پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۶

خراسان جنوبی در عرصه شعر و ادب فارسی خوش درخشیده است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: استان خراسان جنوبی با داشتن مفاخر و شاعران گرانسنگی همچون حکیم نزاری و ابن حسام خوسفی در عرصه شعر و ادب فارسی خوش درخشیده است.
خراسان جنوبی در عرصه شعر و ادب فارسی خوش درخشیده است
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، ناصر نبی زاده در پیامی به مناسبت ۲۷ شهریور روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد سید محمدحسین شهریار بیان کرد: شعر و ادب فارسی به عنوان یکی از عناصر تاثیرگذار در فرهنگ از دیرباز مورد توجه ملل و کشورهای مختلف بوده است. شاعران بلندآوازه‌ای همچون فردوسی، حافظ، سعدی، خیام و عطار در قرون اولیه اسلامی و نیز شهریار، پروین اعتصامی و سهراب سپهری در دوران معاصر و نفوذ شعری آنان جهانگیر و عالمگیر است.

وی افزود: در عصر کنونی گستره زبان و ادب فارسی از هند تا تاجیکستان و ایران فراتر رفته و فراگیر شدن آن به عنوان یک رشته تحصیلی دانشگاهی در بسیاری از کشورهای جهان، نشان از اقتدار و عظمت این زبان شیرین دارد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان خراسان جنوبی گفت: بیست و هفتم شهریور ماه سالروز درگذشت شهریار شاعر ایرانی با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی شعر و ادب پارسی، نامیده شد. شهریار، شعر را هنرمندانه به خدمت گرفته بود تا مذهب، ملت و میهن خود را به جهانیان معرفی کند. در اشعار او دفاع از انقلاب و نظام موج می‌زند و این نگاه شهریار را از دیگران متمایز کرده است.

وی اظهار داشت: از دیگر ویژگی‌های شاخص زندگی استاد شهریار، می‌توان عشق زایدالوصف او به اهل بیت علیه السلام را عنوان کرد که باعث شد این شاعر آزاده، به الگویی برای نخبگان فرهنگی کشور بدل شود.
نبی زاده افزود: استان خراسان جنوبی نیز با داشتن مفاخر بزرگ و شاعران گرانسنگی همچون حکیم نزاری و ابن حسام خوسفی در عرصه شعر و ادب فارسی خوش درخشیده است.
وی گفت: اشعار حکیم نزاری سرشار از اصطلاحات دینی، علمی و فلسفی، عرفانی و صوفیانه است. بسیاری از شعرا و نویسندگان از جمله جامی، شاعر و عارف نامدار سده نهم برخی از اشعار حافظ را متأثر از اشعار حکیم نزاری می‌دانند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد: ابن حسام خوسفی را نیز به عنوان خالق روان‌ترین نثر فارسی ایران می‌شناسند. خاوران نامه او که به سبک شاهنامه سروده شده شامل ۲۲ هزار و ۵۰۰ بیت شعر در وصف دلاوری‌های حضرت علی (ع) و یاران آن حضرت است.
وی افزود: روشنایی حضور شاعران معاصر استان نیز خراسان جنوبی را به یکی ار مراکز بزرگ فرهیختگی و شناخته شده در عرصه شعر و ادب فارسی کشور بدل کرده است.
نبی زاده گفت: اینجانب با گرامیداشت این روز، امیدوارم توفیقات هنرمندان عرصه شعر و ادب، یاران و همراهان محافل و انجمن های ادبیِ خراسان جنوبی، افزون شده و زمینه رشد و توسعه فرهنگی این استان بیش از پیش، فراهم شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۸۱۱۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , هنر , خراسان جنوبی , فرهنگ , شعر و ادب