سه شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۱۲
مداح اهل بیت:

در هیئت اولویت اصلی جذب جوانان است/روحانیت باید با جوانان ارتباط داشته باشند

این مداح اهل بیت با اظهار تاسف از فاصله گرفتن روحانیت از هیئات در چند ساله اخیر گفت: روحانیت باید با جوانان ارتباط گیری داشته باشند و بالفرض وقتی اشتباهی در مداحی صورت می‌گیرد تذکر می‌دهد.
در هیئت اولویت اصلی جذب جوانان است/روحانیت باید با جوانان ارتباط داشته باشند
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، با نزدیک شدن به ایام محرم و فرارسیدن ایام عزاداری سید و سالار شهیدان جلسات عزاداری امام حسین(ع) در اقصی نقاط کشور راه‌اندازی می شود.
نقش مساجد، حسینیه ها و هیئات و کارکرد عظیم فرهنگی که در جامعه می گذارند در این ایام بیشتر می شود و به چشم می آید.
در این میان از جمله تاثیرگذارترین افراد در مدیریت هیئت و اثرگذاری بر روی جامعه مداحان، سخنرانان و روضه خوانان می‌باشند.
مجتبی ابراهیم‌زاده از جمله مداحان جوانی است که استفاده از سبک‌های جدید و اشعار نو جلسات وی را با استقبال چشمگیری از سوی جوانان مواجه کرده است که به‌نوعی از بسیاری از جلسات متمایز شده است.
*در بحث هیئت اولویت اصلی جذب جوانان است
مجتبی ابراهیم‌زاده با بیان اینکه اصل موضوع در عزاداری امام حسین این است که مردم را به سمت امام حسین(ع) سوق دهیم اظهار داشت: همانطور که در زیارت عاشورا آمده است "انی اتقرب الی الله" باید از طریق امام حسین مردم را به سمت خدا هدایت کنیم.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب گفت: نشاط و شوری که هیئات دارند باید در راستای پویایی نظام باشد و همانطور که امام در سال 42 انقلاب را با یک سخنرانی طوفانی در ایام محرم شروع کردند و به پیروزی انقلاب ختم شد، باید هیئت را به سمت انقلاب و نظام و رهبری هدایت کنیم.
این مداح اهل بیت امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر را ویژگی بعدی عزاداری امام حسین(ع) دانست و افزود: همان شعاری که اباعبدالله بخاطر آن شهید شدند، لازم است که بصورت زبانی و در اشعار به آن پرداخت و باید در اشعار گنجانده شود.
ابراهیم‌زاده با انتقاد از کوتاهی‌های صورت گرفته تصریح کرد: در مدت یک سال می‌توانیم کار فرهنگی کنیم و اثربخشی داشته باشیم اما متاسفانه همه این اقدامات به محرم ختم می‌شود که در این ایام نیز باید نقاط قوت هیئت را تقویت کنیم و ضعف‌ها را فراموش کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در بحث هیئت اولویت اصلی جذب جوانان است اما قبل از آن باید خطوط قرمز هر هیئات و روحانیت رعایت شود.
این مداح اهل بیت با اظهار تاسف از فاصله گرفتن روحانیت از هیئات در چند ساله اخیر بیان داشت: روحانیت باید با جوانان ارتباط گیری داشته باشند و بالفرض وقتی اشتباهی در مداحی صورت می‌گیرد اگر روحانی آنجا حضور داشته باشد تذکر می‌دهد.
*چرا روحانیت در هیئت حضور ندارند؟
ابراهیم‌زاده با بیان اینکه مشکل ما این است که الان روحانیت در فضای هیئت نیستند، گفت: چرا روحانیت در هیئت حضور ندارند؟
وی با مهم‌خواندن نقش روحانیت در اجرای برنامه‌های مختلف در هیئات گفت: روحانیت باید پای کار بیایند و برنامه‌های فرهنگی هیئات با حضور روحانیت خوش‌فکر تاثیرگذارتر می‌شود و باید با جوانان هیئت در طول سال ارتباط خوبی داشته باشد تا در ایام محرم، هیئت به یک هیئت شاخص تبدیل شود.
این مداح اهل بیت ادامه داد: حضور روحانی اگر در هیئت استمرار داشته باشد بطوریکه بعد از سخنرانی جلسه را ترک نکند و تا آخر در کنار جوانان باشد می‌تواند با این روند و حل مشکلات، هیئت را شاخص کند.
*مشکل امروز ما این است که جوانان ما در مسجد حضور ندارند
ابراهیم‌زاده با بیان اینکه مشکل امروز ما این است که جوانان ما در مسجد حضور ندارند گفت: چرا هیچ سازمانی این موضوع را کنترل نمی‌کند که علت ریزش جوانان از مسجد چیست؟
وی افزود: پیغمبر می‌فرمایند:"با جوان مشورت کنید" وقتی جوانان در مسجد باشند به آن مسجد یک ابهت و حرمتی داده‌اند درواقع هیئت‌ها باید مسجد محور باشند اما متاسفانه همه حسینیه‌ای و خانگی شده‌اند.
*بیرجند ظرفیت بالایی در برگزاری جلسات مذهبی دارد
این مداح اهل بیت با اشاره به فرمایش رهبری گفت: حضرت آقا فرمودند اگر یک شعر و یک مطلبی که با یک ظرافت و هنری توسط یک مداح گفته شود کار چندین منبر را می‌تواند بکند اما برخی همین صدای خوبی هم که خدا به آنها داده است قدر نمی‌دانند و یک اشعاری را می‌خوانند که در شأن اهل بیت نیست و لذا اینجا کار و نقش شعرا خیلی مهم می‌شود.
ابراهیم‌زاده با اشاره به نقش شعرا در محرم گفت: شاعر وقتی تفکر انقلابی و مذهبی داشته باشد وقتی تفکری داشته باشد که با مقاتل انس گرفته باشد و بخواهد مطلبی را با شعر بگوید که هیچ ایرادی به آن وارد نشود نداریم.
وی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی، بسیج هنرمندان، شبکه شعر و شاعری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله نهادهایی هستند که باید با شعرای ما در این راستا ارتباط برقرار کنند گفت: چند ماه قبل از مراسمات محرم جلسات مشترکی گرفته شود تا برای محرم بتوانند مباحثی که مورد نیاز است به جامعه منتقل شود و سپس بطور همزمان از طریق مداحان در مساجد شهر صورت بگیرد.
این مداح اهل بیت بیان داشت: جای خالی سازمانی که بتواند این‌ها را بهم وصل کند خالی است و هیچ سازمانی پای کار نیست تا بتواند این کار را انجام دهد تا کار با خروجی خوبی انجام شود.
ابراهیم‌زاده با بیان اینکه بیرجند ظرفیت بالایی در برگزاری جلسات مذهبی دارد گفت: اگر ما بتوانیم مداح و جوانان را کمک کنیم و آن حلقه‌های لازم برای یک هیئت شاخص را بهم وصل کنیم در کشور نمونه می‌شویم.
*جلسات اخلاق برای مداحان برگزار نمی‌شود
وی با مهم دانستن جلسات مخصوص برای مداحان خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین موضوع، جلسات اخلاق برای مداحان است که برگزار نمی‌شود، می‌توانیم توسط کانون مداحان جلسات اخلاق ویژه مداحان را با حضور آیت‌الله عبادی برگزار کنیم.
این مداح اهل بیت با بیان اینکه اولویت اول باید اخلاق یک مداح درست باشد تا بتواند روی جامعه تاثیرگذار باشد گفت: این اخلاق خوش فرمایش رهبری را هم تصدیق می‌کند که فرمودند در هیئت جذب حداکثری داشته باشید.
ابراهیم‌زاده با اشاره به کلاس‌هایی که برای مداحان می‌شود گذاشت گفت: کلاس غزل شناسی، قرآن و تجوید همه از کلاس‌هایی است که اسلوب مداحی را شکل می‌دهد.
وی با بیان اینکه خیلی از مداحان جلسات مداحی را برگزار می‌کنند اما اگر دعای ابوحمزه را جلوی آنها بگذارید متاسفانه نمی‌توانند بخوانند افزود: این کلاس‌ها باید در طول سال باشد تا بتوانیم خروجی خوبی از جلسات مذهبی بگیریم.
*سی دی‌های مداحان و کانال‌های تلگرامی ذائقه‌ها را عوض کرده است
این مداح اهل بیت با اشاره به سبک‌های عزاداری گفت: بعضی از سبک‌های مداحی نیاز به اصلاح دارند که برای این موضوع لازم است کلاس موسیقی اسلامی در کنار بقیه کلاس‌ها برگزار شود تا بتوانند ملودی‌های لازم را به اشعار و بعد هم به مستمع انتقال دهند.
ابراهیم‌زاده افزود: عزاداری امام حسین(ع) متناسب با هرمنطقه باید باشد به‌عنوان مثال در خوسف مراسم بیل‌زنی است؛ در یزد، زنجان، آذربایجان و هرجایی یک سبک عزاداری مختص به خودشان را دارند.
وی تصریح کرد: در بیرجند هم به سبک‌های قدیم جلسات اداره می‌شود همچنان اما سی دی‌های مداحان و کانال‌های تلگرامی ذائقه همه را عوض می‌کنند.
این مداح اهل بیت با بیان اینکه قدیمی‌ترها هم باید باشند تا سبک‌های گذشته همچنان زنده باشد گفت: اما تغییر هم همیشه باعث پویایی می‌شود البته به شرط آنکه تغییر درست باشد.
ابراهیم‌زاده افزود: اگر قرار است شورخوانی باشد به اندازه باشد، اگر قرار است طبل باشد نرمال باشد نه اینکه یک هیئت فقط طبل داشته باشد، درواقع هر تغییری باعث یک پویایی و جذبی می‌شود فقط باید درست استفاده کنیم.
وی درخصوص تعریف آتش به اختیاری در فضای کار در هیئات گفت: در شرایطی که هیئات با مشکلات مالی و حمایتی از طرف نهادهای دولتی مواجه هستند می‌توانیم بدنبال جذب خیر باشیم تا برنامه‌های با کیفیت‌تر اجرا کنیم.
این مداح اهل بیت با بیان اینکه خود جذب جمعیت می‌تواند به جذب منابع بیشتر کمک کند افزود: اقتصاد مقاومتی را در هیئات اجرایی کنیم به‌عنوان مثال اگر خواستیم کاری برای تبلیغات انجام دهیم به جوانان خود هیئت که در این زمینه فعالیت می‌کنند بسپریم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۸۰۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , هیئت , جوانان , روحانیت