جمعه ۲۴ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۳
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس خبر داد:

تولید۸میلیون تن مواد معدنی در طبس/۶۵درصد زغال‌سنگ کشور در شهرستان

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس از تولید هشت میلیون تن مواد معدنی در این شهرستان طی سال گذشته خبر داد و گفت: ۶۵ درصد تولید زغال سنگ کشور در طبس است.
تولید۸میلیون تن مواد معدنی در طبس/۶۵درصد زغال‌سنگ کشور در شهرستان
 
 به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری مهر، مرتضی جلالی عصر پنجشنبه در همایش تولید و اشتغال در حوزه صنعت و معدن گفت: در شهرستان طبس ۱۳۰ پروانه بهره برداری صادر شده است که از این تعداد ۱۰۸ پروانه بهره برداری فعال است.
وی با بیان اینکه برای این مجموعه بازدید نظارتی سالیانه طراحی شده است، گفت: نزدیک به ۱۰۸ مورد از این بازدیدها انجام شده است و میانگین مسافتی را که باید برای نظارت در بخش مرکزی طی شود ۱۹۸ کیلومتر، در بخش دستگردان ۲۸۵ کیلومتر و در بخش دیهوک ۲۰۵ کیلومتر است.
جلالی ادامه داد: در شش ماهه اول سال از این مقدار ۴۸ بازدید صورت گرفته است که ۴۵ درصد از بازدیدهای نظارتی ما را شامل می شود.
وی با بیان اینکه ۲۰ نوع ماده معدنی از این تعداد پروانه بهره برداری در شهرستان شناسایی شده است، ادامه داد: سال گذشته با احتساب معدن پتاس بالغ بر هشت میلیون تن تولید  مواد معدنی در شهرستان داشته ایم.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس با تاکید بر اینکه موظفیم تا سالیانه حدود ۴.۸  میلیون تن زغال تولید نماییم ادامه داد: با احتساب عملکرد سال گذشته که بسیار خوب و عالی بوده است تا کنون ۲ میلیون تن ذغال تولید کرده ایم.
انحصار تولید و ذخایر شش ماده معدنی در طبس
وی ادامه داد: در کشور ۷۶ درصد ذخایر معدنی را داریم و بالای ۶۵ درصد تولید زغال سنگ کشور مربوط به طبس است.
وی تصریح کرد: شهرستان طبس به تنهایی می‌تواند در یک سال آینده معادل کل کشور تولید کند.
جلالی فرد ضمن بیان این نکته که نزدیک به ۶ ماده معدنی است که ذخائر آن فقط در شهرستان طبس و یا بالای ۹۵ درصد آن در این شهرستان وجود دارد گفت: از جمله این ذخائر می‌توان به زغال سنگ، فلورین، پتاس، سنگ و خاک نسوز، مرمر و سیلیس اشاره کرد.
وی افزود: از ۳۳ معدن زغال سنگ ۱۷ معدن زیر زمینی وجود دارد که از این تعداد ۱۰ معدن فعال ست.
این مقام مسئول در ادامه گفت: ۲ معدن گواهی کشف گرفته اند و ۱۲ معدن روباز داریم که از این تعداد ۶ معدن فعال است و دو معدن اکتشافی نیز همه معادن زغالسنگی هستند که در طبس وجود دارد.
هزار و ۶۱۰ بازدید نظارتی از واحدهای صنفی شهرستان
جلالی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در شهرستان طبس دو هزار و ۱۴۰ واحد صنفی داریم که در ۱۲ اتحادیه قرار می گیرد.
وی افزود: بیشترین اتحادیه فروشندگان مصالح و شرکت های ساختمانی با ۲۹۱ صنف است و کمترین اتحادیه، فروشندگان فرش و تزئینات با ۶۱ صنف هستند.
رئیس اداره صنعت،معدن و تجارت طبس با بیان اینکه هزار و ۹۲۷ برنامه بازدید نظارتی را در سال ۹۶ پیش بینی نموده ایم گفت: از این تعداد هزار و  ۶۱۰ بازدید در شش ماه گذشته انجام شده است.
وی بیان داشت: برای سال جاری ۲۵ گشت مشترک برنامه ریزی شده است که در شش ماه گذشته ۵۰ درصد از آن محقق شده است.
وی ضمن اشاره به این نکته که در حوزه صنعت ۹۷ جواز تأسیس و ۶۳ پروانه بهره‌برداری داریم گفت: پنج کمیسیون نظارت در شش ماهه اول برگزار کرده ایم و کمیسیون بررسی طرح های اکتشافی ۲۷ طرح و گزارش ارائه داده است که از این میان ۵ کمیسیون بررسی شده است.
واحدهای صنفی طبس در حوزه صنعت و معدن شهرستان فعال شود
جلالی در ادامه گفت: شاید بزرگترین مشکل شهرستان طبس نبود منابع طبیعی باشد که مهمترین چالش برای حوزه معدنکاری است.
وی تاکید کرد: با توجه به پروانه اکتشافی که جدیدا صادر شده است و مشکلاتی که در منابع طبیعی موجود است؛ این موضوع نگاه ویژه ای را می طلبد.
وی ادامه داد: در شهرستان طبس با وجود این تعداد پروانه بهره برداری و واحدهای صنعتی که داریم، فعالیت های صنفی آنچنان که باید در حوزه صنعت و معدن پررنگ نیست.
جلالی تاکید کرد: انتظار ما از واحدهای معدنی و صنعتی این است که بطور جدی تر در این مسئله ورود پیدا کنند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۶۳۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , مواد معدنی , زغال‌سنگ