سه شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۳۸
مدیرکل بهزیستی استان:

50درصد معلولیت ناشنوایی استان ناشی از ازدواج فامیلی است

مدیرکل بهزیستی استان اظهارداشت: 50درصد معلولیت ناشنوایی استان ناشی از ازدواج فامیلی است و مردم می‌بایستی در خصوص پیشگیری از این معلولیت‌ها اقدام نمایند.
50درصد معلولیت ناشنوایی استان ناشی از ازدواج فامیلی است
 
علی عرب‌نژاد، مدیرکل بهزیستی استان در گفت و گو با خبرنگار خراسان‌تایم با بیان اینکه در سطح استان از هر ۱۰هزار نفر، ۴۹نفر مبتلا به معلولیت شنوایی هستند، اظهار داشت:از بین جمعیت ۲۳هزار و ۵۳۹نفری افراد دارای معلولیت تحت حمایت بهزیستی، ۳هزار و ۸۴۱نفر دچار اختلالات ناشنوایی هستند که علت اصلی این اختلالات را می‌توان در عواملی چون ضربه به سر و یا عوامل مادرزادی یافت.

وی علت ۵۰درصد ناشنوایی استان را علل مادرزادی ناشی از ازدواج فامیلی دانست و افزود:در سطح استان، غربالگری شنوایی در حال انجام است و افرادی که کم‌شنوایی آنان تشخیص داده شود، سمعک در اختیارشان قرار می‌گیرد که در این خصوص، اولویت در ابتدا با کودکان زیر 2سال و سپس سنین بالاتر است. کسانی که مشکل ناشنوایی کلی دارند نیز برای کاشت حلزون معرفی شده و مبلغ ۶میلیون تومان از هزینه درمان کودکان زیر دو سال و ۳۰میلیون تومان برای سنین بالاتر، پرداخت می‌شود.

عرب‌نژاد با اشاره به اینکه کاشت حلزون فقط در استان‌های مشهد، یزد، اصفهان، تهران، اهواز، کرمان و شیراز انجام می‌شود، تصریح کرد: پرداخت هزینه ایاب و ذهاب، هزینه تحصیل و شهریه دانشگاه دانشجویان، پرداخت یارانه به منظور آموزش‌ها و اقدامات درمانی کودکان به مرکز کودک ناشنوا و کم‌شنوا، تسهیلات مسکن و کمک‌های بلاعوض مسکن و یارانه اشتغال نیز از جمله خدمان بهزیستی به افراد دچار معلولیت شنوایی است.

مدیرکل بهزیستی استان خاطرنشان کرد:مردم می‌بایستی در خصوص پیشگیری از این معلولیت‌ها اقدام کنند؛ چراکه برخی از دلایل این آسیب‌ها، برگرفته از صدا و یا ضربه شدید به گوش است که گاهی منجر به پاره شدن پرده گوش می‌شود. در خصوص عوامل مادرزادی نیز از مردم درخواست می‌شود به مشاوره‌های ژنتیکی قبل و حین بارداری مراجعه نمایند تا در صورت تشخیص، پیشگیری و اقدامات درمانی مناسب انجام گیرد. کسانی که کودکانشان متولد شده و سپس متوجه معلولیت او شده اند نیز باید قبل از دو سالگی به مرکز مراجعه کرده تا هرچه زودتر اقدامات درمانی مربوطه آغازشود.

وی اضافه کرد:از مردم درخواست می‌شود به معلولیت به چشم یک محدودیت ننگرند و از این طریق موجب کاهش اعتمادبه نفس این افراد توانمند نشوند؛ علاوه براین، از مسؤلین استان نیز تقاضا می‌شود تدابیر مناسبی جهت اشتغال این افراد در سطح جامعه اتخاذ نموده و این نکته را مدنظر قراردهند که افراد معلول، در برخی از حوزه‌ها و زمینه‌ها، حتی بهتر از افراد سالم عمل  کرده و احساس مسئولیت می‌کنند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۴۱۹۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , بهزیستی , اورژانس اجتماعی , ناشنوایان