يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۴۸
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری:

خراسان جنوبی میزبان نمایشگاه سراسری صنایع دستی کشور در ‌آذرماه

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه امسال استان میزبان برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی با حضور همه استان‌ها خواهد بود، افزود: این نمایشگاه در آذرماه برگزار خواهد شد.
خراسان جنوبی میزبان نمایشگاه سراسری صنایع دستی کشور در ‌آذرماه
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری شبستان؛ حسن رمضانی امروز (20 خرداد) در نشست خبری به مناسبت هفته جهانی صنایع دستی اظهار  داشت: در سطح خراسان جنوبی اقدامات خوبی را در طی یکسال گذشته در حوزه صنایع دستی انجام دادیم.
 
وی با اشاره به بازارچه صنایع دستی سرایان گفت: این بازارچه در ایام نوروز به بهره برداری رسید و در اختیار هنرمندان قرار گرفت و در طبس نیز یک بازارچه صنایع دستی در درب باغ گلشن راه اندازی شده است.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با توجه به اینکه شهر خضری یکی از مبداهای ورودی به استان است، افزود: در این شهر نیز به دنبال راه اندازی بازارچه صنایع دستی هستیم که اعتباری حدود یکصد میلیون تومان برای آن اختصاص دادیم و عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
 
رمضانی با اشاره به اینکه امسال با حمایت مردم نمایشگاه ها و بازارچه های موقت صنایع دستی برگزار کردیم، ادامه داد: در روستاهای مصعبی و کریمو بازخورد خوبی داشته است و در روستای چاهداشی که در مسیر کویر لوت قرار دارد بازارچه صنایع دستی در این مکان ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
 
وی با بیان اینکه بازارچه صنایع دستی فردوس تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید، اظهار کرد: بازارچه اکبریه امسال به دست خود هنرمندان سپرده شد تا آن را اداره کنند و اگر فواید مادی و معنوی در بر داشت نصیب هنرمندان گردد.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی به موضوع حمایت از کارگاه‌های تولید صنایع دستی اشاره کرد و گفت: امسال از کارگاه رومیدان که تولید جاجیم در روستای روم را برعهده دارد با اعتباری حدود 50 میلیون تومان حمایت کردیم و یکی از مزیت‌های تولیدات روستای روم این است که از رنگ های طبیعی و شیوه‌های سنتی استفاده می شود.
 
رمضانی با اشاره به اینکه امسال خراسان جنوبی میزبان برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی با حضور همه استان‌ها خواهد بود، افزود: این نمایشگاه در آذرماه برگزار خواهد شد و امیدواریم پیامدهای اقتصادی خوبی در پی داشته باشد.
 
وی با توجه به اینکه 95 میلیون تومان اعتبار به مرکز آموزش صنایع دستی در سربیشه هزینه خواهیم کرد، ادامه داد: مرکز آموزشی صنایع دستی در سرایان نیز در دست ساخت است که با کمبود اعتبارات مواجه شده بود و امیدواریم تا پایان سال به اتمام برسد و در طبس یک مرکز آموزشی وجود داشته است.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه عروسک دوتوک تاجمیری یکی از صنایع دستی استان ثبت ملی شده است، گفت: این عروسک به عنوان اولین عروسک ملی مطرح است و امسال دومین موزه عروسک ایران را در خراسان جنوبی راه اندازی کردیم.
 
رمضانی با توجه به اینکه 572 میلیون تومان از صنایع دستی استان در ایام نوروز به فروش رسید، افزود: امیدواریم این روند صعودی فروش صنایع دستی استان ادامه داشته باشد و خراسان جنوبی ظرفیت لازم برای ایجاد اشتغال دارد.
 
وی با اشاره به اینکه خراشاد به عنوان روستای حوله بافی کشور ثبت ملی گردید، ادامه داد: بعد از ماه مبارک رمضان این موفقیت را جشن خواهیم گرفت و امتیازی برای استان محسوب می شود.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اظهار کرد: کارشناسان میراث فرهنگی کشور 76 روستا را در سراسر کشور شناسایی کرده اند که قابلیت رونق اقتصادی را دارند و در خراسان جنوبی نیز 2 روستای نایبند و خور شناسایی شده است و این دو روستا ظرفیت‌های فوق العاده ای در زمینه صنایع دستی دارند.
 
رمضانی در ادامه بیان داشت: روستای خور به معادن سنگ‌های زینتی نزدیک است و بافت تاریخی بسیاری دارد و می تواند به یکی از مقاصد گردشگری تبدیل گردد و مقرر شده است که در این روستا یک کارگاه بزرگ آموزش و تولید سنگ‌های زینتی با اعتبار یکصد میلیون تومان راه اندازی شود.
 
وی با توجه به اینکه 4 خانه تاریخی مشارکتی را مرمت می کنیم، گفت: برای هر یک از خانه‌ها 50 میلیون تومان در نظر گرفته ایم و مقرر شده است که 6 خانه دیگر را نیز مرمت کنیم تا به عنوان اقامتگاه بوم گردی مورد استفاه قرار گیرند.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه 120 میلیون تومان برای ایجاد واحد اقامتگاه بوم گردی در روستای خور در نظر گرفته ایم، افزود: بافت تاریخی در روستای نایبند را در دستور بازسازی قرار داده ایم و 200 میلیون تومان برای آن در نظر گرفته شده است و یکی از مشاغل نایبند حصیر بافی است که قدمتی طولانی دارد و 40 میلیون اعتبار برای احداث مرکز آموزش صنایع دستی در نایبند اختصاص داده ایم.
 
رمضانی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری 250 نفر در حوزه صنایع دستی اشتغال پیدا کرده اند، اظهار کرد: 26 فقره تسهیلات حدود یک میلیارد تومان داده ایم و اکنون کارگاه های خود را راه اندازی کرده اند.
 
به گفته وی نمایشگاه سراسری صنایع دستی کشور تیرماه در تهران برگزار خواهد شد که هنرمندان خراسان جنوبی نیز در این نمایشگاه حضور خواهند یافت و به ارائه تولیدات خود خواهند پرداخت.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی 10 کیوسک فروش صنایع دستی به خراسان جنوبی اختصاص یافته است، گفت: این 10 کیوسک در یکی از پارک‌های بیرجند مستقر خواهند شد و به دنبال تهیه کیوسک برای دیگر شهرستان‌های استان هستیم.
 
رمضانی در سال 95 حدود 200 میلیون تومان اعتبار ملی داشتیم، ادامه داد: امسال حدود 196 میلیون تومان اعتبار به میراث فرهنگی خراسان جنوبی اختصاص یافته است و 413 هزار دلار صادرات صنایع دستی در خراسان جنوبی داشتیم که بیشترین صادرات مربوط به جاجیم و گلیم است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۴۶۹
کلمات کليدی: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی | ثبت ملی | صنایع دستی |،