جوانان و هزار کار نشده...

20 فروردين 1398 ساعت 13:08

به مناسبت هفته جوان، در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان بیرجند به بررسی مشکلات و مسائل جوانان پرداخته و راهکارهای حل این مشکلات بررسی شد.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از ایسنا، علی ناصری، فرماندار بیرجند امروز ۲۰ فروردین، در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان بیرجند،  اظهار کرد: حوزه جوانان تنها در حوزه مالی و اقتصادی خلاصه نمی‌شود بلکه در حوزه اجتماعی و معرفتی نیز است که باید به آن توجه شود .
وی افزود: جوانان خود باید فعال باشند و سمن‌ها با قدرت بیشتری وارد حوزه کار شوند و دستگاه‌ها نیز از طرفیت سمن‌ها بهره ببرند.
فرماندار بیرجند با تاکید بر استفاده از ظرفیت جوانان در سازمان‌ها، تصریح کرد: در سال‌های اخیر جوانان در سمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌‌اند.
ناصری با بیان اینکه سمن‌ها به عنوان بازوی توانمند مدیریتی هستند، اظهار کرد: سمن‌ها به دلیل اینکه برخاسته از مردم هستند، از مقبولیت مطلوبی برخوردارند که تاثیرگذار مهمی در جامعه دارند‌ .
وی با بیان اینکه باید از ظرفیت سمن‌ها در داخل دستگاه‌های اجرایی استفاده کرد، افزود: توصیه می‌کنیم از ظرفیت جوانان در سازمان‌ها استفاده شود .
فرماندار بیرجند بیان کرد: فرمانداری بیرجند نیز این حرکت را آغاز کرده است و سال گذشته پنج نفر بازنشسته شدند تقریبا چهار نفر از جوانان را جایگزین کردیم .
ناصری با اشاره به اینکه تجربیات جوانان و ورود جوانان به دستگاه‌ها تحول ایجاد خواهد کرد، تصریح کرد: به همه‌ مدیران توصیه می‌کنیم این نیروها را به کار گیرند .
وی با اشاره به اینکه جلساتی در حوزه جوانان در سال گذشته برکزار شد که نتایج خوبی نیز به همراه داشت، افزود: یکی از مسائل این است که به مشکلات در زمان به موقع خود توجه نشده و همین امر باعث مهاجرت جوانان روستایی به شهرها و ایجاد مشکلات عدیده‌ای شده است .
فرماندار بیرجند با اشاره به اجرای طرح ملی گفتگوی خانواده و بین نسلی، تصریح کرد: با توجه به تغییرات بسیار زیادی که در سال‌های اخیر در حوزه اجتماع صورت گرفته توجه مدیران و جامعه شناسان و دغدغه مندان را جلب کرده که تمام این تلاش‌ها برای این است که به اصل خود و جایگاهی که خانواده در گذشته داشت، برگردیم.
ناصری با اشاره به تغییر برخی از ارزش‌ها در سال‌های اخیر، افزود: باید بتوانیم در ساختار جامعه و نهادهای خانواده تغییراتی را ایجاد کنیم .
وی خاطرنشان کرد: جامعه ایرانی باید در آموزش‌ها و نگرش‌های خود بسیار غنی‌تر باشد و آموزش‌های پایه‌ای باید با ابزار جدید وارد شود.
فرماندار بیرجند با بیان اینکه جوانان باید یک بخش مهم از برنامه‌های ما را تشکیل دهند، اظهار کرد: باید مشکلات جوانان را در حوزه‌های خود و به موقع برطرف کنیم.
ناصری توجه به جوانان در روستاها را مورد تاکید قرار دارد و افزود: بخش زیادی از جوانان توانمند روستایی هستند که مشکلات و خواسته‌های آنان باید با رویکرد خاص مناطق روستایی برطرف شود.
وی با بیان اینکه بخشی از شکاف‌هایی که شاهد آن هستیم بخاطر این است که به موقع به حل مشکلات نپرداختیم  و جوان روستایی ناچار است در شهر سکونت یابد، یادآور شد: باید برنامه‌های خاصی در این حوزه تعریف شود تا از مهاجرت این جوانان توانمند به شهرها جلوگیری شود.
 

اجرایی شدن طرح ملی گفت‌وگوی خانواده در خراسان جنوبی
محمدعلی طالبی، نماینده انجمن جامعه شناسی ایران در خراسان جنوبی نیز در این جلسه بیان کرد: یکی از موضوعات مهم در جامعه امروز، عدم گفتگوی اعضای خانواده با یکدیگر است.
وی با بیان اینکه طرح ملی گفت‌وگوی خانواده در ۲۴ استان انجام شده و این طرح در خراسان جنوبی نیز شکل می‌گیرد، افزود: این طرح نسخه ملی را برای تمام استان‌ها تعریف نمی‌کند و هر استانی نسخه خودش را با همکاری دانشگاهیان و فارغ‌التحصیلان می‌پیچد.
نماینده انجمن جامعه شناسی ایران در خراسان جنوبی با بیان اینکه شکاف بین نسلی یکی از مشکلاتی است که در جوامع بشری وجود دارد، خاطرنشان کرد: طرح ملی گفت‌وگوی خانواده یکی از تحقیقاتی است که با همکاری انجمن جامعه شناسی ایران و نهاد خانواده ریاست جمهوری در همه استان‌ها اجرایی می‌شود. 
طالبی با بیان اینکه در تحقیقات اخیری که انجام شد مشخص شد حداکثر زمان گفتگو در خانواده بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه گزارش شد، تصریح کرد: طرح ملی گفت و گوی خانواده در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی اجرا می‌شود.
وی با بیان اینکه خانواده امروزی مثل گدشته ملجا حل مشکلات افراد نیست، اظهار کرد: دستگاه های اداری و دولتی نیز قادر نیستند این مسایل را به تنهایی رفع کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور بیرجند بیان کرد: براساس این طرح قرار است علاوه بر خانواده‌ها هسته‌هایی را در محله‌ها نیز تعیین کنیم تا ریش سفیدی را دوباره به محلات برگردانیم تا به تمام افراد احساس بودن و تعلق بدهیم.
طالبی ادامه داد: در مرحله اول با تعامل نماینده انجمن و معاونت زنان استانداری، فعالان سازمان‌های مردم نهاد و مددکاران دستگاه‌های اجرایی استان، دانشگاهیان و کارشناسان دولتی در کارگاه آموزشی شرکت و مسائل مربوط را آموزش دیدند.
وی با بیان اینکه در فاز دوم در سطح محلات ورود پیدا می‌کنیم، افزود: پیامدها و علل آسیب‌هایی مانند طلاق، حاشیه نشینی، ازدواج زودرس و اعتیاد مورد بررسی قرار گرفت.
نماینده انجمن جامعه شناسی ایران در خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: مرحله دوم این طرح در تیرماه جاری توسط افراد آموزش دیده اجرا خواهد شد.
همچنین در این جلسه نمایندگان دستگاه‌های اداری و نمایندگان سمن‌ها به بیان مسائل و دغدغه‌های خود پیرامون جوانان و برنامه‌های خود در این حوزه پرداخته و تقاضای حمایت از دستگاه‌های ذیربط را کردند.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 21868

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/21868/جوانان-هزار-کار-نشده

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir