این گروه از فعالین دانشجویی نیز فیلم هایی از این نشست منتشر شده است که در آن به بررسی وضعیت دانشجویان بازداشتی، مجوز دانشجویان بازداشتی و برخورد با نشریات اصلاح طلب صحبت شده است. هر چند عارف در جواب پیرامون دانشجوی بازداشتی گفت: «هر کسی که خطا کرده باید بازداشت شود.» اما بیان برخی از دانشجویان به گونه ای است که دانشگاه های کشور در حال سانسور مطالب این نوع نشریات هستند. برای مثال سخن گفتن از «خط قرمز شدن زنان در نشریات دانشجویی» در حالی است که بسیاری از نشریات اصلاح طلب با خیالی راحت به این موضوع می پردازند.
 برای مثال نشریات دانشجویی مانند «ارغوان»، «فروغ» و ده ها نشریه دیگر دانشجویان اصلاح طلب به راحتی و بدون هیچ گونه محدودیتی نه تنها به بهانه پرداختن به مسائل زنان به موضوع فمنیسم می پردازند بلکه نگاه فمنیستی را تبلیغ می کنند. نشریه ارغوان به آموزش فمنیسم می پردازد و پیرامون حجاب می نویسد: « بیش از یک سال است که از اعتراضات مدنی دختران خیابان انقلاب علیه حجاب اجباری می گذرد، اما چه چیزی در این مسئله نهفته است که به بدترین شیوه ها با این اعتراضات مدنی مخالفت می شود؟ آیا غیر از این است که این زنان بی حجاب نیز در تظاهرات منتهی به انقلاب 57 نقش داشتند؟ اگر بتوان با زور روسری برسر زنان کرد می توان اعتقاد را هم به آن ها خوراند؟ ما در انقلاب مقدسمان روزی به عقاید اقلیت احترام نگذاشتیم و متاسفانه پس از گذشت چهل سال خودمان اقلیت شده ایم»
به بهانه نشریات، اما...
همانطور که در بالا خوانید هر چند دانشجویان اصلاح طلب از سانسور و نحوه گزینش نشریات گلایه کردند اما دانشگاه ها فضایی بازی برای این گونه نشریات دانشجویی باز کرده اند. اجازه انتشار نشریه پژواک منتسب به گروه های مارکسیستی در دانشگاه تهران یکی از این نمونه ها است که خلاف گفته ی این دانشجویان اتفاقا فضایی بی در و پیکر برای دانشگاه ها ایجاد کرده است.
آنچه در این نشست رنگ مهم تری به خود پیدا کرده است نه نشریات بلکه مباحث حاشیه ای آن است. این نشست شاید به بهانه نشریات دانشجویی برگزار شده باشد اما در اصل به بررسی فضای سیاسی دانشگاه ها می پردازد. صحبت از اتحادیه دانشجویی اصلاح طلب به عنوان نکته ی مهم این دانشجویان که همه مسئولان حاضر را مجبور به پاسخ گویی کرد و یا موضوعاتی مانند دانشجویان بازداشتی، دانشجویان ستاره دار، بی توجهی قانون اساسی به قومیت ها و ویدیوهای منتشر شده نشان دهنده آن است که اولویت این نشست خلاف اسم آن اصلا نشریات دانشجویی نیست. این موارد به همراه صحبت های عارف پیرامون تشکیل کمیته دانشگاهی و توجه دادن دانشجویان به حل مسائل خود از این طریق که روندی فراقانونی را ایجاد می نماید شاید بیشتر نشستی انتخاباتی باشد.
ایجاد کمیته دانشگاهی فراکسیون امید در حالی که تنها یک سال دیگر به انتخابات مجلس باقی مانده است شاید سازوکاری نو برای ارتباط گیری اصلاح طلبان با بدنه ای باشد که با شعارهایی چون «دانشگاه پادگان نیست» به لیست امید و حسن روحانی رای داده اند و حال شعار «صدامون رو بریدند با رأی‌مون پز می‌دن» را سر می دهند. باید دید آیا این نوع جلسات که می تواند به بهانه های مختلفی از جمله نشریات، شوراهای صنفی، تشکل های دانشجویی و ...  که در آینده برگزار خواهد شد ارتباط به مشکل خورده اصلاح طلبان با بدنه دانشجویی خود را احیا خواهد کرد؟

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۱۵۴۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اصلاح طلبان , نشریات دانشجویی