يکشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۱۳
مدیر جهادکشاورزی سربیشه گفت:

"کرم گلوگاه" مهم‌ترین آفت جان درختان انار

مدیر جهادکشاورزی سربیشه گفت: مهم‌ترین آفت انار در این شهرستان کرم گلوگاه انار است که این آفت به محصول انار خسارت وارد می‌کند.
"کرم گلوگاه" مهم‌ترین آفت جان درختان انار
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، سیدحسن رضوی اظهارکرد: سطح زیر کشت ۱۷۱ هکتار ( ۱۳۹ بارور و ۳۲ هکتار غیر بارور) با پیش بینی تولید ۱۰۰۰ تن که با توجه به سرمازدگی باغات انار کاهش ۴۰ درصدی محصول نسبت به سال گذشته داشته است. 
وی افزود: مهم‌ترین آفت انار در شهرستان کرم گلوگاه انار است که این آفت به محصول انار در دو مرحله درختی و انباري به طور متوسط تا 45 درصد خسارت می‌زند. 
مدیر جهادکشاورزی سربیشه در خصوص مبارزه با کرم گلوگاه انار تصریح کرد: توصیه می‌شود در زمان برداشت میوه‌های سالم انار، میوه‌های آلوده جمع‌آوری شوند. 
رضوی ادامه داد: پس از جمع‌آوری میوه‌های آلوده از محیط باغ خارج و منهدم شوند چرا که این کار موجب کاهش آلودگی انار در سال بعد می‌شود. 
وی بیان کرد: خسارت عمده این آفت مربوط به تغذيه لاروهای جوان است که با ايجاد سوراخ در محوطه داخلي تاج و نفوذ به داخل ميوه انار از پوست ودانه‌هاي ميوه تغذيه مي‌كند. 
مدیر جهادکشاورزی سربیشه اضافه کرد: وجود لارو و تخم آفت در ميوه‌هاي به ظاهر سالم برداشت شده در انبار نيز باعث توسعه آفت در انبار مي‌شود، فرآيند پوسيدگي و ترشيدگي ميوه و در حالت پيشرفته انبوه اسپورهاي کپك سياه و سبزآشكار مي‌شود. 
رضوی اظهارکرد: در اين مرحله سوسكهاي ميوه خوار نيز موجب تسريع پوسيدگي مي‌شوند که از جمله روش‌هاي مختلف مبارزه با این آفت شامل؛ بهبود و ايجاد باغات با شرايط زراعي مناسب، جمع‌آوری میوه‌های باقیمانده روی درختان یا ریخته شده روی زمین و دفن یا سوزاندن آنها و استفاده از تله‌های فرمونی به منظور تعیین زمان ظهور و اوج پرواز آفت است. 
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از راه‌های مبارزه با این افت رهاسازی زنبور تریکوگراما است که تخم‌های آفت را داخل تاج پارازیته می‌کند. اضافه کرد: این مبارزه در سطح 6 هکتار در شهرستان انجام شده است و رهاسازي زنبور تريكو گراما سوش کرم گلوگاه انار به ميزان 100 گرم پيش شفيره زنبور در هكتار( معادل یک هزار عدد تريكو کارت يكصدم گرمي ) در ١٠ نوبت رهاسازي است. 
مدیر جهادکشاورزی سربیشه گفت: جمع آوری میوه های باقیمانده روی درختان یا ریخته شده روی زمین و دفن یا سوزاندن آنها و استفاده از تله‌های فرمونی به منظور تعیین زمان ظهور و اوج پرواز آفت است. 
رضوی ادامه داد: حذف پرچم به منظور جلوگیري از تخمگذاري پروانه ماده لابلاي پرچم‌ها به وسیله دستگاه پرچم زدا یا گل گرفتن گلوگاه انار است. 
وی تصریح کرد: آفت کرم گلوگاه انار، تخم‌های خود را داخل تاج میوه می‌گذارد و به همین دلیل مبارزه شیمیایی با آن تقریباً غیرممکن است و از طرفی سمپاشی در باغهای انار سبب از بین رفتن حشرات مفید و در نتیجه طغیان سایر آفت‌ها بخصوص کنه ها می‌شود. 
مدیر جهادکشاورزی سربیشه یادآور شد: در راستای مديريت کرم گلوگاه انار در شهرستان سربیشه، برگزاري کلاسهاي آموزشي، بررسي پراکنش و ميزان خسارت آفت در نقاط مختلف شهرستان، توسعه مبارزه بيولوژيك در سطح شهرستان، افزایش سطح مبارزه مكانيكي با کرم گلوگاه انار در شهرستان و بهبود و اصلاح باغات انار شهرستان انجام شده است. 

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۶۲۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , انار , آفت