پنجشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۱۳

آیا نظریه آب‌های ژرف خراسان جنوبی را از بحران کم‌آبی نجات می‌دهد؟

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه از دو هزار و ۵۰ چاه کشاورزی موجود در استان برای یک هزار و ۶۶۲ چاه کنتور هوشمند نصب شده است گفت: ۸ دشت ممنوعه بحرانی در استان داریم که نیازمند مدیریت مصرف است.
آیا نظریه آب‌های ژرف خراسان جنوبی را از بحران کم‌آبی نجات می‌دهد؟
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، احمد قندهاری اظهار داشت: نصب کنتورهای هوشمند یک الزام قانونی بوده و برای تعادل دشت‌ها و رعایت حق سایر ذی نفعان، باید بر روی تمامی چاه‌های فاقد کنتور نصب شود.

وی گفت: در خراسان جنوبی با توجه به شرایط ویژه‌ای که از نظر آبی داریم حفاری چاه کشاورزی فرایند خاصی دارد که در ابتدا باید با درخواست به شرکت آب منطقه‌ای همراه باشد.
وی افزود: بیشتر دشت‌های استان با توجه به پتانسیل آبی که دارد در وضعیت ممنوعه قرار گرفته است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: زمانی که دشت‌های موجود در استان آزاد بودند و مشکلات آبی به این حد نبود راحت‌تر مجوز برای حفاری چاه داده می‌شد.

قندهاری با بیان اینکه هرچاه کشاورزی از زمانی که مجوز داده می‌شود در آن قید می‌شود تا چه زمانی و تا چه حجمی می‌توان آب برداشت کرد افزود: با توجه به اینکه برخی محصولات کشاورزی استان مانند هندوانه پر آب بر است باید مصرف را مدیریت کرد و به سمت اصلاح الگوی کشت و محصولات اقتصادی کم آب بر رفت.
وی تصریح کرد: در هنگام صدور مجوز برای چاه آنچه مدنظر است اینکه نباید در حریم قنات باشد چرا که قنوات برای ما مهم‌ترین سازه آبی است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: حددو 270 چاه کشاورزی داریم که هنوز کنتور گذاری نشده و از مردم می‌خواهیم در این زمینه با ما همکاری کنند.

قندهاری افزود: خراسان جنوبی اولین استانی بود که سند سازگاری با کم آبی را تدوین کرد.
وی عنوان کرد: بحث آب‌های ژرف از سال‌های گذشته در کشور مطرح شده که نگاه کارشناسی زیادی وجود دارد و برخی تنها راه نجات استان را استفاده از آب‌های ژرف می‌دانند اما برخی این نظریه را رد می‌کنند و از آنجا که خراسان جنوبی یکی از پایلوت‌ها برای آب‌های ژرف است باید منتظر بود تا مطالعات از سوی وزارت نیرو به اتمام برسد و نتایج تفسیر مطالعات استحصال انجام شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تعداد دشت‌های استان را 35 دشت دانست که از این تعداد 9 دشت آزاد، 18 دشت ممنوعه و 8 دشت ممنوعه بحرانی است گفت: تعداد چاه‌های کشاورزی استان دو هزار و 50 چاه است که از این تعداد 55 چاه دیزلی و یک هزار و 995 چاه برقی است.
وی بیان کرد: از یک هزار و 995 چاه برقی کشاورزی بر روی یک هزار و 662 چاه کنتور هوشمند نصب شده است.

قندهاری افزود: با توجه به میزان بارندگی‌های سالیانه در استان اما درصد تبخیر بسیار زیاد است و میزان حجم آب در دسترس هم محدود است و خراسان جنوبی جزو استان‌های کم آب کشور است اما با وجود محدودیت‌های آبی و هزینه بالای تامین و انتقال آب به استان اما مصرف سرانه آب در خراسان جنوبی بالاست که باید فرهنگ سازی بهتر و موثرتری انجام شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۷۹۰۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , کرونا , خراسان جنوبی , بیرجند , کمبود آب