حامد شبانی :

بررسی ابعاد مختلف انتخاب حجت الاسلام عبادی به عنوان نماینده ولی فقیه

از طرفی تنها حکمی بود که در همه این سالها صادر شد و رهبر انقلاب هیچ وظیفه خاصی را برای نماینده ولی فقیه تعیین نکردند و این بدون شک به علت قرابت

9 شهريور 1395 ساعت 8:33

از طرفی تنها حکمی بود که در همه این سالها صادر شد و رهبر انقلاب هیچ وظیفه خاصی را برای نماینده ولی فقیه تعیین نکردند و این بدون شک به علت قرابت


هوای تازه...

 پس از رحلت مرحوم آیت الله واعظ طبسی، مردم خراسان جنوبی برای داشتن اولین نماینده مستقیم از طرف رهبر انقلاب لحظه شماری می کردند. حرکتی که قطعاً روحی تازه به کالبد انقلابیون این خطه می دمید.
از اطراف و اکناف خبر می رسید که رایزنی های گسترده ای برای انتخاب و معرفی فردی برای این جایگاه در استان آغاز شده. برای این امر کاندیداهای متفاوتی بر سر زبان ها بود. از "حجت الاسلام راشد یزدی" گرفته تا "حجت الاسلام سلیمانی"امام جمعه محترم زاهدان، هرچند از همان روز اول مطرح ترین گزینه، "حجت الاسلام سید علیرضا عبادی" به عنوان تنها واجد شرایط بومی این منطقه بودند.
در این بین حرکت های اشتباهی مانند جمع آوری امضا برای برخی کاندیداهای این پست و یا نظر سنجی های اینترنتی هم به وقوع می پیوست که به سرعت از طرف امت بصیر، مسکوت و منکوب می شد و به مثابه تعیین تکلیف و تحمیل به رهبر انقلاب فرض می شد.
شاید در این میان بعضی دست و پا زدن ها و تلاش های عده ای برای معرفی خود و اشتباهات برخی نیروهای خودی و بی خودی و صد البته بی رغبتی گزینه اصلی یعنی حجت الاسلام عبادی باعث تاخیر در ابلاغ حکم معرفی نماینده ولی فقیه از طرف رهبر حکیم انقلاب می شد.

اما بالاخره در 14 مردادماه 1395، رهبر انقلاب طی حکمی منحصربه فرد حجت الاسلام سیدعلیرضا عبادی را به عنوان نماینده ولی فقیه در استان منصوب کردند. حکمی که در قیاس با 25 حکم نمایندگی ولی فقیه که رهبر انقلاب از آغاز زعامت خود تا کنون صادر کرده اند ویژگی های خاص خود را داشت. حکمی که حضرت آقا برای حجت الاسلام عبادی صادر کردند، تنها حکمی بود ،در همه این سالها، که رهبر انقلاب در آن، دلیل انتخاب فردی را برای نمایندگی ولی فقیه، "شناخت خود و گواهی معتمدین متدین انقلابی" دانستند و از طرفی تنها حکمی بود که در همه این سالها صادر شد و رهبر انقلاب هیچ وظیفه خاصی را برای نماینده ولی فقیه تعیین نکردند و این بدون شک به علت قرابت شدید فکری و شناخت دقیق حجت الاسلام عبادی از وظایف محوله دارد. حکمی سه خطی که از همه نظر منحصر به فرد بوده و نشان از انتخاب دقیق رهبر انقلاب دارد.

براستی کدام ویژگی های حجت الاسلام عبادی باعث می شود که رهبر انقلاب به این شناخت نسبت به ایشان برسند؟

1- شاید اولین ویژگی، اصالت خانوادگی و انتساب به سلسله جلیله سادات داشته باشد. بالاخره خاندان عبادی از شناخته شده ترین خاندان های این خطه بوده که از قدیم به ایمان و زهد و تقوی شهره بوده اند. خاندان مکرمی که سه شهید تقدیم اسلام کرده است. در مبارزات قبل انقلاب سهم به سزایی داشته و در هر نقطه ای، بی شک مرکز توجهات بوده اند. از ابوالشهیدین مرحوم آیت الله سید مهدی عبادی(ره) امام جمعه فقید مشهد بگیر تا ابوالشهید مرحوم آیت الله سید احمد عبادی(ره) که با دریایی از معلومات دینی خود، هیچگاه عَلَم شهرت طلبی و دکان بازی بلند نکرد.
2- زهد و تقوا و دنیا گریزی حجت الاسلام عبادی: بدون شک همه مردم این خطه اگر بخواهند در ساده زیستی و دنیا گریزی و بی رغبتی به مال دنیا کسی را مثال بزنند آن شخص کسی جز "آقا سید علیرضا عبادی" نخواهد بود. به اعتراف بسیاری از نزدیکان؛ زندگی ایشان چه الان، چه زمانی که نماینده مجلس بودند و چه زمانی که در عقیدتی سیاسی ارتش خدمت می کردند هیچ فرقی نکرده و همچنان همان سادگی خود را دارد. یکی از نزدیکان به بیت ایشان که سابقاً مسئولیت های اجرایی نیز در استان داشت نقل می کردند که تحمل سادگی جاری در زندگی ایشان برای هر کسی امکان پذیر نیست.
محل کار:
هم اکنون دفتر این روحانی انقلابی به قدری ساده و بی آلایش است که برای بسیاری از حاضران قابل باور نمی باشد. به گفته یکی از مسئولین دفتر؛ ایشان شدیداً با خرید تجهیزات و میز و صندلی مخالفت کرده اند تا بالاخره میز و صندلی های دست دوم و از کار افتاده یکی از ادارات دولتی از گوشه انبارها خارج و به دفتر ایشان اورده می شود، محل دیدارها و محل اصلی حضور حجت الاسلام عبادی، اتاقی ساده با دیوراهای رنگ و رو رفته ای که با موکتی، مفروش شده و فقط در اطراف چند پتو گذاشته شده و خود ایشان هم در راس مجلس در همان وضعیت روی زمین نشسته اند. انجا نه خبری از میز و صندلی های گران قیمت است و نه خبری از مبل های نرم و فرش های گرانبها!!! بر خلاف دفتر برخی از آقایان که هیچ بویی از دفتر یک مدیر انقلاب اسلامی نبرده است، دفتر حجت الاسلام عبادی عیناً همان چیزی است که بوی امام و انقلاب را برای ما زنده می کند. در دفتر حاج اقا خبری از پذیرایی های انچنانی که هیچ، حتی خبری از یک چای برای پذیرایی هم نیست . ایشان به شدت در هزینه کرد بیت المال و اسراف سخت گیری دارند، تا جایی که حتی در روزهای گرم خرید کولر را برای دفتر مجاز نمی دانند.

3- ورع و خضوع در رفتار و سلوک ایشان موج می زند. این را هرکسی که یک بار با ایشان دیدار داشته باشد بدون شک متوجه می شود. بارها دیده شده هنگامی که از ایشان تعریف و تمجید می شود اگر احساس کنند از سر تملق و چاپلوسی است شدیداً با گوینده برخورد می کنند و اگر ببینند گوینده از سر علاقه و ارادت اینچنین تمجید ایشان را می نماید، مرتب زیر لب ذکر استغفار را جاری می سازند و به خداوند منان پناه می برند. زمانی که عده ای از جوانان به اصرار ؛ خواهش برگزاری کلاس اخلاق از ایشان را داشتند، آن هم زمانی که هنوز نماینده ولی فقیه نشده بودند با قاطعیت فرموده بودند: " بنده این چنین کاری را در خود نمی بینم اما اگر شبهه و سوال و مشکلی دارید بفرمایید و بپرسید، در صورت امکان پاسخ گو خواهم بود." شاید اگر ان کشش و علاقه از سوی جوانان به هر شخصی می شد آن را در اولین فرصت می پذیرفت، اما ایشان سر باز می زدند. به شدت از دنیا گریزان، عجیب از قیامت و اهوال آن ترسان، به طور اعجاب آور فراری از تجملات دنیا و ...
4- مردم داری و احترام به عموم مردم: عده ای از نزدیکان ایشان ذکر می کنند، حجت الاسلام عبادی نماینده محترم ولی فقیه در استان، افرادی را از فقرا برای کمک و یاری دادن معرفی می نمایند که هیچ نهاد حمایتی از آنها خبر ندارد و منازلشان هم در نقاط بسیار فقیر نشین می باشد که وقتی با آنها سخن می گویی اذعان می کنند اکنون مدتهاست حاج اقای عبادی از این خانواده حمایت مالی و معنوی می نمایند و این در حالی بوده که بسیاری از مردم درگیر احوالات دیگری هستند. همینک بیشتر مراجعان به دفتر ایشان و ملاقات کنندگان شهادت می دهند ایشان با همه میهمانان مصافحه و احوال پرسی می کنند، اگر کسی بعد از آغاز مجلس وارد شوند حتم به احترام او تمام قد بلند می شوند و از سر و روی ایشان صمیمیت و محبت خاصی می بارد که هر مراجعه کننده ای را جذب می کند.

5- اشراف به مسایل سیاسی و مسایل منطقه: قاعدتاً دو دوره حضور در مجلس شورای اسلامی آن هم دو مجلس تراز و بسیار مهم در تاریخ سیسی انقلاب یعنی مجالس پنجم و هفتم، کوله باری از تجربیات سیاسی برای ایشان به ارمغان آورده، هرچند توجه ایشان به اخبار و مطبوعات نیز در خور توجه است. تا کنون حتی یک مورد اشتباه سیاسی یا اتخاذ مواضع قابل انتقاد از ایشان وجود نداشته و قرابت فکری عجیبی با رهبر انقلاب دارند. نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی نظرات بسیار جالب و تحلیل های متقنی در مورد یمن و سعودی ها داشته و حتی در به کار بردن واژه ها دقت خوبی دارند. استفاده از واژه هایی چون رژیم سعودی آمریکایی، اسلام انگلیسی-امریکایی همان اسلام اموی و عباسی است و ... حتی ایشان در همین مدت اخیر که روزانه چندین ملاقات دارند یک اشتباه کوچک یا سخنی که بعداً طرف های مقابل بتوانند از آن سو استفاده کنند، نفرموده اند. ایشان به قدری دقیق و حساب شده سخن می گویند که انتقادات صریحی به کسانی که باید به آنان انتقاد وارد شود، وارد می کنند در عین حال به شخصیت آنان احترام گذاشته و شدیداً مراقبت می کنند فضای سیاسی دو قطبی نشده و انتقادات ایشان قاطی دعواهای سیاسی قربانی نشود.

6- استکبار ستیزی: حجت الاسلام عبادی، تنفر خاصی از مستکبران عالم خصوصاً آمریکا و انگلیس دارند و تمام تلاش خود را برای افشای چهره مزورانه آنها و جنایاتشان در حق اسلام و ایران ، به جوانان ایران اسلامی می نمایانند. ایشان همیشه با یادآوری این جمله کلیدی از امام امت(ره) که فرمودند: "آمریکا شیطان بزرگ است" می فرمایند: ما نفهمیدیم این شیطان بزرگ یعنی چه. به عنوان مثال ایشان در یک تحلیل جامع از اتفاقی مانند مصادره دو میلیارد دلار از ثروت ما توسط آمریکایی ها، می فرمایند: مشخص است این یک بازی است زیرا این پول ها که از اول در آنجا بود و هر وقت می خواستند می توانستند بردارند و ندهند، منتها با این بهانه هم ژست ضد تروریسم گرفته و خود را مطرح کردند و هم افکار عمومی جهان را درگیر دروغ تازه ای به عنوان همکاری ایران در بمب گذاری ها کردند.

قطعاً ده ها صفت بسیار خوب دیگر برای این مرد مومن و اسوه ساده زیستی می توان ذکر کرد.شاید یکی از ویژگی های منحصر به فرد آقا سید علیرضا عبادی تسلط ایشان بر تاریخ معاصر و تاریخ شخصیت های مطرح جهان اسلام و صد البته آیات و روایات باشد. ایشان در دیدار با هر قشر از وزیر بهداشت گرفته تا جوانان پر شور انقلابی، به بیان روایت های تاریخی یا احادیثی می پردازند که هم ضمن بیان توصیه ها و نصایحی که مصداق امر به معروف هستند ، گاهاً انتقادات تیزی نیز به مخاطبان وارد می کنند که آنها چاره ای جز قبول این انتقادات و کنایه های سنگین ،راه دیگری ندارند. زیرا می بینند اینها احادیثی از معصومین(ع) است که جای انکار و توجیح ندارد.

اکنون این پیرمرد انقلابی و مومن؛ نماینده ولی فقیه در استان ماست. او آمده تا سبک درستی از زندگی اسلامی و زیّ طلبگی را نشانمان دهد. بدون شک اگر می خواهیم نمونه یک روحانی و آخوند اصیل اسلامی را ببینیم باید این مرد مومن و زلال را مورد بررسی قرارداده و به عنوان الگو بپذیریم.

ما حتماً وظیفه داریم به عنوان مقلدان امام خامنه ای با نماینده اش همان گونه که تعهد داده ایم رفتار نماییم و ضمن امتثال به فرامینش، مراقب باشیم فضای غربت و مهجوریت برای ایشان ایجاد ننماییم. براساس افکار و اندیشه های خود ایشان را تفسیر نکنیم بلکه ایشان را با همان مختصات مومنانه اش بپذیریم. حتما بعضی شاخص ها مانند در صحنه بودن، فعال بودن، گرگ بودن و ... که در اذهان ماست؛ زاییده شناخت نادرست ما از اسلام است، اما او که یک اسلام شناس مومن است و می داند که ارزشش را ندارد برای به دست آوردن دل مردم حتی برای لحظه ای دل کسی بلرزد. باید مراقب بود که در برابر ایشان چه وظایفی داریم و بیشتر سعی کرده خود را با خط و مرزها و مشی و سبک و سیاق ایشان نزدیک کنیم نه اینکه ایشان را فردی بدانیم که باید آنی بشد که ما می خواهیم.

خداوند عاقبت همه ما را ختم به خیر گرداند
و من الله توفیق
 


کد مطلب: 53

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/note/53/بررسی-ابعاد-مختلف-انتخاب-حجت-الاسلام-عبادی-عنوان-نماینده-ولی-فقیه

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir