سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۳:۱۹
روانشناس و مشاور خانواده:

خانواده و تهدید فضای غیرحقیقی

زاهد زرگر: اینترنت و فضای مجازی، تقریبا همه حواس انسان را درگیر خود می‌کند و هر چیزی از صوت، متن، تصویر ثابت و تصویر متحرک در آن وجود دارد.
خانواده و تهدید فضای غیرحقیقی
 
مردان بدانند ...
قابل توجه آقایانی که از وابستگی همسرانشان به فضای مجازی ناراحت و نگرانند !
 
با توجه به اهمیت فضای مجازی در عصر جدید و کاربرد گسترده آن درمیان خانواده‌ها آن را به موضوع مهمی تبدیل کرده است که همانند هر مقوله‌ی دیگری باید از منظر تهدید و فرصت، دیده شود‌. و این مقوله به ابزاری ارتباطی تبدیل شده است و این ابزار ارتباطی با چند حس انسان سروکار دارد. اینترنت و فضای مجازی، تقریبا همه حواس انسان را درگیر خود می‌کند و هر چیزی از صوت، متن، تصویر ثابت و تصویر متحرک در آن وجود دارد. مخاطب می‌تواند با یک جستجوی ساده محتوای خود را در هر قالبی پیدا کند. از این رو اینترنت و فضای مجازی ماهیتی چند رسانه‌ای دارد. این محیط جذاب، به‌دلیل دارابودن این شرایط، مثل همه رسانه‌های دیگر معماری خاص خود را دارد. درواقع، جهان واقعی تحت شرایطی خاص در جهان مجازی بازتعریف و معماری می‌شود.
استفاده دائم، نادرست و غیراصولی از رسانه‌های اجتماعی سبب وارد آمدن صدمه‌های جدی به کانون خانواده، کاهش کیفیت زندگی، خیانت در برخی ازدواج‌ها و جدایی بین زوجین می‌شود. به‌طور مثال براساس تحقیقات انجام شده در زمینه خانواده زمانی که شمار کاربران فیسبوک ۲۰ درصد افزایش داشت، نرخ طلاق چهار درصد افزایش پیدا کرده بود. پیام‌ها و عکس‌های غیراخلاقی که از سوی کاربران در سایت فیسبوک منتشر می‌شوند، باعث بالا رفتن آمار طلاق شده است و همچنین زوجینی که کمتر از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند ۱۱ درصد شادتر و وفاداری بالاتری داشته اند  از آن‌هایی که دائم از این رسانه‌ها استفاده می‌کنند.
اعتیاد به رسانه‌های اجتماعی می‌تواند منجر به نزاع بین زوجین شود و محیطی مملو از حسادت ناشی از انتظارات بالا و رفتار‌هایی که دور از شأن خانواده ایرانی است را ایجاد کرده و روابط فرازناشویی را تسهیل کند .
خیانت در خانواده ها  معمولا زمانی اتفاق می افتد که زنی احساس کند آنطور که باید و شاید مورد علاقه و توجه همسرش قرار نمی‌گیرد و همسرش قدر او را نمی‌داند.
در یک تحقیق انجام شده، ۲۰ درصد زنان به خیانت به همسر خود مخصوصا در فضای مجازی اعتراف کرده‌اند، اما چرا زنان به شوهر خود خیانت می‌کنند؟
گاهی بی‌وفایی یک زن از حس انتقام جویی او ناشی می‌شود. گاهی زنان برخلاف میل باطنی خود به شوهر خود خیانت می‌کنند تا به او بفهمانند حس مورد خیانت قرار گرفتن چقدر دردناک است پس مردان می بایست توجه لازم به این امر را داشته باشند تا رفتارهایشان در مسیر درست و مورد قبول خانواده باشد .
 در بسیاری از موارد  بی وفایی زنان از احساس نادیده گرفته شدن یا بی تفاوتی همسر نسبت به مسائل و مشکلات ناشی می شود. اکثر زنان در ابتدا سعی می کنند به همسرانشان بفهمانند که مشکلی وجود دارد و چیزی آنها را ناراحت کرده است اما اگر شوهر متوجه اشارات غیرمستقیم او  نمی شود و به همسر خود بی اعتنایی می کند یا گلایه های او را جدی نمی گیرد و این می تواند زنگ خطر جدی در گرایش نامتعارف به فضای مجازی باشد .
زنان نیاز دارند که دوست داشته شوند و مورد تحسین قرار گیرند. معمولا زمانی گرایش نا مناسب به فضای مجازی اتفاق می افتد که زنی احساس کند آنطور که باید و شاید مورد علاقه و توجه همسرش قرار نمی گیرد و همسرش قدر او را نمی داند. معمولا زنان به سمت مردان دیگر جذب می شوند چون از زبان آنها تعریف ها و تحسین‌هایی می شنوند که از زبان شوهر خود نمی‌شنوند. زنان دوست دارند همیشه به چشم همسرشان خاص و فوق‌العاده باشند. این یک باور جدی است و مردان می بایست آن را جزو قوانین طلایی زندگی خود قرار دهند .
زوج هایی که برای مدت طولانی در کنار هم زندگی کرده اند معمولا از یکنواختی و سردی روابط جنسی شکایت می کنند و مردان می بایست توجه جدی به دنیای جنسی همسر خود داشته باشد . خانواده می بایست کانونی امن جهت ارضای کلیه نیازهای جسمانی و روانی زوجین باشد.
وقتي همسران تفاوت هاي يكديگر را به خوبي بشناسند، سردي هاي كمتري در زندگي آنها پيش مي آيد. اين تفاوت ها دو دسته اند؛ تفاوت‌هاي عمومي و تفاوت در ارضاي نيازهاي جنسي و عاطفي. وقتي مردي نتواند همسرش را خوب بخواند، زن احساس بي‌ميلي پيدا مي‌كند. مردها بايد بدانند زن‌ها از راه حرف زدن با فشارهاي رواني شان كنار مي‌آيند. وقتي زن و شوهر مشغول صحبت هستند خصلت مردها اين است كه مي‌خواهند با حداقل كلام، حداكثر نتيجه را به دست آورند. زن‌ها از راه صحبت كردن ارتباط برقرار مي كنند. وقتي مردها تحت فشار و استرس دروني قرار مي‌‌گيرند. بيشتر تمايل دارند با خودشان خلوت كنند. در همين زمان ممكن است براي همسرشان مشكلي پيش آمده باشد و درست زماني كه زن مي‌خواهد حرف بزند، شوهر حوصله شنيدن حرف‌هايش را ندارد. اگر زن و مرد نيازها و تفاوت هاي يكديگر را بشناسند رفتارشان را طوري هماهنگ مي كنند كه هم فشارها و استرس‌هاي زن كم شود و هم اينكه مرد به آرامش برسد. در غير اين صورت به هر دو فشار مي‌آيد، عصبي، پرخاشگر و بهانه گير مي شوند، ‌دعوا مي‌كنند و گوشه گيري ها آغاز مي شود .
پس :
توجه مناسب و همراه با احساس به دنیای زنان توسط همسرانشان‌، آنان  را سازگارتر ‌، شادتر و مهربان‌تر می‌کند و فراموش نکنیم همیشه خطراتی در کمین خانواده ماست‌.


انتهای‌پیام/2/  
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۵۳۱۸