شنبه ۱ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۰۰
یادداشت/

جمهوری اسلامی و مردمی که احساس می‌کنند می‌توانند نماینده مجلس را خودشان تادیب کنند

مصطفی موسوی نژاد:رفتار مجلس و علی لاریجانی بود که جو جامعه را بیش از پیش متشنج نمود.
جمهوری اسلامی و مردمی که احساس می‌کنند می‌توانند نماینده مجلس را خودشان تادیب کنند
 
فردی با یک کوه ادعا و پوزیشن طلبکاری ایستاده و به کارمندی دستور می‌دهد کارش را راه بیندازد. شایعه شده وی برای دلالی یک واردکننده خودرو به گمرک رفته تا مشکلش را حل بکند. کارمند که طبق معمول برای ملاقات می‌گوید وقت قبلی لازم است در مقابل وی ایستادگی می‌کند. نماینده توهین می‌کند و با به زبان راندن سخنانی خارج از عرف و ادب فضا را متشنج می‌کند. کارمند که متاسف شده می‌گوید ایشان مثلا نماینده مجلس است. سخنان خارج از ادب و تشنج همچنان ادامه پیدا می‌کند. فردی مراجعه‌کننده که از ادبیات نماینده متعجب می‌شود نمی‌تواند این موضوع را هضم کند لذا در واکنشی که شاید کمی خارج از عرف بود نماینده بی‌ادب را بیرون می‌کند. 
پس از آن بود که با انتشار این فیلم در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های مردمی به‌ پا شد. فرد مراجعه‌کننده به گمرک که با کاپشنی مشکی نماینده بی‌ادب را از آن محل بیرون انداخت تبدیل به قهرمان اجتماعی شد تا جایی که برخی می‌گفتند:«نماینده من آن کاپشن مشکی است که نماینده‌نمای بی‌ادب را بیرون انداخت.» 
این ماجرا از چند جنبه قابل پیگیری و بررسی است. اما آنچه در این مجال قصد بررسی آن را داریم ارتباط جمهوری اسلامی و رخ دادن این اتفاق است. 
در اولین جنبه باید به صراحت گفت این اتفاق که یک نماینده مجلس شورای اسلامی چنین رفتاری از او رخ بدهد و پس از آن مجلس شورای اسلامی نیز بجای برخورد با وی سعی در توجیه عمل او باشد اصلا در شان جمهوری اسلامی نیست. پس از آن رفتار مجلس و علی لاریجانی بود که جو جامعه را بیش از پیش متشنج نمود. رییس مجلس در جلسه‌ای غیرعلنی که به بررسی جوانب این حادثه پرداخت و در آن جلسه بجای برخورد با نماینده‌ی خاطی بدنبال منتشرکننده فیلم بود. مردم این فیلم را که بطور غیرقانونی در فضای مجازی پخش شده بود دیدند بر خشم‌شان افزوده شد و تیربار نقدهای خود را به سمت مجلس روانه کردند و آن را تا حد بدترین مجلس از ابتدای انقلاب تاکنون پایین آوردند. 
اما زاویه دیگری از این ماجرا وجود دارد که نشان از بالندگی آزادی در جمهوری اسلامی است. نماینده مجلسی به محلی اداری می‌رود و بی ادبی می‌کند. کارمندی تحت تاثیر جایگاه او قرار نگرفته و خود را ملزم به قانون می‌داند. از سوی دیگر فردی که به گاپشن مشکی معروف شده می‌آید و شخصا احساس وظیفه می‌کند و به تنبیه آن نماینده مجلس پرداخته و او را از ساختمان اداری بیرون می‌کند. این بخش از ماجرا که کارمندی آنطور عمل می‌کند و یک شهروند آنطور وارد ماجرا می‌شود نشان از سطحی از آزادی در جمهوری اسلامی است که از برخورد با بی‌ادبان حتی اگر در جایگاه نمایندگی مجلس باشد نمی‌ترسند. به صراحت می‌توان گفت چنین رفتاری برای مردم 50 سال پیش غیرقابل تصور بوده و آنرا جزء آمال و آرزوهای خود می‌شماردند.
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۲۶۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم ، مجلس ، ایران ، سلفی ، سراوان