يکشنبه ۲ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۵۴
مدير آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد كشاورزی خراسان‌جنوبی خبرداد:

اعتبار ۱۳ میلیاردی برای مرمت قنات‌های سیل‌زده خراسان‌جنوبی

مدير آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد كشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه هم‌اكنون بيش از شش هزار و 52 رشته قنات در استان جریان دارد، گفت: 334 رشته قنات در استان بر اثر سیل آسیب دید.
اعتبار ۱۳ میلیاردی برای مرمت قنات‌های سیل‌زده خراسان‌جنوبی
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از فارس، محمدحسن غلامی با بیان اینکه خراسان‌جنوبی دارای رتبه دوم تعداد قنوات در سطح کشور است، اظهار داشت: هم‌اکنون بیش از شش هزار و 52 رشته قنات در استان با آبدهی متوسط هر رشته حدود 1.5 لیتر در ثانیه جریان دارد.
وی قدمت قنوات خراسان‌جنوبی را بیش از 100 تا دو هزار و 500 سال ذکر کرد و بیان داشت: احیای قنات‌ها در تأمین آب در دو بخش کشاورزی و شرب بسیار مؤثر است لذا باید نسبت به این مسئله اقدامات مؤثری انجام دهیم.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اعلام اینکه 334 رشته قنات در استان بر اثر سیل آسیب دید، اضافه کرد: از این تعداد 46 رشته قنات که تنها منبع آب شرب و دام روستاها است 100 درصد تخریب شده که بلافاصله با هماهنگی بسیج سازندگی بازگشایی شد و احیای آن در دست اقدام است.
غلامی با بیان اینکه در سال جاری با رایزنی‌های انجام‌شده علاوه بر اعتبارات استانی از اعتبارات ملی نیز در زمینه احیای قنات‌ها در نظر گرفته شده، تبیین کرد: 13 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار ملی برای قنات‌های استان تصویب شد که در صورت تأمین اعتبار بخش قابل توجهی از مشکلات مربوط به قنات‌ها برطرف می‌شود.
وی هزینه هر کیلومتر کول‌گذاری قنات را ۳۵۰ میلیون تومان اعلام و بیان داشت: در صورت تخصیص کامل این اعتبار، مراحل کامل احیا و مرمت ۶۵ رشته قنات انجام خواهد شد.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی عنوان کرد: هزینه مرمت هر رشته قنات توسط کارشناسان جهاد کشاورزی برآورد می‌شود که ۸۵ درصد هزینه توسط دولت به صورت کمک بلاعوض و ۱۵ درصد توسط بهره‌برداران پرداخت می‌شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۹۰۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , قنات , جهاد کشاورزی