شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۲۳:۵۹

دام‌هایی که با استرس از دست می‌روند

کارشناس بهسازی امور تولید اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: وجود استرس در دام‌ها هنگام حمل و نقل، بدون شک آسیب‌هایی به آن‌ها می‌زند که باعث ایجاد صدماتی به دام شده و یا حتی مرگ را در پی دارد.
دام‌هایی که با استرس از دست می‌روند
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، علیرضا رضاپور اظهار کرد: حمل و نقل حیوانات همواره یکی از دغدغه‌های دامداران بوده است، چراکه حمل و نقل نادرست، ممکن است صدمات جبران‌ناپذیری به دام وارد آورده یا حتی موجب تلفات شود حال تفاوتی نمی‌کند این دام راهی کشتارگاه باشد یا مزارع دیگر.

وی با بیان اینکه وجود استرس در دام‌ها هنگام حمل و نقل، بدون شک آسیب‌هایی به آن‌ها می‌زند، افزود: از دست دادن درصدی از وزن، علائم کبودی در بدن دام و صدماتی که در نهایت منجر به رد شدن لاشه در کشتارگاه می‌شود و یا حتی مرگ دام قبل از رسیدن به مقصد، از جمله عواملی هستند که برای دامدار نگران‌کننده است.

کارشناس بهسازی امور تولید اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به این مساله که نشخوارکنندگان می‌توانند به اندازه‌ای خوراک مصرف کنند که تا دو روز احتیاجات آن‌ها را تامین کند، دام‌ها یک روز قبل از آغاز سفر، در یک مکان ویژه و جدا نگهداری می‌شوند، بنابراین قبل از رفتن به قرنطینه باید هم آب و هم خوراک به اندازه کافی در اختیارشان باشد.

رضاپور با بیان اینکه تجهیزات بارگیری نیز باید فضای کافی داشته باشد تا امکان بارگیری بدون استرس برای دام را فراهم کند، تصریح کرد: لازم است تراکم در فضایی که برای حمل و نقل در نظر گرفته شده، رعایت شود.
وی افزود: در این مورد، 1.4 متر مربع به ازای هر راس گاو بالغ، 0.3 متر مربع برای گوساله کوچک، 0.4 متر مربع برای گوسفند و بز لازم است و بهتر است حیوانات با گونه‌های مختلف، جنسیت‌های متفاوت و سنین گوناگون در یک بارگیری با یکدیگر مخلوط نشوند.

کارشناس بهسازی امور تولید اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی بیان کرد: راننده باید این توانایی را داشته باشد که بدون لیز خوردن، افتادن و یا صدمه دیدن دام در کامیون یا بارکش، از پستی‌ها و بلندی‌های مسیر گذشته و دام را سالم و مطابق با برنامه زمان‌بندی شده به مقصد برساند.
رضاپور یادآور شد: راننده باید بداند تاثیرگذاری سرعت ماشین بر وزش باد و بر دام‌ها چگونه است و از این طریق میزان خشکی یا رطوبت هوا را بسنجد چراکه خطر ابتلا به پنومونی و مرگ دام‌ها در شرایطی که از آن‌ها در هوای مرطوب، محافظت نشود، بسیار بالا است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۷۶۷۵
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دام , خراسان جنوبی , بیرجند