چهارشنبه ۸ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۷

تاکید فرماندار سرایان بر برندسازی زعفران این شهرستان

فرماندار سرایان گفت: برندسازی زعفران سرایان، فرآوری پسته و صادرات آن، کاشت درختان مثمر در معابر شهری از راهکارهای مناسب برای افزایش بهره‌وری در منطقه است.
تاکید فرماندار سرایان بر برندسازی زعفران این شهرستان
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، محمد کریمی، امروز (8 شهریورماه) درجلسه صمیمی مشورتی فارغ التحصیلان، کشاورزان، دامداران و تشکلهای بخش کشاورزی سرایان، بابیان اینکه خود مردم باید پیشگام تولید شوند، اظهارکرد: فرهنگ مصرف بهینه باید بین مردم نهادینه و از محصولات تولیدی شهرستان استفاده کنند.
وی افزود: برندسازی زعفران سرایان، فرآوری پسته و صادرات آن، کاشت درختان مثمر در معابر شهری، بازدید از پروژه‌های موفق سایر کشورها و استانها، تقویت تولید نشا در شهرستان و افزایش کارایی در واحد سطح و خارج شدن از حالت تک محصولی از پیشنهادات و راهکارهای مناسب برای افزایش بهره وری در منطقه است.
اکبری، مدیر توسعه روستایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی نیز بیان‌کرد: باید علم تغذیه و رفتار نیک با گیاه را یاد بگیریم و برای پیاده کردن علم تغذیه آزمون آب، خاک و برگ را انجام دهیم
وی افزود: برای تولید محصولی خوب باید گیاه، آب و خاک را بشناسیم و با مدیریت این عوامل و مکانیزه کردن کشاورزی هزینه‌های تولید را پایین بیاوریم.
موسی سلیمانی، مدیر جهاد کشاورزی سرایان نیز توضیحاتی درباره توسعه کشاورزی بدون افزایش سطح زیر کشت و افزایش بهره وری بیان کرد .
وی کشت فرامنطقه ای ، اجرای سامانه های نوین آبیاری بدون هیچ گونه محدودیت ازعوامل موثر در افزایش بهره وری و توسعه کشاورزی عنوان کرد.
وی افزود: پیگیری مسئولین و بخصوص پیگیری های نماینده مدرم سرایان در مجلس باعث شد تا ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمازدگی به استان اختصاص یابد که از این مبلغ ۲۳ میلیارد تومان به شهرستان سرایان تخصیص یافته از اوایل هفته آینده از طریق شعب بانک کشاورزی به کشاورزان پرداخت خواهد شد.
جواد دلجوی، مدیرعامل تعاونی مرغداران سرایان با اشاره به مشکلات مرغداران؛ بکارگیری و استفاده از کارشناسان در مرغداری‌ها، اصلاح فرهنگ مصرف، کاهش سن کشتار و وزن مرغ و زمینه سازی برای صادرات به کشورهای همسایه را از راهکارهای حل مشکل مرغداران دانست .
علی برازنده، بخشدار آیسک نیز با اشاره به خشکسالی و کاهش ۵۰ درصدی حقابه کشاورزان به دلیل بحران آب و درنتیجه کاهش بخش اعظم درآمد کشاورزان، گفت: کشاورزان ناچار به اعمال مدیریت آب موجود هستند از این رو به کشت‌های باغی روی آورده‌اند که معمولا تا به ثمر رسیدن درختان درآمدی ندارند و سرما نیز تلاش چند ساله آنان را به تاراج می‌برد.
وی اضافه کرد: کارشناسان باید الگوی کشت را برای استان تهیه و ابلاغ کنند تا کشاورزی در مناطق مختلف تک محصولی نباشد‌.
بخشدار آیسک تاکید کرد دولت برای استان‌های محرومی چون خراسان‌جنوبی و شهرستان سرایان که بحرانی ترین دشت کشور است یارانه حمایتی و خرید تضمینی بالاتر از سایر نقاط قرار دهد.
وی از قبض‌های بالا و هزینه‌های متفاوت آبونمان و مالیات و عوارض در قبوض برق چاه موتورهای کشاورزی انتقاد کرد.
گفتنی است؛ در این جلسه کشاورزان و نماینده‌های تشکلهای کشاورری بر تغییر الگوی کشت، افزایش راندمان و بهره وری با توجه به کاهش منابع ابی، استفاده از کارشناسان دام و طیور در واحدهای پرورش مرغ و اموزش چگونگی کاربرد صحیح سموم کشاورزی تاکید کردند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۱۹۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , برندسازی , زعفران