شنبه ۲ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۷

اعتبار ۷۸۳ میلیاردی برای بیابان‌زدایی در خراسان‌جنوبی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی گفت: ۵۰۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان در ۱۱۵ منطقه برای چرای ۲۵۰ هزار واحد دامی متعلق به ۹ هزار خانوار روستایی و عشایری آزادسازی شده است.
اعتبار ۷۸۳ میلیاردی برای بیابان‌زدایی در خراسان‌جنوبی
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از فارس، علیرضا نصرآبادی با بیان اینکه ۹۶ درصد مساحت خراسان‌جنوبی را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهند، گفت: از این مساحت ۶ هزار و ۲۷۸ هکتار مراتع متراکم، ۹۳۹ هزار ۶۶۶ هکتار مراتع نیمه‌متراکم، ۷ میلیون ۵۳۹ هزار و ۱۳۰ هکتار را مراتع کم‌تراکم است.
وی افزود: در راستای طرح مدیریت پایدار مراتع کشور از محل اعتبارات ملی با هدف تعیین محدوده عرفی، تعیین ظرفیت مرتع و شناسایی بهره‌برداران واقعی، تاکنون ۶۱۸ سامانه مرتعی بالغ بر هشت میلیون و ۴۵ هزار هکتار با ۲۹ هزار و ۶۸۰ خانوار بهره‌بردار ممیزی و ۱۳ هزار و ۵۳۹ فقره پروانه چرا در سطح خراسان‌جنوبی صادر شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی با اشاره به تهیه طرح‌های مرتع‌داری خراسان‌جنوبی یادآور شد: تاکنون تعداد ۱۸۹ فقره طرح مرتع‌داری با سطحی بالغ بر یک میلیون و ۹۹۳ هزار هکتار با هفت هزار و ۹۳۶ خانوار بهره‌بردار تهیه شده که از این تعداد، ۱۲۲ فقره با مساحت یک میلیون و ۱۴۴ هزار هکتار به بهره‌برداری رسیده است.
نصرآبادی با بیان اینکه چرای دام در سطح مراتع یکی از بارزترین دخالت‌های انسان در اکوسیستم‌های طبیعی در تعادل موجود بین اجزاء زنده و غیرزنده است، گفت: از ابتدای آبان‌ماه جاری به مدت ۹۰ روز حدود ۵۰۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی برای چرای ۲۵۰ هزار واحد دامی متعلق به ۹ هزار خانوار مرتع‌دار روستایی و عشایری آزادسازی می‌شود.
وی مصوبه اعتباری سال ۹۸ استان در بخش مقابله با بیابان‌زایی را بیش از ۷۸۳ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این مبلغ در راستای عملیاتی شدن طرح‌های نهال‌کاری، مالچ‌پاشی، مدیریت هرزآی و تعمیم ترسیب کربن تخصیص می‌یابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی اذعان داشت: عملیات مالچ‌پاشی در محدوده مسجد شکر محور ریلی راه‌آهن طبس- یزد با اعتباری حدود ۴۰۰ میلیارد ریال در سطح ۷۷۱ هکتار اجرا می‌شود و همچنین در سطح ۳۸۶ هکتار عملیات بیولوژیک نهال‌کاری روی مالچ و بذرپاشی تپه‌های ماسه‌ای برای تثبیت ماسه انجام می‌شود.
نصرآبادی عنوان داشت: در سال جاری مبلغ ۳۳۳ میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی کارگروه مقابله با گرد و غبار کشور و همچنین ۳۶ میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی و ۱۴ میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای استانی به خراسان‌جنوبی اختصاص یافته که در حوزه‌های کانون‌های بحرانی فرسایشی بادی و پروژه شماره ۴ برنامه کنترل بیابان‌زایی آسیا - اقیانوسیه، تثبیت شن‌های روان، مدیریت مناطق بیابانی و طرح تعمیم ترسیب کربن هزینه خواهد شد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۴۷۵۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خراسان جنوبی , بیابان‌زدایی