محک ۲۵۰۰ نفر در طرح استعدادیابی ورزشی خراسان‌جنوبی

27 تير 1398 ساعت 12:19

برای نخستین بار در سطح کشور طرح استعدادیابی ورزشی دختران و پسران ۹ تا ۱۶ سال ۱۱ شهرستان خراسان‌جنوبی در حال اجراست و مسؤولان وزارت ورزش ‌‌و جوانان نیز با رصد این طرح خواستار فرم کشوری و ملی آن شده‌اند.


به گزارش گروه ورزشی خراسان‌تایم به نقل از فارس، محمدرضا مهران‌پور از اجرای طرح استعدادیابی ورزشی دختران و پسران ۹ تا ۱۶ سال خراسان‌جنوبی خبر داد و گفت: این طرح از ۵ تا ۲۷ تیرماه در ۱۱ شهرستان استان با حضور تیم‌های استعدادیاب برگزار می‌شود.
وی افزود: طرح استعدادیابی ورزشی خراسان‌جنوبی در راستای بسترسازی مناسب با رویکرد عدالت‌محوری و بهره‌مندی یکسان جوانان از امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است.
معاون توسعه ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خراسان‌جنوبی تصریح کرد: از آنجایی که ورزشکاران از نظر جسمی و بدنی دچار ضعف‌های زیادی هستند و در رشته‌های حرفه‌ای و ملی نمی‌توانند به سکوهای قهرمانی برسند برای رفع این نقص از بهمن‌ماه ۹۷ اجرای این طرح کلید خورد و جلسات توجیهی و هم‌اندیشی نیز با حضور رؤسا و دبیران هیئات ورزشی برگزار شد.
مهران‌پور یادآور شد: طرح استعدادیابی ورزشی خراسان‌جنوبی توسط اساتید و کارشناسان دانشگاهی و پیشکسوتان تدوین با هدف پشتوانه‌سازی و تقویت تیم‌های ورزشی در راستای رشد کمی و کیفی مدال‌آوری در میادین ملی و بین‌المللی در حال اجراست.
وی با بیان اینکه این طرح تاکنون در ۹ شهرستان خراسان‌جنوبی اجرا شده است، گفت: بیش از دو هزار و ۴۰۰ ورزشکار دختر و پسر رده سنی ۹ تا ۱۶ سال استان در طرح استعدادیابی ورزشی شرکت و تست‌های لازم را انجام داده‌اند.
۱۵ کارشناس در ۹ ایستگاه استعدادهای برتر ورزشی را محک می‌زنند
محمداسماعیل افضل‌پور از منحصر بفردبودن طرح استعدادیابی ورزشی دختر و پسر رده سنی ۹ تا ۱۶ سال خراسان‌جنوبی در سطح کشور خبر داد و گفت: این طرح در راستای ۴۱ رشته ورزشی زیرمجموعه مسابقات المپیاد ایرانیان اجرا می‌شود.
وی افزود: ورزشکاران معرفی‌شده توسط ۱۵ کارشناس در هشت ایستگاه سنجش زیست حرکتی و یک ایستگاه آلتروپومتری و پیکرسنجی و همچنین مهارت‌های ذهنی و روانی به صورت تخصصی تست می‌شوند.
مجری طرح استعدادیابی ورزشی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: کارشناسان طرح به هر شاخص اندازه‌گیری شده یک ضریب تأثیرگذاری وزن ضرب در رکورد را می‌دهند و مربیان هیئات ورزشی نیز بر اساس اولویت‌بندی ورزشکاران هر رشته را رتبه‌بندی می‌کنند تا بتوانند در رشته مورد نظر به‌کارگیرند.
افضل‌پور با اشاره به اینکه نرم‌سازی و ثبت رکورد هر ورزشکار از مزایای طرح استعدادیابی ورزشی خراسان‌جنوبی است، یادآور شد: از آنجائی که اجرای هرساله این طرح هزینه‌بر و وقتگیر است مربیان می‌توانند در آینده با مراجعه به گزارش‌های مکتوب و بایگانی شده و انجام تست‌های مهارتی و تخصصی، نوع رشته مورد علاقه هر ورزشکار را ارزیابی و مشخص نمایند.
وی در ارتباط با سرنوشت استعدادهای برتر ورزشی شناسایی‌شده در این طرح گفت: هیئات ورزشی موظف به برگزاری دوره‌های آموزشی هدفمند و برنامه‌ریزی بلندمدت ویژه استعدادهای برتر ورزشی هستند و از این ورزشکاران می‌توانند در اعزام به مسابقات ملی و منطقه‌ای استفاده کنند.
مجری طرح استعدادیابی ورزشی دختران و پسران رده سنی ۹ تا ۱۶ سال خراسان‌جنوبی از استقبال بی‌نظیر شهرستان‌ها یاد کرد و افزود: اجرای این طرح در ۱۱ شهرستان استان در حقیقت یک دوره آموزش علمی و تجربی در راستای کسب دانش‌های نوین و به‌روز برای مربیان بومی محسوب می‌شود تا در آینده بتوانند به‌صورت خودکفا چنین طرح‌هایی را عملیاتی نمایند.
افضل‌پور از حضور پشت صحنه گروه علمی، پژوهشی و شیوه‌نامه نویس طرح استعدادیابی ورزشی دختران و پسران ۹ تا ۱۶ سال خراسان‌جنوبی خبر داد و گفت: در ادامه این طرح دوره‌های آموزشی تربیت مربی استعدادیابی، کارگاه‌های روانشناسی و رفتاری مربیان با ورزشکاران و کلاس‌های دانش‌افزایی و ارتقاء مربیان نیز برگزار می‌شود.
وی در پایان با اشاره به رصد و پیگیری این طرح از سوی مسؤولان استعدادیابی وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: طی تماسی که اخیراً داشته‌اند خواستار همکاری با وزارتخانه در راستای اجرای فرم کشوری و ملی رشته‌های متنوع ورزشی و همچنین تهیه نرم‌افزاری طرح استعدادیابی ورزشی شدند که امیداست برای سال آینده اجرایی شود.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 23263

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/23263/محک-۲۵۰۰-نفر-طرح-استعدادیابی-ورزشی-خراسان-جنوبی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir