دوشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۱۶
گفتگوی تفصیلی دانشجوپرس با مخترع جوان 19 ساله/بخش اول

مخترعی که معلمش استعداد او را کشف کرد/جرقه اختراع کلاه هوشمند با تصادف پدرم زده شد

مخترع جوان و دانشجوی دانشکده ابن حسام بیرجند تاکنون 3 اختراع به ثبت رسانده است و از هم سن و سالهای خودش چند سالی جلو تر است و حالا بر ریل اختراعات قرار گرفته و می خواهد به ثبت اختراعاتش ادامه دهد.
مخترعی که معلمش استعداد او را کشف کرد/جرقه اختراع کلاه هوشمند با تصادف پدرم زده شد
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری دانشجو پرس؛  کارش با پیچ و مهره و حتی گاهی خراب کردن تلویزیون و رادیو بوده است،  هر وسیله ای که به دستش می آمد کنجکاوی او را وادار می کرد که پیچ و مهره هایش را باز کند و از درون آن وسیله سر دربیاورد به گونه ای که پدر و مادرش از دستش کلافه شده بودند.
 
اما استعداد او را معلمش کشف می کند و بعد از آن ایده اختراعش را با معلم درمیان می گذارد و این می شود که امروز مخترع اولین کلاه هوشمند است. او 19 سال بیش ندارد و تاکنون سه اختراع به ثبت رسانده است و از هم سن و سالهای خودش چند سالی جلو تر است و حالا بر ریل اختراعات قرار گرفته و می خواهد به ثبت اختراعاتش ادامه دهد.
 
علیرضا سبزه‌کار مخترع جوان و دانشجوی دانشکده ابن حسام بیرجند است که در گفتگویی تفصیلی با خبرنگار دانشجوپرس به معرفی خود پرداخت و گفت: در خانواده ای متدین ومذهبی در شهرستان بیرجند متولد شدم پدرم فردی کارگر و مادرم خانه دار است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر دانشجوی رشته فناوری اطلاعات در دانشکده ابن حسام هستم، گفت: اولین اختراع بنده کلاه ایمنی هوشمند بوده است که قابلیت تماس با مرکز پزشکی را دارد به این شکل که وقتی راکب موتورسیکلت تصادف کند از طریق تماسی که با مرکز پزشکی برقرار می‌شود، موقعیت فرد را از طریق GSM و GPS  مشخص می‌کند.
 
این مخترع افزود:وقتی که این طرح به ذهنم رسید 12 ساله بودم اما به دلیل عدم استطاعت علمی و اقتصادی این اختراع 5 سال به طول انجامید و وقتی ثبت اختراع آن را انجام دادم 17 ساله و یکی از جوانترین مخترعان در استان خراسان جنوبی محسوب می‌شدم.
 
سبزه کار در پاسخ به این سوال که ایده این طرح از کجا به ذهنتان رسید؟ گفت: تصادف پدرم در محدوده خارج شهر، که هیچ کسی در آنجا تردد نداشت این جرقه را در ذهنم ایجاد کرد و اگر دایی من نبود که پدرم را به مرکز درمانی برساند، معلوم نبود که چه می‌شد؟! چراکه به دلیل عدم استفاده از کلاه ایمنی ضربه شدیدی به سر پدرم وارد شده بود.

 کلاه ایمنی، مکان دقیق حادثه را اعلام می کند
وی اضافه کرد: باید کاری می‌کردم و دستگاهی را می‌ساختم که همه مجبور به استفاده از آن باشند که کلاه ایمنی ساخت بنده سیستم الزام استفاده از کلاه ایمنی را دارد؛ چرا که اگر فردی از کلاه استفاده کند و نتواند به مراکز پزشکی برسد یا دیر برسد احتمال خطر بسیار بالا است در حالیکه در تصادفات و جراحت به سر، سرعت انتقال یکی از فاکتورهای لازم برای زنده ماندن فرد حادثه دیده است.
 
 این مخترع بسیجی ادامه داد:این موضوع برای من فاکتور خیلی مهمی بود که در زمان تصادف تمامی مراکز پزشکی آگاه باشند فرد در چه نقطه‌ای دچار تصادف شده است چراکه ممکن است پس از تصادف در محورهای پرتردد شاهد تصادف، با مراکز امدادی تماس بگیرد اما نتواند آدرس مکان حادثه را دقیق و کامل بیان کند که این موضوع باعث سردرگمی مراکز آمبولانس خواهد شد و اگر مکان سانحه با وسیله‌ای به اورژانس اطلاع داده شود، بهتر می‌توانند آنجا را پیدا کنند و فرد را به مراکز پزشکی هدایت کنند تا جانش را نجات دهند.
 
علیرضا سبزه کار گفت : در سیستم هوشمند تماس با مراکز فوریت های پزشکی ، به محض وارد شدن ضربه به سر موتورسوار ، سنسور ضربه کلاه ایمنی به طور خود کار با مراکز فوریتهای پزشکی و پلیس تماس می گیرد و امدادگران و مأموران پلیس را از موقعیت مکانی راکب مطلع می کند .


وی افزود: در سیستم الزام استفاده از کلاه ایمنی هم تا موتورسوار کلاه ایمنی را برروی سر خود قرار ندهد موتور روشن نمی شود و همچنین اگر راننده خواب آلود باشد کلاه هوشمند بوق می زند .
 
مخترع این کلاه ایمنی هزینه ساخت آن را یسه میلیون تومان اعلام کرد که با حمایت خانواده اش تأمین کرده است .
دانشجوی دانشکده ابن حسام با بیان اینکه این کلاه هوشمند برای حفظ جان کارگران ساختمانی و معدن نیز مناسب است افزود : در صورت تولید انبوه این کلاه هوشمند ، هزینه نصب هر یک از 3 سیستم هوشمند بر روی آن 25 هزار تومان خواهد بود و انتخاب نوع کلاه ایمنی به اختیار خریدار است.
ادامه دارد...
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۳۴۰
کلمات کليدی: کلاه ، ایمنی ، کلاه ایمنی ، اختراع ، خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم،