چهارشنبه ۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۱

تحقق جامعه ایده‌ال با شکل گیری خانواده آرمانی

بیشتر حرکت‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی از خانواده آغاز و با تشکیل یک خانواده آرمانی می‌توان به جامعه ایده‌آل رسید.
تحقق جامعه ایده‌ال با شکل گیری خانواده آرمانی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، خانواده از آن رو که زیربنا و ریشه همه نهادهای اجتماعی، قدرت مندترین کانون اثرگذاری و مؤثرترین مرکز برای سامان دهی یا نابسامانی اجتماع و عامل تشکل و سیستم‌دهی به جامعه است.
هر گونه تغییر مثبت یا منفی در خانواده ، در جامعه ی بزرگ انسان‌ها تأثیر مستقیم و مؤثر دارد.
ازدواج امری است که فوق العاده بر بهداشت جسم و روان تأثیر می‌گذارد و تحقیقات نشان می‌دهد در جامعه ای که مردان و زنان در سنین مناسب ازدواج می‌کنند آن جامعه از نظر اجتماعی کمتر دچار آسیب می‌شود.
از دیدگاه جامعه شناسان ازدواج دختران و پسران به آرامش، امنیت و سلامت روان، امید به آینده، منزلت اجتماعی و طول عمر بیشتر منجر می‌شود.
ازدواج عاملی در کاهش آسیب‌های اجتماعی
غلامعلی مرادی گفت: ازدواج سبب فرار از سردرگمی و توجه به زندگی شده و خیلی از دلمشقولی‌ها از بین می‌رود.
وی افزود: به سبب ازدواج وابستگی به کار و زندگی افزایش پیدا می‌کند و در واقع به نظر نظریه پردازان زمانی که افراد مشغول می‌شود انرژی خود را در مسیر مثبت صرف کرده و از بزهکاری  و آسیب‌های اجتماعی جلوگیری می‌شود.
این جامعه شناس با اشاره به اینکه تاثیر ازدواج در انسجام و همبستگی جامعه است، تصریح کرد: بعد از ازدواج توجه افراد از موارد غیر مفید کم وبه زندگی معطوف شده با افزایش این امر در جامعه آسیب‌های اجتماعی کاهش پیدا می‌کند.
مرادی بیان کرد: زمانی که فرد شریک زندگی، غمخوار و هم‌صحبت داشته باشد سبب می‌شود زندگی هدفدار و از پوچی خلاص شود.
مرادی اضافه کرد: مشکلاتی عمده‌ای از جمله مباحث اقتصادی، کسب درجات دانشگاهی بالا ، انتظارات بالای خانواده‌ها، دسترسی راحت تر به جنس مخالف، فاصله گرفتن از تقدس ازدواج باعث شده تا جوانان از این امر فاصله گرفته و دوری می‌کنند.
وی یادوآرشد: تفریحات کاذبی که در گذشته با راحتی امکان پذیر نبوده و در حال حاضر فرد بدون هزینه و مسئولیت به خواسته خود می‌رسد باعث شده از ازدواج سرباز زنند.
تقدس ازدواج در جامعه کمرنگ شده است
این جامعه شناس ادامه داد: جایگاه ازدواج نسبت به گذشته کم رنگ شده و درگذشته ازدواج تقدس خاصی برخوردار بوده که امروز کمرنگ شده است.
مرادی با اشاره به نقش جامعه در بحث تسهیل ازدواج گفت: نهاد‌ها، رسانه‌ها، خانواده ، وعاض، مردم کوچه و خیابان می توانند در خصوص این امر موثر هستند .
وی اظهار کرد: رسانه‌ها می‌توانند در خصوص قداست ازدواج ورود پیدا کرده و برای تشویق جوانان به ازدواج برنامه‌های مختلفی را تدوین و برنامه‌ریزی کنند.
مرادی یادآور شد: رواج چشم و هم چشمی در جامعه باعث شده تا جوانان از ازدواج منصرف شده و با توجه به مخارج بالای مراسم عروسی از این امر سر باز زنند.
سنت های قدیمی ازدواج در فرهنگ مدرنیته رنگ باخته
محمدجواد اکبری مطلق، مسئول نهاد رهبری دانشگاه پیام نور خراسان‌جنوبی اظهارکرد: فرد در سن خاصی از جامعه نیاز به تحول در خود دارد که راه این تحول ارتباط بیشتر دو نفر با هم بوده و در صورتی که شرایط فراهم نباشد بحران‌هایی ایجاد می‌شود که مشکلات روحی را به دنبال دارد .
وی اظهارکرد: فشارهای روانی ایجاد شده در فرد باعث می‌شود از راه‌های دیگر خود را تخلیه کرده و بحران‌هایی از جمله احساس ناامنی در فرد ایجاد شود.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه پیام نور خراسان‌جنوبی یادآور شد: خانواده‌های به این امر باید نگاه کنند که خودشان چطور این مرحله را شروع کرده‌اند و بدانند که واقعیت زندگی عوض نشده و تنها امکانات امروز بیشتر است.
اکبری مطلق ادامه داد: باید این تفکر که در ابتدای زندگی همه وسایل و امکانات محیا است از تفکرات جوانان دور کرده و سعی کنند زندگی را با وسایل ابتدایی و بدون هزینه‌های هنگفت آغاز و با زحمت و تلاش خود بتوانند زندگی خود را سامان دهند.
وی اظهارکرد: انتظار از مسئولین برای رفع مشکلات ازدواج منطقی نبوده و تنهای کاری که از پس آنها بر میاد پرداخت وام است که این وام تنها کمک خرج کوچکی است.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه پیام نور خراسان‌جنوبی با اشاره به نقش جامعه در امر تسهیل ازدواج، یادآور شد: افراد مطرح و مورد تایید مردم در جامعه با توجه به محبوبیت آنها در بین مردم می‌توانند با برگزاری مراسمات ساده در راه تسهیل این امر کمک زیادی کنند.
اکبری مطلق اضافه کرد: برگزاری جشن‌های ساده از طریق این افراد و اعلام عمومی باعث می‌شود این امر در جامعه مورد قبول بیشتری قرار گیرد.
وی با اشاره به وجود برخی سنت‌های قدیمی در امر ازدواج تاکید کرد : مدرنتیته باعث ایجاد فردگرایی شده و این امر راه به جایی ندارد.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه پیام نور خراسان‌جنوبی بیان کرد در برخی شهرها و مناطق در قالب سنت‌های قدیمی کمک هایی در اول زندگی به جوانان می‌شد که هر چند کم اما در نهایت برخی مشکلات زوج جوان در ابتدای زندگی را مرتفع می‌کرد.
تشکیل خانواده، نهاد اجتماعی قابل احترام در تمامی فرهنگ‌ها
سید محمد حسینی، کارشناس الهیات در خراسان‌جنوبی گفت: یکی از مسائل مهم که در حوزه انسانی قابل بحث بوده، فرد یا اجتماعی بودن انسان بوده که اکثر محققان و جامعه شناسان به آن اهمیت می‌دهند.
وی افزود: بی‌شک ریشه‌ای ترین نهاد اجتماعی شکل گرفته در بین انسانها ، نهاد خانواده است که این نهاد در تمام ادیان و فرهنگ‌ها مقدس و قابل احترام بوده چراکه برگرفته از مهمترین نیازهای بشری از جمله نیاز به پدر و مادر شدن است.
حسینی تصریح کرد: دین مقدس اسلام نیز با تاکید در کتاب آسمانی‌اش به این مهم و نقش ارزشمند آن در جامعه اهمیت داده که در قرآن نیز گفته شده: " همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در کنار یکدیگر آرامش یابید. "
وی یادآور شد: از دیگر اثرات ازدواج بر زندگی اجتماعی و جامعه می‌توان به ایجاد اخلاق نیکو، در افراد و تاثیر آن بر جامعه، ایجاد آرامش و مودت و بازتاب آن در جامعه و نجات دهنده جامعه از آلودگی‌ها و جایگزینی ارزشهای معنوی اشاره کرد.
حسینی خاطر نشان کرد: همچنین فرآیند‌هایی همچون همانندسازی و سازش، شرافت انسانی ، دوری از خودخواهی، و تقلب و انحراف، رشد اجتماعی و فاصله از نابسامانی‌های اجتماعی می‌تواند از آثار مثبت ازدواج و تاثیر آن بر جامعه باشد.
برای تشكیل یك جامعه آرمانی، تأسیس خانواده‌های آرمانی ضرورت دارد و کسانی که خواهان جامعه ی ایده‌آل هستند بر تشکیل خانواده همواره تاکید کرده‌اند.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۰۰۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , جامعه , ازدواج , خانواده