عضو پیوسته انجمن علمی فرش ایران:

۸۰درصد توان فنی و نیروی انسانی تولید فرش دستباف را ‌از دست داده‌ایم‌

5 خرداد 1398 ساعت 17:02

عضو پیوسته انجمن علمی فرش ایران گفت: از سال ۷۵ تاکنون ۸۰ درصد توان فنی و نیروی انسانی متخصص را در بحث فرش دستباف از دست داده‌ایم.


به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمد صمیمی‌اول ظهر امروز در نشست هم‌اندیشی کمیسیون گردشگری، اقتصاد و هنر و اقتصاد ورزشی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار داشت: فرش دستباف در خراسان جنوبی بیشترین فراوانی را پس از کشاورزی و دامداری داشته است.
وی افزود: بر اساس سرشماری سال 75،  تعداد 40 هزار دار قالی در بیرجند قدیم وجود داشته است که در حال حاضر 5 هزار بافنده با 2 هزار و 400 دار قالی در استان وجود دارد.
عضو پیوسته انجمن علمی فرش ایران بیان کرد: از سال 75 تاکنون 80 درصد توان فنی و نیروی انسانی خود را در بحث فرش دستباف از دست داده‌ایم.
صمیمی‌اول با بیان اینکه حوزه توسعه فرش دستباف بسیار گسترده است تصریح کرد: در دهه 40 سهم تجارت جهانی ما 70 درصد و در حال حاضر 28 درصد است.

در گذشته فرش هر منطقه نقشه متفاوت و خاص همان منطقه را داشت
نماینده بنیاد ملی توسعه کارآفرینی تعاون زنان ایران نیز در این جلسه بیان کرد: همانگونه که حجاج ولیمه سفر خود را برای تاسیس مدارس با نام میقات داده‌اند فرهنگیان نیز بخشی از پاداش خود را برای سرمایه گذاری در گردشگری بگذارند.
ساره مزروعی با بیان اینکه در بحث آموزش، متاسفانه روستائیان ما به خودباوری نرسیده‌اند خاطرنشان کرد: متأسفانه امروزه روستاییان سعی می‌کنند آداب گردشگران را به خود بگیرد تا اینکه گردشگر از آداب روستایی متأثر باشد.
وی گفت: جای اداراتی مانند اوقاف، بنیاد مسکن و آموزش و پرورش و دانشکده هنر در این نشست‌ها و در حوزه گردشگری خالی است.
نماینده بنیاد ملی توسعه کارآفرینی تعاون زنان ایران بیان کرد: در گذشته هر منطقه‌ای در بیرجند، در زمینه فرش نقشه خاص خود را داشت و در این راستا در حال حاضر نیز فعالان مربوطه باید برای هر منطقه طرح خاص آن را ارائه دهند تا شناسنامه‌ای مطرح شود.
مزروعی خاطرنشان کرد: بهتر است شب بازارها و روز بازارهای صنایع دستی با حضور دانشجویان هنر و غیره برگزار شود.

بزرگترین رویداد ورزشی تاریخ خراسان جنوبی در اسفندماه برگزار می‌شود
رئیس هیئت اسکواش خراسان جنوبی نیز در این نشست خاطرنشان کرد: در بحث گردشگری ورزشی بین 5 تا 11 درصد گردشگری دنیا گردشگری ورزشی است.
غنی با بیان اینکه نقش ورزش در صنعت گردشگری نقش بسیار مهمی است یادآور شد: سال گذشته اردوی انتخابی تیم ملی نونهالان را در بیرجند برگزار کردیم و در این راستا یک روز را برای بازدید مهمانان به خارج از استان در روستای خراشاد اختصاص دادیم که در این روز 4 میلیون تومان خرید صنایع دستی از روستای خراشاد انجام شد.
وی با بیان اینکه بزرگترین رویداد ورزشی تاریخ خراسان جنوبی در اسفندماه برگزار می‌شود اظهار داشت: مسابقات بین‌المللی اسکواش اسفندماه امسال در بیرجند برگزار می‌شود.
رئیس هیئت اسکواش خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برای این مسابقات 4 فضا وجود دارد گفت: تاکنون این فضاها 60 درصد پیشرفت داشته‌اند و 40 درصد باقی مانده تا چندماه آینده انجام می‌شود.

برای رونق گردشگری علمی باید جاذبه دانشگاه‌ها را زیاد کنیم
رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند نیز در این نشست با بیان اینکه در بحث گردشگری علمی باید جاذبه دانشگاه‌ها را زیاد کنیم اظهار داشت: بین 35 تا 40 هزار دانشجو در استان وجود دارد که 60 درصد غیر بومی هستند.
هاشمی با بیان اینکه قریب به 400 هزار میلیارد تومان آموزش عالی، بودجه به استان می‌دهد خاطرنشان کرد: دانشجویی که به استان می‌آید از جایی که ساکن می‌شود خریدی که انجام می‌دهد مهم است و نباید از آن غافل شویم.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 22582

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/22582/۸۰درصد-توان-فنی-نیروی-انسانی-تولید-فرش-دستباف-از-دست-داده-ایم

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir