دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۲
پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم:

وقتی اقتصاد مقاومتی در دل خشک ترین شهر کشور می جوشد+تصاویر

زیاد فاصله ندارد تا شهر شاید کمتر از 10 کیلومتر آنطرف تر،از میان زمین های خشکیده که روزگاری سرسبزی را به چشمان رهگذران هدیه می دادند که عبور کنیم، مزرعه ای سرسبز طراوت خود را در دل خشکسالی به نمایش گذاشته است.
وقتی اقتصاد مقاومتی در دل خشک ترین شهر کشور می جوشد+تصاویر
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از پیام بشرویه ؛ شهرکویری بشرویه که در این سال های خشکسالی، نفس های تولیدات کشاورزی اش به شماره افتاده و لب های تشنه این کویر همچنان زخم خشکسالی را می چشد،سال زارعی گذشته به عنوان "خشک ترین شهر کشور " نام گرفت.
 
بسیاری از قنات های مهم آن از جمله قنات ابوجعفری خشک شد و کشاورزان روزگار خوبی ندارند  ولی در دل همین خشکسالی ها دستان زحمت کش کشاورزان بار دیگر جوانه های اقتصاد مقاومتی را از دل زمین های خشک این دیار رویاند.
 
زیاد فاصله ندارد تا شهر شاید کمتر از 10 کیلومتر آنطرف تر،از میان زمین های خشکیده که روزگاری سرسبزی را به چشمان رهگذران هدیه می دادند که عبور کنیم، مزرعه ای سرسبز طراوت خود را در دل خشکسالی به نمایش گذاشته است.



اینجا نه بارانی باریده ونه آب چاه موتور اضافه دارد،فقط اجرای یک طرح اقتصاد مقاومتی نجات گر مزرعه ای شده است که قبل این، صاحب آن دیگر امیدی به ادامه کار کشاورزی اش نداشته...
 
"هر سال مقدار آب چاه موتور کمتر می شدو از میزان بارندگی در فصل پاییز و زمستان کاسته، تا آنجا که دیگر کشاورزی نمی توانست پاسخگوی امرار معاشم باشد، به مرور از سطح زیر کشت کم می شد و چاره ای هم  نداشتم تا اینکه پیشنهاد اجرای طرح احداث استخر پرورش ماهی از سوی بسیج سازندگی، وضعیت را دگرگون کرد"



"آقای برمک "که حالا مشغول برداشت اولین دسترنج استخر پرورش ماهی اش است در ادامه صحبت هایش به خبرنگار پیام بشرویه می گوید: سال گذشته بود که با پیشنهاد احداث پرورش ماهی از سوی بسیج سازندگی بشرویه و اعطای تسهیلات آن،به طرح های اقتصاد مقاومتی اعتماد کردم و با همکاری بسیج سازندگی این استخر سر مزرعه من احداث شد.
 
این کشاورز بشرویه ای می گوید: در اولین دوره پرورش ماهی حدود 5میلون تومان هزینه بچه ماهی دادیم و در کنار آن هزینه های خوراک ماهی نیز وجود داشت با این حال، تمام توان خود را برای مراقبت از بچه ماهی ها به کار بردم.


آقای برمک،همچنان که مشغول حساب و کتاب با خریدارن شیرازی ماهی های خود بود، فروش 20 میلیون تومانی در اولین برداشت خود از استخر پرورش ماهی اش را در کنار خسارت های طبیعی  که در طول دوره پرورش ماهی داشته بسیار خوب می داند.
 
 
"هر کاری برای اولین بار که انجام می شود تجربه ای برای ادامه کار است، تنها مشکل من کمبود دستگاه های مورد نیاز بود که باتوجه به اینکه دستگاه نصب شده در استخر خودم با مشکل روبرو شد نتوانستم سریع جایگزین کنم و مقداری از ماهی ها تلف شدند، ولی با این وضعیت نیز، بازهم تصور نمی کردم در اولین برداشت محصول بتوانم به این خوبی موفق باشم"
 
حالا کشاورزیش هم،  جانی دوباره گرفته، گویا استخر پرورش ماهی نه تنها منبع درآمد و اشتغالی برای خودش و 2 فرزندش شده است بلکه بهترین مخزن ذخیره سازی آب و تولید مرغوب ترین کود عالی و طبیعی برای زمین های کشاورزی اش شده است.
 


آقای برمک می گوید: به جرات می توانم بگویم با احداث استخری که به همت بسیج سازندگی زده شد، کشاورزی ام رونق گرفت و پیش از این آب چاه موتور دیگر کفاف مزرعه را نمی داد ولی الان حدود یک و نیم برابر بیشتر از گذشته بهره برداری میشود و بر سطح زیر کشتم اضافه شده است.
 
کشاورز بشرویه ای، بی نیاز شدن از کودهای شیمیایی، عملکرد بالای سطح مزرعه و درامدزایی را از دیگر  مزایای استخر پرورش ماهی اش می داند.
 
و اما گلایه ها از فرهنگ مصرف ماهی و فروش محصول کم و بیش همچنان هست، آقای برمک هم یکی از مشکلاتش فروش راحت تر ماهی های تولیدی در داخل شهرستان بود.
 
"مهندس علی اصغر رجبی" با اعلام این خبر که بسیج سازندگی در فصل فروش محصولات اقتصاد مقاومتی،وارد میدان می شود بیان کرد: باتوجه به آغاز فروش محصولات کارگاه های اقتصاد مقاومتی از جمله بوقلمون، بلدرچین و ماهی آمادگی کامل دارد تا با همکاری خود پرورش دهنگان زمینه فروش را فراهم کند که نیاز است متقاضیان به این نهاد مراجعه کنند.


مسئول بسیج سازندگی شهرستان بشرویه، احداث پرورش استخرهای ماهی در بشرویه را از جمله طرح های موفق و درآمد زاد معرفی کرد و گفت: از سال گذشته تاکنون3 استخر پرورش ماهی توسط متقاضیان عرصه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی در شهرستان بشرویه راه اندازی شده که برای هر کدام تسهیلات ساخت تا سقف ۳۰ میلیون تومان اعطا شده است و خوشبختانه در هر دوره برداشت نیز به سوددهی خوبی رسیده اند.
 
وی افزود: تجربه شیرین کشاورزان در احداث استخر ماهی باید در کنار کمکم به فروش محصولات ، اموزش و ارائه تسهیلات باشد که این اقدام در بسیج سازندگی انجام شده است و با ادامه روند این طرح ها بشرویه می تواند به عنوان یک قطب موثر در تولید ماهی و آبری پروری معرفی شود و علاوه بر آن در حوزه کشاورزی نیز تاثیر زیادی دارد.
 


 کودهی باغات و مزارع ، ذخیره سازی آب کشاورزی ، درآمد زایی از محل استخرهای پرورش ماهی ، ایجاد اشتغال زایی مستقیم تنها بخشی از مزایای راه اندازی و احداث استخرهای پرورش ماهی بسیج سازندگی  در شهرستان است که اگر این روند در بشرویه توسعه یابد می‌توان اعلام کرد که  انقلاب بزرگی در حوزه آب آبزی پروری و کشاورزی صورت خواهد گرفت
آنچه می تواند جوانه های امید را از دل خشک ترین شهر کشور بجوشاند، اتکا و اعتماد به توان داخلی و جوشش اقدام و عمل اقتصاد مقاومتی است.
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۴۹۶
کلمات کليدی: کویر ، اقتصاد ، مقاومتی ، خشک ، خشکترین ، خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم،