۱
 
سه شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۴۵
یادداشت از سید مصطفی موسوی نژاد/

پیگیری مطالبات رهبری در خراسان جنوبی( قسمت اول)- جهاد کبیر

نهادهای فرهنگی برای پیگیری مطالبه جهاد کبیر چه کرده اند؟/ خراسان جنوبی برای اثر گذاری بر روی افغان‌ها بعنوان بخشی از امت اسلامی چه وظایفی دارند؟
پیگیری مطالبات رهبری در خراسان جنوبی( قسمت اول)- جهاد کبیر
 
مقام معظم رهبری در طول سال، سخنرانی‌های متعددی را دارند که در هر سخنرانی مطالب بسیار مفید و جالبی را برای کشور بیان می‌کنند. بخشی از این سخنرانی‌های ایشان مربوط به مطالبات ایشان از اقشار مختلف مردم و دستگاههای مختلف دولتی و غیر دولتی می‌باشد. شاید یکی از مهمترین کارها این باشد که ما هر چند مدت این مطالبات ایشان را بازخوانی کرده و پیگیری کنیم که این امر تا کنون به کجا رسیده است. آیا دستگاههای مرتبط و مربوطه وظایف خود را در این زمینه انجام داده اند یا خیر؟
در این قسمت از این سلسله یادداشت ها که قسمت اول این سریال می باشد، بررسی مطالبه جهاد کبیر است. مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌های خود فرمودند: ((آنچه که وظیفه همه ملت و امت اسلام است مبارزه برای روشنگری است. هم علما، هم روشنفکران هم تحصیلکرده ها و هم همه کسانی که تریبون دارند مسئولند که روشنگری کنند، حقایق جهان اسلام را برای مردمی که نمی دانند بیان کنند، این روشنگری جهاد است. جهاد فقط شمشیر گرفتن و قتال کردن در میدان قتال نیست، جهاد شامل جهاد فکری، عملی، تبیینی، تبلیغی و مالی است. امروز ما فریضه تبیین را درست انجام ندادیم که این گروههای تروریستی تشکیل شده اند. وظیفه تبیین امروز بر روی دوش همه است. اینکه بنده روی تبیین این روزها خیلی اصرار دارم دلیلش این است که این جهاد کبیر این روزها به شکل زیادی متوقف به تبیین است. امروز روشنگری لازم است. سعی کنید ذهن ها را عمق یابی کنید. شعارهای انقلاب باید حفظ شود.))
با توجه به سخنان فوق می‌توان نکات ذیل را برداشت نمود:
ایشان در مورد مبارزه برای روشنگری فرمودند: ((آنچه که وظیفه همه ملت و امت اسلام است)) یعنی روشنگری متوقف بر علما یا نیروهای فرهنگی نمی باشد بلکه وظیفه همه است. همه باید در روشنگری اقدام کنند و هر کسی به اندازه سهم خود و دانش خود و دامنه نفوذ خود. هیچکس نباید یک گوشه بنشیند و بگوید به من چه یا بگوید من که حالا اثری بر جامعه ندارم.نه، همه وظیفه دارند.
بیان حقایق جهان اسلام یکی از نکاتی است که رهبری بر روی آن تاکید دارند. اگر توجه شود رهبری فرمودند روشنگری وظیفه همه ملت و در نکته بعدی فرمودند همه امت اسلام، یعنی این امر متوقف بر ایران و ایرانی نیست، بلکه باید این روشنگری در ابعاد منطقه ای و دنیا صورت بگیرد و امت اسلامی باید روشنگری را در در تمام جهان اسلام انجام دهند وحقایق جهان اسلام را بازگو کنند. حقایق فلسطین، حقایق اتفاقات منطقه در یمن در سوریه در عراق و اینکه نقش عربستان و ترکیه چیست. وقتی این دو کشور با رژیم صهیونیستی ارتباط دارند این ارتباط چه ربطی به داستان های منطقه دارد و این حقایق را باید موشکافی و بازگو کرد.
این روشنگری جهاد است. درجه اهمیت آن بالاست. رهبری می فرمایند این جهاد یک جهاد علمی، تبیینی، تبلیغی و مالی است. سپس ایشان بعنوان یکی از نتایج کم کاریها در این بعد، به بوجود آمدن گروههای تروریستی می دانند که دارند از عقاید پاک عده ای از مردم در راستای مطامع خود سوء استفاده می کنند. لذا نباید نسبت به این جهاد مهم کوتاهی نمود.
در قسمت بعدی مقام معظم رهبری می فرمایند که علت تاکید ایشان بر روشنگری این است که امروز جهاد کبیر متوقف بر این روشنگری است. اما جهاد کبیر چیست؟ ما شاید جهاد اکبر (مبارزه با نفس) و جهاد اصغر(مبارزه در میدان قتال و جهاد) را شنیده باشیم، اما مفهوم جهاد کبیر مفهومی تازه و جدید است. این مفهوم را مقام معظم رهبری در سخنرانی های اخیر خود معرفی نموده اند و با استناد به آیه 52 سوره فرقان ((فَلا تُطِعِ الكافِرينَ وَجاهِدهُم بِهِ جِهادًا كَبيرًا)) به این مفهوم اشاره کردند. سپس ایشان در توضیح این مفهوم فرمودند جهاد کبیر اطاعت نکردن و عدم تبعیت از کفار است.
راه روشنگری را نیز خود ایشان اشاره می کنند و می گویند راه آن عمق یابی ذهن هاست. باید سوالات عمیقی که در اذهان بخصوص جوانان سرتاسر امت اسلامی وجود دارد را بررسی نمود و به این سوالات بصورت عمیق پاسخ داد.
حال آنچه مهم است این است که ما به سهم خود در خراسان جنوبی چطور می توانیم این دغدغه و مطالبه مقام معظم رهبری را پیگیری نماییم.
الف) دستگاههای مختلف فرهنگی، دولتی، غیر دولتی و سایر دستگاههای مسئول و نهادهای فرهنگی بیایند و یک گزارش عملکرد در راستای این مطالبه رهبری ارائه کنند.
نماینده ولی فقیه که به تازگی و با عنایت مقام معظم رهبری برای خراسان جنوبی انتخاب شده اند باید در این زمینه وظیفه راهبری خود را بخوبی انجام دهد. شخصا با شناختی از حجه الاسلام سید علیرضا عبادی دارم می دانم که یکی از مهمترین دغدغه های شخصی خود ایشان قبل از اینکه نماینده ولی فقیه بشوند همین موضوع بوده است. دفتر نماینده ولی فقیه می تواند مرکز فرماندهی این امر در تمام استان باشد و وظیفه بسیار سنگینی دارد.
دفتر امام جمعه محترم بگوید در این راستا چه کرده است؟ با جوانان و دانشجویان و نهادهای فرهنگی دولتی و غیر دولتی چه ارتباطی گرفته است تا این گره را باز کند. در ذهن دارم دفتر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه یکبار جلسه ای را در این راستا گرفت تا این بحث را پیش ببرد. بد نیست گزارشی از روند کار خود ارائه دهند.
حوزه علمیه بگوید در این راستا چه کرده است؟ با این غوغای فضای مجازی چند تا طلبه ی پا بکار و عالم به این فضا را مامور به حضور در فضای مجازی کرده است تا به سوالات مطروحه در این فضا پاسخ دهند؟ آن هم با دستور اخیر رهبری که از طلاب خواستند با این فضا آشنا بشوند و به آن ورود کتتد.
مراکز فرهنگی مثل قرارگاه حضرت ولی عصر(عج)، سازمان فضای مجازی سراج، پایگاههای بسیج، کانون های مساجد، بسیج رسانه، معاونت فرهنگی سپاه پاسداران، سازمان تبلیغات، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، امر به معروف و نهی از منکر و سایر دستگاهها عملکرد و برنامه خود را برای این امر به رسانه ها ارائه کنند.
نهادهای دولتی مثل فرهنگ و ارشاد، استانداری و امثالهم بیایند و در جمع مردم و اصحاب رسانه عملکرد و برنامه خود در راستای این جهاد را بیان کنند.
روشنگری موضوع کمی نیست که با این اوضاع امروز فضای مجازی بتوانیم براحتی از کنار آن بگذریم. به یاد دارم در یکی از دبیرستانهای دخترانه بیرجند که برای سخنرانی رفته بودم، وقتی که برای پرسش و پاسخ گذاشته بودند، سوالاتی که ذهن دختران این مملکت در آن سن را مشغول کرده بود دقیقا همان شبهاتی بود که فوج فوج در فضای مجازی مطرح می شد. اینها اگر پاسخ داده نشود اوضاع بهم می ریزد.
ب) از دیگر وظایفی که در این راستا مطرح می شود این است که ما برای امت اسلامی چه کرده ایم؟ هم اکنون ما در همسایگی افغانستان، یکی از کشورهای مسلمان منطقه هستیم و می توانیم با توجه به سیل مهاجرت از آن سو به داخل مرزهای ایران برنامه های زیادی را برای این قشر داشته باشیم. دفتر وزارت خارجه که در خراسان جنوبی تاسیس شده است بیاید و عملکرد فرهنگی خود را در این زمینه بیان کند. آیا برنامه ای برای این قشر داشته ایم؟
ج) برای عمق یابی اذهان که راه این مبارزه است باید برنامه های دقیقی ریخته شود. باید در میان اقشار مختلف مردم علی الخصوص دانش اموزان و دانشجویان حضور جدی پیدا کرد، با آنها سخن گفت، هم کلام شد، سوالات ذهنی آنها را همه پرسید، جمع آوری کرد و به فکر پاسخ به این سوالات بود. نباید ذهن این جوانان درگیر این سوالات بماند و اگر بماند در آن صورت با اندک شبهه ای می تواند نسبت به نظام اسلامی یا حتی خود اسلام دل چرکین شود. آموزش پرورش ما، معاونت های فرهنگی و نهادهای مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این زمینه باید بصورت جدی ورود کنند. دانشجویان مومن و انقلابی باید از این نهادها مطالبه کنند و از آنها گزارش عملکرد و برنامه بخواهند. این مطالبه مقام معظم رهبری را نباید روی زمین گذاشت، چرا که از آن بعنوان جهاد کبیر یاد شده است.
 
 
 
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۹۲


سلمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۱ ۰۸:۲۵:۵۲
مواردی است که جدا باید پیگیری شود