سه شنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۱۸
مسؤول بسیج دانشجویی خراسان‌جنوبی:

اصلی‌ترین کار در دانشگاه، احیای امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر است/ حمایت کامل از فعالیت‌های آتش به اختیاری دانشجویان

مسؤول بسیج دانشجویی خراسان‌جنوبی گفت: بخش اصلی که بیشتر نیاز به کار داریم احیای فرضیه فراموش شده امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر است. بقیه موارد تحت عنوان فریضه امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر هم در فضای دانشگاه و هم درسطح جامعه تعریف می‌شود.
اصلی‌ترین کار در دانشگاه، احیای امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر است/ حمایت کامل از فعالیت‌های آتش به اختیاری دانشجویان
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس خراسان‌جنوبی، بسیج دانشجویی از نهادهایی است که از اوایل شکل‌گیری انقلاب تاسیس شده است و در راستای تربیت دانشجوی هم طراز انقلاب اسلامی و پیشبرد اهداف انقلاب فعالیت دارد.
استکبارستیزی از مواردی است که همیشه امام راحل آن را مدنظر قرار داده‌اند و این موضوع را در پیام خود بمناسبت تاسیس بسیج دانشجو و طلبه آنجا که می فرماید: "من مجدداً به همه ملت بزرگوار ایران و مسؤولین عرض می‌کنم چه در جنگ و چه در صلح، بزرگ‌ترین ساده‌اندیشی این است که تصور کنیم جهان‌خواران خصوصاً آمریکا و شوروی از ما و اسلام عزیز دست برداشته‌اند. لحظه‌ای نباید از کید دشمنان غافل بمانیم. در نهاد و سرشت آمریکا و شوروی کینه و دشمنی با اسلام ناب محمدی -صلی الله علیه و آله و سلم- موج می‌زند"، اشاره کرده است.
جایگاه دانشگاه آنقدر در نظر ایشان مهم و حیاتی بوده است که برای مقابله با توطئه‌های دشمنان در دانشگاه، بسیج دانشجویی را تشکیل داد و در این مورد فرمود: "امروز دانشگاه و حوزه از هر محلی بیشتر به اتحاد و یگانگی احتیاج دارند. فرزندان انقلاب به هیچ وجه نگذارند ایادی آمریکا و شوروی در آن دو محل حساس نفوذ کنند. تنها با بسیج است که این مهم انجام می‌پذیرد و مسائل اعتقادی بسیجیان به عهده این دو پایگاه علمی است. حوزه علمیه و دانشگاه باید چارچوب‌های اصیل اسلام ناب محمدی را در اختیار تمامی اعضای بسیج قرار دهند."
بنابراین بر آن شدیم تا باتوجه به نقش و اهمیت ویژه بسیج دانشجویی استان خراسان‌جنوبی و شروع سال تحصیلی جدید با مسؤول بسیج دانشجویی استان که مسؤولیت جدید خود را تجربه می‌کند به گفتگو بنشینیم.
ابوذر صلاحی که چند ماهی است که سکان بسیج دانشجویی استان خراسان‌جنوبی را در دست گرفته است در گذشته مسؤولیت‌های مختلفی از قبیل فرماندهی حوزه نبی اکرم(ص) اسدیه، پیامبراعظم(ص) و امام رضا(ع) بیرجند را تجربه کرده است.
**به عنوان اولین سوال اولویت‌های کاری بسیج دانشجویی در استان چه چیزهایی است و قرار است به آن پرداخته شود؟
صلاحی: ما یک هدف بزرگ داریم که درواقع استراتژی بسیج دانشجویی است که عبارت است از تربیت دانشجوی هم‌طراز انقلاب اسلامی و تمام برنامه‌های بسیج دانشجویی ذیل این هدف بزرگ دنبال می‌شود.
برنامه هایی مثل دانشجوی هم‌طراز انقلاب اسلامی باید قدرت فکری و علمی داشته باشد و انسان مطالبه‌گری باشد باید روحیه انقلابی‌گری قوی داشته باشد.
تقویت برنامه علمی، برنامه‌های فرهنگی اسلامی، تقویت روحیه انقلابی‌گری و مطالبه‌گری جزء اولویت‌های ما است.
بخش اصلی که بیشتر نیاز به کار داریم احیای فرضیه فراموش شده امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر است. مواردی که گفتیم همه تحت عنوان فریضه امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر هم در فضای دانشگاه و هم درسطح جامعه تعریف می‌شود که دانشجو بتواند نقش ایفا بکند.
در رابطه با فریضه امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر مسائل مختلفی را می‌توان دنبال کرد و حجاب و عفاف در سال‌های قبل بیشتر تو چشم بوده است اما امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر امر بسیار بزرگ و با جایگاهی است که بقیه فرائض هم وابسته به این فریضه مهم است.
متأسفانه در جامعه ما این فریضه با نهی‌ازمنکر و گیردادن و مسائلی از این قبیل دیده شده است درحالی که خیلی فراتر و بزرگتر از این حرف‌ها است.
اولین و مهمترین چیزی که دنبال خواهد شد بحث خود امربه‌معروف است که انشاالله دانشجویان ما منادیان امر به معروف در حوزه‌های مختلف خصوصا در حوزه‌های تحصیلی، ورزشی و تذهیب باشند که درخواست حضرت آقا و امام راحل از جوانان بوده است.
در بخش نهی‌ازمنکر هم دانشجوی ما باید طلایه‌دار نهی‌ازمنکر در دانشگاه و اجتماع باشد، مردم شاید فکر کنند که بیشترین مسائل منکراتی مربوط به حجاب و عفاف در سطح جامعه است که این اشتباه است و ما منکرات خیلی بزرگتری در جامعه داریم.
مباحثی که در سیستم اداری وجود دارد و نیز اسلام نابی که باید تلاش کنیم به آن برسیم، منکراتی که در بخش اقتصادی در جامعه رخ می‌دهد نیاز به مطالبه‌گری دانشجویی و ورود دانشجویان به این حوزه‌ها است.
در مسائل فرهنگی معضلاتی همچون کنسرت‌ها دیده می‌شود و مسائل دیگری که حاکی از بزرگ بودن گستره این مقوله می‌باشد و باید با نگاه عمیق و اساسی دانشجویان را به این سمت هدایت کنیم و جزء اولویت‌های اساسی ما است تا این فریضه با قدرت بیشتری در جامعه احیا بشود.
**چقدر بسیج دانشجویی استان در زمینه کادرسازی در سال‌های اخیر موفق بوده است؟
صلاحی: خیلی در مورد اینکه در این سال‌ها چقدر موفق بوده‌ایم نمی‌توانم نظر کارشناسی بدهم اما باتوجه به وضع موجود و حضور دانشجویان خوب و برجسته‌ای که داریم نشان می‌دهد که در این حوزه کارهای خوبی شده مخصوصا در واگذاری مسؤولیت‌ها به دانشجویان در برنامه‌های مختلف نیروهای خوبی تربیت شده‌اند اما کافی نیست چراکه ظرفیت بسیار عظیمی در بین دانشجویان عزیز ما وجود دارد که نشان‌دهنده این است که باید خیلی بیشتر از این‌ها کار بکنیم.
 باید به نقطه‌ای برسیم که بسیاری از نهادها و ادارات و مجموعه‌های دولتی احساس کنند که نیازمند دانشجویان بسیجی فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های استان هستند.
درواقع باید کادرسازی در این سطح صورت بگیرد که دانشجویان بسیجی ما حرف برای گفتن داشته باشند و بتوانند در مسؤولیت‌های مختلف در ادارات نقش ایفا بکنند.
** برای تقویت علمی دانشجویان بسیجی چه برنامه‌ای دارید؟
صلاحی: کارگاه‌ها، بازدیدهای علمی، همایش‌ها و جشنواره اختراعات و ابتکارات دانشجویان بسیجی است که جزء اولویت‌ها و برنامه‌های چندساله بسیج دانشجویی می‌باشد که از گذشته اجرا می‌شود.
حرکت سازمان بسیج دانشجویی در بحث علمی، به سمت اقتصاد مقاومتی و مسائل مربوط به آن است که با تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورز جهت پیدا کردن راه حل و یا تحقیق و پژوهش در موضوعات اقتصادی بدنبال تحقق اهدافش است و امسال هم بسیج دانشجویی بحث‌های علمی را با نگاه اقتصاد مقاومتی جلو می‌برد.
مسائل دیگری هم وجود دارد که باید آنها را هم دنبال بکنیم از قبیل توجه به وضعیت علمی دانشجویان بسیجی که مسؤولیت می‌پذیرند و باید برنامه‌های علمی که وضعیت آنها را ارتقا بدهد داشته باشیم.

**برنامه‌ها برای تقویت سواد تشکیلاتی دانشجویان بسیجی چیست؟
صلاحی: سازمان بسیج دانشجویی دوره‌هایی را طراحی کرده است که بصورت سلسله مراتب از دانشگاه شروع و به دوره‌های کشوری ختم می‌شود.
دوره طرح ولایت که بصورت استانی برگزار می‌شود و برای تقویت بیشتر دانشجویان شرکت کننده به دوره‌های کشوری شهید چمران و خط امام اعزام می‌شوند تا بیشتر با فضای کار تشکیلاتی آشنا و برای کار در بسیج دانشجویی آماده شوند.
از طریق همه رده‌های بسیج دانشجویی در سطح استان دانشجویان می‌توانند برای حضور در این دوره‌ها ثبت نام کنند و در دوره‌ها شرکت کنند.
 ** نقش بسیج دانشجویی را در تحولات استان چگونه ارزیابی می کنید؟
صلاحی: بسیج دانشجویی یکی از تشکل‌های تاثیرگذار در تحولات مختلف است و باید همین‌گونه باشد و نقش اصلی و اساسی که دانشجوی بسیجی می‌تواند ایفا بکند نقش مطالبه‌گری است که حضرت آقا هم از دانشجوی بسیجی می‌خواهد که در فضای بیرونی دانشگاه روحیه مطالبه‌گری و انقلابی‌گری را داشته باشد که نشان می‌دهد نقش بسیار با اهمیتی است و این انتظار از دانشجوی بسیجی می‌رود.
در شرایط فعلی مشخص است که نمره خوبی از این موضوع نمی‌گیریم چراکه ظرفیت دانشجویان بسیجی ما خیلی بیشتر از این حرفها است.
برای بهبود این وضع باید این ظرفیت را تاحد زیادی فعال بکنیم تا دانشجویان ما در این حوزه ورود پیدا بکنند؛ دانشجوی بسیجی ما باید بتواند خیلی راحت در فضای دانشگاه بعنوان نخبه اول که تحصیل می‌کند و بعد در فضای جامعه بتواند نسبت به تحولات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی هم بصیرت و آشنایی داشته باشد و بتواند موضع‌گیری و جریان‌سازی بکند و هم بتواند در تحولات تاثیرگذار باشد.
برنامه ما برای شروع و تقویت این اثربخشی‌ها از اردوهای جهادی آغاز شده و به دانشجویان گفته‌ایم در هر روستایی که حضور می‌یابند، معایب و موانعی که در منطقه وجود دارد را شناسایی کرده و به دستگاه‌هایی که می‌توانند در جهت رفع این موانع اقدام کنند نامه ارسال می‌شود.
در بخش‌های دیگر اقتصادی، اجتماعی و سیاسی هم برنامه‌هایی داریم که دانشجویان در این حوزه‌ها هم ورود پیدا خواهند کرد درواقع باید به این نقطه برسیم که انشاالله دانشجویان بسیجی ما یک مجموعه جوان مطالبه‌گر در سطح استان و جامعه شناخته بشوند تا بعنوان انعکاس مشکلات و پیگیری حل آنها بتوانیم اقداماتی انجام دهیم.
** برخورد بسیج دانشجویی با سایر تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه چگونه خواهد بود؟
صلاحی: هر تشکلی که در فضای دانشگاه و در چهارچوب قوانین و در جهت آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی و رهبری فرزانه انقلاب حرکت بکند دوست، همراه و همکار ما در برنامه‌های فرهنگی دانشگاه خواهد بود و با هیچ تشکلی تضاد و تقابلی انشاالله نخواهیم داشت.
سعی می‌کنیم تشکل‌های دانشجویی در جهت رسیدن به اهداف نظام و انقلاب باهمکاری همدیگر همسو و هم خط بشوند.
درواقع بعضی از تشکل‌ها نمی‌شود اسم تشکل روی آنها گذاشت و به فرموده رهبری تشکل‌های یک بار مصرف هستند که کارکردهای انتخاباتی و سیاسی و موقت دارند، اما اگر در چهارچوب ذکر شده بودند خیلی مشکل نخواهیم داشت اما در مواجه با این شرایط تلاش خواهیم کرد تا دانشجوی بسیجی ما در دانشگاه منفعل نباشد.
 باید دانشگاه به برکت وجود دانشجوی بسیجی محیطی فعال پویا و با نشاط باشد تا دانشجویان بسیجی بتوانند با کمک همه تشکل‌ها به اهداف متعالی انقلاب اسلامی دست بیابند.
** اخیرا رهبری اصطلاحی را با عنوان "آتش به اختیار"، به محیط‌ها و مجموعه‌های فرهنگی تقدیم کردند شما این اصطلاح را در فضای بسیج دانشجویی چگونه تعریف می‌کنید؟
صلاحی: رهبری خودشان در بیان دیگری این اصطلاح را تعریف کردند و فرمودند آتش به اختیار یعنی کار فرهنگی تمیز خودجوش.
ما سعی می‌کنیم که به سمتی حرکت بکنیم که دانشجویان بسیجی ما برنامه‌های خودجوش طراحی بکنند که کار فرهنگی تمیز و بی‌عیب و نقص باشد البته بسیاری از برنامه‌های بسیج دانشجویی مانند اردوهای راهیان نور و جهادی، کرسی‌های آزاداندیشی و طرح ولایت در حوزه آتش به اختیار می‌گنجد چون حرکت‌های خودجوشی بوده که به مرور زمان تبدیل به برنامه‌های ابلاغی شده‌اند.
در حوزه‌های جدیدتر می‌توان به جمعیت امام حسن(ع) اشاره کرد که در جهت محرومیت‌زدایی مناطق حاشیه‌نشینی شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها فعالیت می‌کنند که یک حرکت خودجوش دانشجویی است که در استان ما هم آغاز شده و کارهایی هم کردند که به مرور زمان بیشتر خواهد بود.
اگر روزی دانشجویان فعالیتی فرهنگی را خواستند در سطح دانشگاه و جامعه شکل بدهند که در تعریف آتش به اختیاری رهبری گنجانده شده صد در صد از آنها حمایت می‌کنیم چراکه وظیفه ما حمایت کردن از برنامه‌های فرهنگی است که توسط دانشجویان برنامه‌ریزی می‌شود و حنی اگر حمایت مالی نتوانستیم انجام دهیم حمایت معنوی و پشتیبانی و پیگیری‌های لازم را خواهیم داشت.
**اطلاع‌رسانی برنامه‌ها و اقدامات انجام شده در مجموعه شما از چه طریقی صورت می‌گیرد؟
صلاحی: پایگاه اطلاع‌رسانی بسیج دانشجویی استان که بخش مهمی از برنامه‌ها و عملکردهای بسیج دانشجویی استان در این سایت منعکس می‌شود در این زمینه اثرگذار است.
چاپ نشریه برای این موضوع در دستور کار نخواهیم داشت اما سعی می‌کنیم از ظرفیت خبرگزاری‌ها و فضای مجازی و رسانه‌های مکتوب و دیداری و شنیداری حداکثر استفاده و بهره را ببریم.
از رسانه‌های مختلف دعوت می‌کنم که فعالیت‌های دانشجویان بسیجی که در حوزه‌های مختلف موفق بودند را در بستر اینترنت و فضای مجازی منعکس بکنند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۵۲۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آتش به اختیار , دانشجویان , امربه‌معروف , نهی‌از‌منکر