دوشنبه ۱ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۹
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی خبرداد:

زرشک؛ درختچه‌ای تزئینی با پتانسیل ساخت داروهای کبدی

مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی گفت: زرشک درختچه ای تزئینی است که پتانسیل بالایی در راستای فرآوری و ساخت داروهای کبدی دارد.
زرشک؛ درختچه‌ای تزئینی با پتانسیل ساخت داروهای کبدی
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، محسن پویان اظهارکرد: خانواده زرشک حدود 650 گونه گیاه درخچه‌ای و اغلب خاردار را شامل می‌شود که از دیرباز مورد استفاده انسان قرار گرفته‌اند.
وی با اشاره به اینکه بهره‌برداری از این درخچه به هزاران سال قبل و تمدن‌های کهن مربوط می‌شود، ادامه داد: استفاده از زرشک دانه‌دار تقریبا در تمام دنیا از جمله چین، یونان، مصر، اروپا و آمریکا سابقه دیرینه دارد و البته باید توجه داشت که این تاریخ به زرشک دانه دار مربوط می‌شود و زرشک بی‌دانه بومی ایران به ویژه خراسان جنوبی است.
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی افزود: زرشک درختچه‌ای که از ریشه، ساقه برگ و میوه آن در گیاه درمانی استفاده می‌شود رویکرد انسان به استفاده از گیاهان در درمان بیماریها موجی را ایجاد کرد که استفاده از این درخچه را متحول کرده است.
پویان با اشاره به اینکه از درختچه زرشک به عنوان گیاهی زینتی در پارک‌ها و باغ‌ها استفاده می‌شود، تصریح کرد: در گسترش فضای سبز شهرها با توجه به نیاز آبی‌کم آن، گیاهی مناسب است و ارقام زرینتی زرشک در اروپا بیش‌تر از ایران مورد توجه قرا گرفته است.
وی اضافه کرد: زرشک دانه‌دار در کشورهای دیگر بیش‌تر از جنبه‌های زینتی و دارویی مورد توجه است و زرشک بی‌دانه علاوه بر این مصارف، در ایران به عنوان چاشنی غذا و مربا نیز مورد استفاده دارد.
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی بیان کرد: زرشک دانه‌دار در کشورمان یکی از گونه‌های مهم گیاهی در اکثر مناطق کوهستانی به عنوان گیاهی مقاوم نقش عمده‌ای در حفاظت خاک و جلوگیری از فرسایش دامنه‌های شیب‌دار و اثرات مثبت زیست محیطی مطرح است.
پویان اظهارکرد: استفاده بی‌رویه از سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی و آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از ورود فاضلاب کارخانجات صنعتی به رودخانه‌ها و دریاچه ها و آلودگی ناشی از خودروها باعث افزایش عناصر مضر و فلزات سنگین از جمله سرب و جیوه در مواد غذایی چون میوه‌ها، سبزیجات و گوشت ماهی شده که برایند این مشکل باعث افزایش نارسایی‌های کبدی و مشکلات عدیده دیگر شده است.
وی تاکید کرد: زرشک به عنوان یک داروی گیاهی بسیار با اهمیت برای رفع مشکلات کبدی و نیز تصفیه خون می‌تواند پتانسیل بالایی در راستای فرآوری و ساخت داروهای کبدی را داشته باشد.
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی یاداور شد: ا ز آنجا که زرشک بی‌دانه محصول انحصاری ایران است، برنامه‌زیری در راستای کاربردی شدن این پتانسیل اقتصادی ضروری به نظر نمی‌آید.
پویان خاطر نشان کرد: مسئولین خراسان‌جنوبی در راستای اهداف اشتغال زایی و ارز آوری و تبلیغات و معرفی این محصول به دنیا در ابعاد مختلف کاربردی و وظیفه ای بس سنگین را بر عهده دارند
وی تصریح کرد: ایجاد بازارهای خارجی باتوجه به انحصاری بودن این محصول می تواند بر رونق کاشت و گسترش ان در خراسان‌جنوبی بیافزاید.

انتهای پیام/4
  •  
     
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۹۱۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دارو , زرشک