رئیس مرکز جامع درمان بیماری‌های خاص خراسان‌جنوبی گفت:

بازگشت ۶۰ نفر به زندگی با اهدای عضو/ راه‌اندازی بخش پیوند عضو در خراسان‌جنوبی

24 خرداد 1399 ساعت 21:15

رئیس مرکز جامع درمان بیماری‌های خاص خراسان‌جنوبی گفت: اهدای اعضای بیماران مرگ مغزی، موجب نجات و ادامه زندگی ۶۰ بیمار نیازمند به عضو شد.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، هادی دهقانی از تشکیل کمیته پیوند اعضا در استان در سال ۹۴ خبر داد و اظهار داشت: تشکیل کمیته پیوند اعضا مقدمه‌ای برای راه‌اندازی بخش پیوند اعضا در بیمارستان ولی عصر(عج) بیرجند بود.
وی با بیان اینکه با فعال شدن واحد شناسایی پیوند اعضا در استان موارد مرگ مغزی زیادی را داشتیم، بیان داشت: به‌محض تشخیص مرگ مغزی بیماران در بیمارستان‌های استان، این بیماران پس از جلب رضایت خانواده‌هایشان برای پیوند اعضا به استان‌های مختلف منتقل می‌شوند.

رئیس مرکز جامع درمان بیماری‌های خاص خراسان‌جنوبی از وجود بیش از ۱۹۰ بیمار پیوندی در استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۸۰ درصد مربوط به پیوند کلیه، هشت درصد پیوند کبد، پنج درصد مربوط به پیوند قلب و مابقی دیگر موارد پیوندی است.
دهقانی خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۱ بیمار مرگ مغزی برای اهدای عضو به استان‌های دیگر اعزام و بیش از ۶۰ بیمار در استان خراسان‌جنوبی از بیماران مرگ مغزی اعضا دریافت کردند.

وی نبود بخش پیوند را از مهم‌ترین مشکلات بیماران نیازمند پیوند عضو در استان ذکر و مطرح کرد: در حال حاضر فردی که دچار مرگ مغزی می‌شود برای اهدای اعضای بدنش به استان‌های مشهد، شیراز، اصفهان و تهران اعزام می‌شود.
رئیس مرکز جامع درمان بیماری‌های خاص خراسان‌جنوبی با بیان اینکه با رایزنی‌های انجام شده با دانشگاه علوم پزشکی مشهد از نیمه دوم امسال شرایط پیوند کلیه در بیرجند فراهم می‌شود، تصریح کرد: با راه‌اندازی بخش پیوند عضو در بیمارستان رازی بیرجند بخش زیادی از مشکلات بیماران حل و جسد برای اهدای عضو به مشهد منتقل نخواهد شد.

دهقانی مطرح کرد: امید است با راه‌اندازی بخش پیوند عضو در استان بتوانیم بسته حمایتی در خصوص درمان، حمایت و مراقبت برای بیماران خاص و صعب‌العلاج انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه اهدای عضو می‌تواند از فرد زنده سالم، فرد زنده دچار مرگ مغزی و فرد متوفی به بیماران صورت پذیرد، مطرح کرد: کلیه و مغز استخوان از جمله اعضایی هستند که می‌توانند از افراد زنده سالم به بیماران پیوند زده شوند و نسوجی مانند قرنیه، دریچه قلب، استخوان و تاندون نیز تا ۴۸ ساعت پس از مرگ فرد قابل پیوند هستند.

رئیس مرکز جامع درمان بیماری‌های خاص خراسان‌جنوبی با بیان اینکه هر بیمار مرگ مغزی بالغ زیر ۴۵ سال می‌تواند با اهدای اعضای خود از جمله دو کلیه، کبد، قلب و مفاصل جان هشت انسان دیگر را نجات دهد، افزود: در هر بیمارستان دو کارشناس به‌صورت روزانه بیمارستان‌ها را از نظر دارا بودن بیمار مرگ مغزی و سایر بررسی می‌کنند.

دهقانی اضافه کرد: همچنین در تمام مراکز درمانی استان نیز یک کارشناس آموزش دیده مستقر است در صورتی که فرد مریض علائم حیاتی کمتر از چهار داشت شرایط را به ما اطلاع می‌دهد تا در اسرع وقت بتوان رضایت خانواده فرد را برای اهدای عضو جلب کنیم.
وی خاطرنشان کرد: استقبال شهروندان خراسان‌جنوبی برای ثبت‌نام در طرح اهدای عضو خوب است و تاکنون بیش از هشت هزار نفر فرم اهدای عضو را تکمیل و کد رهگیری دریافت کرده‌اند.

رئیس مرکز جامع درمان بیماری‌های خاص خراسان‌جنوبی در ارتباط با نحوه دریافت کارت اهدای عضو، بیان داشت: افرادی که می‌خواهند جزو اهدا کنندگان عضو باشند می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی https://ehda.center/ ثبت‌نام و کارت ویژه اهدای عضو دریافت کنند و متقاضیان زمانی ثبت‌نام نهایی خواهند داشت که کد رهگیری دریافت کنند .

انتهای پیام/4


کد مطلب: 26582

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/26582/بازگشت-۶۰-نفر-زندگی-اهدای-عضو-راه-اندازی-بخش-پیوند-خراسان-جنوبی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir