چهارشنبه ۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۱۰
مدیرعامل شرکت آبفای شهری خراسان جنوبی :

نیاز 60 میلیارد تومانی اصلاح شبکه‌‌های فرسوده آب شهری خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر 620 کیلومتر از شبکه توزیع آب شهری استان فرسوده بوده و نیاز به اصلاح دارد که در این راستا بالغ‌ بر 60 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
نیاز 60 میلیارد تومانی اصلاح شبکه‌‌های فرسوده آب شهری خراسان جنوبی
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ مهدی هاشمی‌مقدم  در جلسه تبیین برنامه‌های شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در راستای شعار سال اظهار داشت: متولی تامین آب و مدیریت آن بر عهده شرکت آب منطقه‌ای است.

وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی یکی از بهره‌برداران از منابع آبی در کنار بخش صنعت و کشاورزی است، تصریح کرد: کمتر از چهار درصد از برداشت آب از منابع آب زیرزمینی استان مربوط به شرکت آب و فاضلاب شهری استان بوده که در این راستا وجوهاتی را به شرکت آب منطقه‌ای پرداخت می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برای تمام شهرهای استان طرح تعیین نیاز آبی و اصلاح و بازسازی شبکه‌های آب انجام شده است، یادآور شد: براساس افق طرح نیاز آبی شهرهای استان 3 هزار و 440 لیتر در ثانیه بوده که در حال حاضر ظرفیت موجود 2 هزار و 70 لیتر در ثانیه است بنابراین برای آینده آب استان باید تدابیر لازم اتخاذ شود.

هاشمی‌مقدم افزود: شرکت آب و فاضلاب شهری استان علاوه بر تامین آب شهرهای استان در سال گذشته و امسال بخشی از آب مورد نیاز روستاهای استان را نیز تامین کرده است.
وی ادامه داد: در این راستا 544 هزار مترمکعب آب برای تامین آب روستاها به آب و فاضلاب روستایی واگذار شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تعداد 790 رشته اشتراک فضای سبز شهری در استان وجود دارد که برای آبیاری از شبکه آب شهری استفاده می‌کند، تصریح کرد: در سال گذشته یک‌میلیون و 554 هزار مترمکعب از شبکه آب شهری استان برای مصارف فضای سبز شهری برداشت شده که این میزان معادل 5.2 درصد از مجموع مصرف آب شهری استان است.

هاشمی‌مقدم ادامه داد: با پیگیری‌های صورت گرفته در شش ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزان مصرف آب فضای سبز شهری از شبکه آب استان 12 درصد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه وزارت نیرو امسال شرکت آب و فاضلاب شهری استان مکلف بوده عملیات قطع انشعابات فضای سبز شهری را اجرا کند، یادآور شد: با توجه به کمبود منابع  آبی اولویت نخست تامین نیاز آب شرب است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه توجه ویژه‌ای به موضوع اقتصاد آب معطوف شده است، افزود: در سال گذشته در کشور به نتیجه رسیدند که آب یک کالای با ارزش است که اگر به آن توجه نشود در ارائه خدمات به مردم دچار چالش می‌شویم.

هاشمی‌مقدم با بیان اینکه در سال گذشته قیمت تمام شده آب برای شرکت آب و فاضلاب شهری 9 هزار و 393 ریال و قیمت فروش آن 4 هزار و 68 ریال بوده که این نشان از 530 ریال زیان بوده است، اضافه کرد: همچنین در بخش فاضلاب قیمت تمام شده برای این شرکت 6 هزار و 149 ریال و قیمت فروش یک‌هزار و 870 ریال بوده است.

وی آب را یک کالای بدون جایگزین و باارزش دانست و گفت: باید این دیدگاه در بین مردم تبیین شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی یادآور شد: متاسفانه ضریبی که برای نرخ‎گذاری آب در شهرهای خراسان جنوبی در نظر گرفته شده نسبت به دیگر استان‌های کشور پایین‌تر است.

هاشمی‌مقدم با بیان اینکه هزینه سرمایه‎گذاری، استحصال، ذخیره، انتقال و تحویل هر مترمکعب آب به مشترکان در بیرجند 2 میلیون و 400 هزار تومان است، گفت: همچنین در برخی از شهرهای استان این هزینه به 7 میلیون تومان هم می‎رسد.
وی با اشاره به اینکه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای تحقق شعار سال تکالیفی را برای وزرات نیرو مشخص کرده که بخشی از این تکالیف بر عهده شرکت‌های آب و فاضلاب شهری است، افزود: براساس مصوبه وزارت نیرو مشترکان خانگی آب شرب شهری که ماهانه بالای 20 مترمکعب آب مصرف دارند در خراسان جنوبی باید به 22.5 درصد برسد که سهم استان در این راستا در سال جاری یک‌هزار و 790 مشترک است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی ادامه داد: در بازه زمانی شش ماهه نخست امسال از این تعهد یک‌هزار و 400 مشترک آب شهری استان مصرفشان به زیر 20 مترمکعب آب در ماه رسیده است.

هاشمی‌مقدم با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات شرکت آب و فاضلاب شهری استان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی مدیریت شبکه آب شهری بوده است، یادآور شد: در حال حاضر یک‌هزار و 960 کیلومتر شبکه توزیع اصلی و فرعی و 570 کیلومتر خطوط انتقال آب شهری استان بوده که از شرایط توپوگرافی ویژه برخوردار بوده بنابراین مطالعات زون‌بندی و ناحیه‌بندی شهرها صورت گرفته و از سنوات گذشته جاری‌سازی شده است.

وی اضافه کرد: همچنین در سال جاری در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی برای تعدیل فشار شبکه توزیع نصب فشارسنج در شهرهای بشرویه، سرایان، فردوس، شوسف، نهبندان، حاجی‌آباد و اسفدن انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی ادامه داد: نصب فشارسنج برای تعدیل فشار آب به کاهش هدررفت آب، کاهش ترکیدگی لوله‌ها و در نتیجه به کاهش مصرف آب کمک می‌کند.

هاشمی‌مقدم به اجرای طرح نشت‌یابی اشاره کرد و گفت: این طرح در حال حاضر در سه شهر طبس، بیرجند و نهبندان اجرا می‌شود.
وی اضافه کرد: در سال گذشته با اجرای این طرح در طبس 93 کیلومتر از شبکه توزیع و 3 هزار و 380 انشعاب آب پایش شده که در 157 مورد ترکیدگی وجود داشته که با اصلاح آن 11.7 لیتر آب در ثانیه بازیافت شده و در نهبندان نیز 10 کیلومتر از شبکه اصلی نشت‌یابی و یک‌هزار و 800 انشعاب پایش شده که منجر به شناسایی 52 مورد نشتی شده که با رفع آن 2.5 لیتر آب در ثانیه بازیافت شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی با بیان اینکه در شش ماهه امسال 2 هزار و 640 مورد انشعاب آب شهری در استان واگذار شده است، تصریح کرد: همچنین در این مدت 2 هزار و 300 مورد انشعاب آب شهری استان بازسازی شده است.
 هاشمی‌مقدم از تعویض یک‌هزار و 900 دستگاه کنتور خراب مشترکان آب شهری استان در طی شش ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: در این مدت 9 هزار و 500 مورد اتفاقات آب رفع شده است.

وی با بیان اینکه در شش ماهه نخست امسال 17 کیلومتر از شبکه فرسوده توزیع آب شهری استان بازسازی و اصلاح شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 620 کیلومتر از شبکه توزیع آب شهری استان فرسوده بوده و نیاز به اصلاح دارد که در این راستا بالغ‌بر 60 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۸۱۱
کلمات کليدی: آبرسانی ، خشکسالی ، دولت ، مجلس ،بیرجند، خراسان تایم ، خراسان جنوبی ، خراسان ،