یادداشت/
مجلس و راه های نفوذ و جنگ نرمِ دشمن
6 آذر 1395 ساعت 10:20
مجلس دهم هم در حوزه سیاست خارجی و هم داخلی باید مقابله با تهدیدات نرم علیه نظام را پیگیری کند.
ابطحی- مقام معظم رهبری در این چند ماهه مخصوصاً در شش خرداد 95 فرمودند بنده مکرر تذکر میدهم به مسئولین که جلوی نفوذ دشمنان را در مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی بگیرند؛ یعنی دشمن دارد در این چند سال گذشته سعی میکند با نفوذ در مراکز تصمیمسازی و تصمیمگیریِ نظام به آنچه که به قول خودش تسلط بر نظام ایران و کسب منافع است، دست پیدا کند.
این تهدید نرم یک تلاش سازمان یافته است برای کنترل محاسبات رفتارهای جامعه و حاکمیت در ایران. حالا از چه طریقی؟
از طریق تأثیرگذاری در مبانی، مفاهیم، الگوهای فکری و شیوههای استدلال. در واقع اولین پایه تهدید نرم، بُعد مردم و افکار عمومی مردم است.
سعی میکنند در افکار عمومی، باورهای انقلابی را بی اعتبار کنند؛ مفاهیم انقلابی را بی اعتبار کنند. در واقع این مردمند که مخاطب بازیگران تهدید نرم هستند.
در مرحله دوم تغییر الگوهاست، یک بحث مهم این است که جامعه چگونه در مورد مسائل مختلف تصمیمگیری و داوری میکند؟ چه مقیاسی برای این داوری در تودههای مردم هست؟
دشمن سعی میکند این مقیاس ها را عوض کند، یعنی تحلیل های انقلابی را از جامعه بگیرد و تحلیلهای غربگرایانه را به جای آن بگذارد.
مرحله سوم توسعه ابزاری است. از چه ابزاری استفاده بکند که این نفوذ را محقق کند؟ یک راه این است که در رسانههای گوناگون تأثیرگذار باشد؛ از شبکههای مجازی، تلگرام، وایبر و اینگونه شبکه ها گرفته تا سینما و فیلم و غیره.
مثلا یک فیلمی را که هیچ جایگاهی ندارد ولی ساختارهای ایرانی و ارزشهای ایرانی اسلامی را مسخره کرده است و جامعه را با سیاهنمایی نشان میدهد، آن را برنده میکنند و به آن جایزه میدهند.
مرحله چهارم شناسایی، جذب، آموزش و در نهایت شبکه سازی یک جریان غربگرا در داخل است. یعنی سعی می کنند شرکای داخلی درست کنند و این را هم در دانشگاه ها شروع کردند.
ادبیات کلاسیک تهدید نرم امروزه با نشریات دانشجویی، کتاب هایی که در این حوزه چاپ می شود، کتابخانه دیجیتال و... ترویج می شود.
سعی کردند که یک شبکه سازی طرفدار غرب را در ایران سامان دهند و درست کنند. اما چه تکنیک هایی به خرج دادند؟
اولین تکنیک شان ایجاد فضای دوقطبی بین مفاهیم انقلابی و ارزشهای اسلامی با موضوعات مربوط به امنیت ملی با زندگی و اقتصاد و معیشت است.
تکنیک دومشان این است که مفاهیم انقلابی را بیاعتبار کنند. توسط چه کسی؟ توسط خود انقلابیون.
تکنیک سومشان این است که به افکار عمومی دسترسی پیدا کنند از طریق در اختیار گرفتن زیرساختهای ارتباطی.
چهارمین تکنیک شان این است که الگو و سبک زندگی را تغییر دهند. در بخشهای متوسط شهری اینها رفتارهایی دارند که خارج از کنترل نظام قرار دارد.
دارد یک نوع نظام زیستی غربی جایگزین هویت ایرانی اسلامی میشود. ما در حوزههای آموزشمان، بهداشتمان، خدمات اجتماعیمان، محیط زیستمان همه اینها را داریم میبینیم.
این وضعیت، جایگاه مجلس دهم را به عنوان قوهای که در رأس امور قرار دارد، خیلی حساس میکند.
وقتی نفوذ دشمن دارد در همه بخشها وارد میشود، یک عده باید این تهدیدات را شناسایی کنند، کشف و تحلیل نسبت به آن داشته باشند و بعد قانونها را متناسب با آن وضع کنند.
کار مجلس دهم اگر واقعا بخواهند کار کنند برای مردم و نظام، کار بسیار بسیار بزرگی است.
نمایندگان قسم خوردند که پاسدار اسلام و قانون اساسی باشند. ما همین مفاهیم ارزشی را در قانون اساسی داریم که باید از آنها دفاع کنند.
بحث کوچک پیش پا افتاده دیگر نداریم،بگذارید که مثلا تعطیلی امروز و فردا یا عید فطر و غیر عید فطر و این که مثلاً چه ساعتی کارمند بیاید را خود دولت تعیین کند و در حوزه اجرا دست دولت باز باشد. ما باید به کارهای کلان بپردازیم.
نمایندگان همین صحبتی که حضرت آقا فرمودند را در نظر بگیرند. اگر تهدیدات دشمن را در نظر بگیرند و راههای نفوذ را ببندند، بزرگترین کار را کردهاند.
اینکه این حقوقهای چند میلیونی دربیاید. مگر نبوده؟ افشای اینها بازی با افکار عمومی است.
بیاعتماد کردن مردم به نظام است. شاید چند نفر از مسئولین بیشتر نباشند ولی این در سطح وسیعی پخش میشود.
شبکههای اجتماعی پخش میکنند. مردم کمکم از مسئولین فاصله میگیرند. این چیزی است که دشمن میخواهد.
بیشترین کاری که مجلس باید بکند در همه کمیسیونها چه کمیسیون فرهنگی، کمیسیون آموزش و تحقیقات، کمیسیون امنیت ملی، سیاست خارجی و کمیسیون شوراها و امور داخلی، وقت گذاشتن روی موضوعاتی است که مورد اشاره قرار گرفت. امید آنکه بتوانیم در مجلس دهم وظیفه خودمان را انجام دهیم. روزنامه امروز خراسان جنوبی
یادداشت از ابطحی
کد مطلب: 1826
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/note/1826/مجلس-راه-های-نفوذ-جنگ-نرم-دشمن