دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۴۴

رکورد آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان‌جنوبی شکست

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی گفت: بارندگی‌های سال آبی جاری تاکنون سبب جمع‌آوری حدود ۷۸ میلیون متر مکعب سیلاب و رواناب در سازه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری خراسان‌جنوبی شده است.
رکورد آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان‌جنوبی شکست
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، علیرضا نصرآبادی در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار داشت: سالانه حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ مترمکعب رواناب حاصل از باران‌ها در خراسان‌جنوبی جاری و هدر می‌رود که مدیریت آن از جنبه‌های مختلف بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه کمبود بارش و خشکسالی‌های 20 ساله آبدهی بسیاری از قنوات و چاه‌ها را کاهش یا خشکانده، تبیین کرد: ایجاد سازه‌های آبخیزدازی در ذخیره نزولات آسمانی و افزایش میزان سفره‌های آب زیرزمینی تأثیر به‌سزایی دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در راستای مدیریت رواناب‌ها و سیلاب‌ها دو هزار سازه آبخیزداری در سال‌های گذشته در خراسان‌جنوبی ساخته شده، بیان داشت: این سازه‌های آبخیزداری در کنترل فرسایش خاک، ایجاد بستر مناسب برای بهبود تولیدات گیاهی و مهم‌تر از همه کنترل روانابب‌ها و سیلاب‌ها تأثیرگذار هستند.
نصرآبادی خاطرنشان کرد: اجرای پروژه‌های آبخیزداری در سال‌های گذشته رضایت روستاییان را به‌دنبال داشت چراکه آبدهی قنوات را چند برابر و برخی از قنوات خشکیده نیز احیا و همچنین موجب برگشت روستاییان از شهرها به سمت روستاها می‌شود.
وی با اشاره به اینکه آبگیری سازه‌ها در آبان، دی و بهمن‌ماه ۹۸ به بیش از ۱۲ میلیون و ۵۶۲ متر مکعب رسید، اضافه کرد: بارندگی‌های سوم تا ششم فروردین‌ماه حجم آبگیری را به بیش از ۱۰ میلیون متر مکعب و بارندگی‌های ۱۰ تا ۱۴ فروردین ذخیره را به بیش از ۲۳ میلیون متر مکعب رساند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی با اشاره به شدت بارندگی‌های ۲۰ تا ۲۰ فروردین‌ماه، خاطرنشان کرد: حجم آبگیری سازه‌های آبخیزداری بعد از این بارندگی‌ها به بیش از ۳۰ ملیون متر مکعب رسید که شاهد سر ریز سازه‌ها بودیم.
نصرآبادی با اشاره به بارش‌های اخیر در بازه زمانی آبان 98 تا فروردین‌ماه امسال، اعلام کرد: با این بارش‌ها ظرفیت آبگیری سازه‌های آبخیزداری استان تکمیل شد و در مجموع به ۷۷ میلیون و ۷۹۸ هزار و ۱۸۰ متر مکعب آب رسید که در طول سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده است.
وی مطرح کرد: یک هزار و ۹۱۸ سازه آبخیزداری اعم از بند خاکی، سنگی ملاتی و گابیونی در استان وجود دارد که ظرفیت و حجم مخازن این سازه‌ها بیش از ۷۸ میلیون و ۶۶۸ هزار متر مکعب است که در بارندگی‌های امسال تقریبا تمام این ظرفیت آبگیری شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی از احیای قنات‌های بایر و نیمه بایر در بسیاری از روستا‌های پایین دست سازه‌های آبخیزداری استان خبر داد و افزود: احیای کشاورزی، امید به زندگی و برگشت به روستاها، کنترل سیلاب و جلوگیری از تخریب چاه‌ها و قنات‌ها بر اثر سیل، از جمله دستاورد‌های سازه‌های آبخیزداری در استان بوده است.

 انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۶۰۰۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آبخیزداری , منابع طبیعی , خراسان جنوبی